Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Πιο δύσκολα από Τούμπα!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει μέσω του blog του στο gazzetta μία προσέγγιση στον μετά Τσάμπιονς Λιγκ Ολυμπιακό. Δεν υπάρχει τίποτα πιο επικίνδυνο στον Ολυμπιακό από ένα παιχνίδι του σε μία πολύ δύσκολη έδρα, αμέσως μετά το τέλος μίας προσπάθειάς του στο Τσάμπιονς Λιγκ! Με την ομάδα να έχει δώσει πολλά όλο αυτό το τρίμηνο και ειδικά τώρα ύστερα από την πρόκριση να έχει το μυαλό της και στις γιορτές...
Μπορεί ο πολύς κόσμος να λέει, «ποιος Άρης, εδώ πάει να πέσει στη Β΄κατηγορία και θα σταματήσει τον Ολυμπιακό των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ», αλλά εγώ δεν το βλέπω έτσι. Ο Άρης είναι παραδοσιακά μία από τις δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όπερ σημαίνει ότι έχει ακόμη βαριά φανέλα. Κι αυτές τις ομάδες πρέπει να τις σέβεσαι. Ειδικά όταν πας να τις επισκεφθείς στο γήπεδό τους. Και νομίζω πως αυτό πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός. Διαφορετικά πολύ απλά θα την πατήσει.
Δεν μου λέει τίποτα ότι ο Άρης δεν έχει ακόμη νίκη εντός έδρας στο φετινό πρωτάθλημα! Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι το Χαριλάου αποτελεί για τον Ολυμπιακό μία πιο δύσκολη έδρα κι από την Τούμπα! Και δεν υπερβάλλω καθόλου: από την επιστροφή του Άρη από τη Β΄κατηγορία, πριν οκτώ χρόνια, τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού στο Χαριλάου είναι τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες! Στο ίδιο χρονικό διάστημα τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού στην Τούμπα είναι τρεις νίκες (2-0, 2-1 και 3-2), τρεις ισοπαλίες (1-1, 0-0 κι 1-1) και μόλις μία ήττα (1-2)-κι αυτή με τον Ολυμπιακό ήδη πρωταθλητή κι άρα βαθμολογικά αδιάφορο...
Σίγουρα ο ΠΑΟΚ είναι πολύ πιο δυνατή ομάδα από τον Άρη τα τελευταία δυόμιση χρόνια, αλλά στα δικά μου τα μάτια το παιχνίδι πρέπει να αντιμετωπιστεί από τον Ολυμπιακό ως ντέρμπι, αν δεν θέλει να έχει κάποια δυσάρεστη έκπληξη. Τα αποτελέσματα των ερυθρόλευκων στο Χαριλάου μιλάνε μόνα τους:
Πέρσι ισοπαλία 2-2 (με ισοφάριση του Ολυμπιακού στο 82), πρόπερσι νίκη 3-2 (Μακούν στο 83’ το 3-1 και μείωση σε 3-2 στο 85’), το 2011 νίκη 2-1 (Φουστέρ στο 75’),  το 2010 ήττα 0-1, το 2009 πάλι ήττα 0-1, το 2008 1-1 και το 2007 νίκη 3-2 με γκολ στο 81’! Μάλιστα, η ήττα 0-1 το 2010 ήταν αμέσως μετά από την τελευταία πρόκριση του Ολυμπιακού στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, ακριβώς τέτοια εποχή!...Επί Ζίκο ήταν κι από εκείνη την ήττα στο Χαριλάου είχε ξεκινήσει η κατηφόρα του β΄ γύρου και η χειρότερη σεζόν του Ολυμπιακού σε επίπεδο πρωταθλήματος εδώ και 17 χρόνια.
Όλα αυτά, εμένα με παραπέμπουν σε πιθανό ντέρμπι και δη θρίλερ! Εκτός φυσικά αν ο Ολυμπιακός μπει καλά από την αρχή κι επιβάλλει το παιχνίδι του και σκοράρει γρήγορα. Μόνο που αυτό το πράγμα ο Ολυμπιακός σε ολόκληρο το πρωτάθλημα το έχει κάνει εκτός έδρας μόλις μία φορά, κι αυτή πριν 3,5 μήνες, στη Λιβαδειά (5-0)! Που και τότε το σκορ ήταν μόνο 1-0 ως το 70’…
Ασφαλώς κι είναι σημαντική η απουσία του Ουντότζι για τον Άρη. Αλλά κι ο Ολυμπιακός θα είναι χωρίς Μήτρογλου, Φουστέρ και Μανιάτη. Και δεν έχω καμία αμφιβολία, αν τελικά παίξει ο Τάτος, ποιος θα είναι ο καλύτερος παίκτης του Άρη!
Τέλος πάντων, γνώμη μου είναι ότι αν ο Ολυμπιακός θέλει να συνεχίσει αυτή την εκπληκτική πορεία του στο πρωτάθλημα και να βαδίσει για τα μεγάλα ρεκόρ που μπορεί να κάνει, πρέπει να πάει στο Χαριλάου έτοιμος να παίξει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Κι όχι για να παίξει με μία εκ των τριών ομάδων, που ισοβαθμούν στην τελευταία θέση. Άλλωστε, αυτός ο μέτριος φετινός Άρης μόλις τις προάλλες κέρδιζε 1-0 ως το 71’ στην Τούμπα και την περασμένη αγωνιστική ισοφαρίστηκε στο Παγκρήτιο στο 95’ από τον Εργοτέλη, που είναι μία από τις πραγματικά καλές ομάδες της σεζόν.
Ο Ολυμπιακός έπαιξε με τη φωτιά τον τελευταίο καιρό σε όλα τα παιχνίδια του, αλλά δεν  κάηκε στο τσακ, ούτε με Πανθρακικό, ούτε με Εργοτέλη, ούτε με Αστέρα. Είναι δυστυχώς ξεκάθαρο ότι μετά το 4-0 επί του ΠΑΟΚ, η ομάδα του έχει επηρεαστεί από την κοινή αίσθηση ότι το πρωτάθλημα αυτό δεν τι χάνει με τίποτα. Και πάει με πολύ χαμηλές στροφές. Ίσα ίσα για να κερδίσει. Κι όταν το κάνεις αυτό συνέχεια, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα καείς κάποια στιγμή.
Και είναι κρίμα να χαλάσει αυτή την φοβερή νικηφόρα πορεία του, που όμοιά της δεν υπάρχει φέτος σε όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα! Αλλά με τόσο χαμηλές στροφές, πραγματικά δεν ξέρω αν θα περάσει από το Χαριλάου. Πρέπει να τις ανεβάσει, αρκετά. Είναι παιχνίδι αυτό, στο οποίο μπορεί να χάσει πολλά ρεκόρ. Μακάρι να πέφτω έξω.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: