Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Κάτι παραπάνω από μία νίκη!!

Ναι, αυτός ο Παναθηναϊκός αξίζει να πάει πολύ μακριά σε αυτή την διοργάνωση. Ναι, αυτός ο Παναθηναϊκός μπορεί να το κάνει πράξη και να φτάσει μέχρι το Μιλάνο.Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης.

Κάτι παραπάνω από μία νίκη!
Το «πακέτο» που παρουσίασαν οι νταμπλούχοι Ελλάδας, θύμισε τα περσινά κατορθώματα τους.

Σαφέστατα και η έλλειψη άγχους από το πρέπει της πρόκρισης που είχε επιτευχθεί, συνέβαλλε - είναι διαφορετικά για έναν παίκτη να γνωρίζει ότι είναι ματς ζωής ή θανάτου - αλλά αυτό που είχαν ως έξτρα κίνητρο οι παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν να αλλάξουν τσιπάκι.

Να κάνουν την αρχή και κάλλιο αργά παρά ποτέ λένε.
Οι «πράσινοι» στην πιο επιβλητική τους παρουσία στις φετινές αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, (απ)έδειξαν ότι όταν οι μονάδες ενταχθούν στο σύνολο, τότε μπορούν να πάνε για μεγάλα πράγματα, όπως έγινε και πέρυσι και ακόμα παραπέρα.

Εχουμε και λέμε. Ο Ούκιτς θύμισε τον Κροάτη γκαρντ που εμφανίστηκε στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Ολυμπιακό και έπειτα. Εβγαλε ενέργεια σε άμυνα - ειδικά στην προσωπική - και σε επίθεση, ήταν εξαιρετικός στην κυκλοφορία της μπάλας και κατά συνέπεια, «απελευθέρωσε» τον Διαμαντίδη που ήταν σούπερ και με την οξυδέρκεια που τον διακρίνει, έκανε ό,τι ήθελε την περιφερειακή άμυνα των Ρώσων ενώ προσέφερε χαμόγελα και στους συμπαίκτες του με τα σερβιρίσματα του. Την τριάδα συμπλήρωσε ο Κάρι που ήταν γεμάτος φρεσκάδα και μαζί τους οι τρεις βοηθούσαν ο ένας τον άλλον σαν να ήταν μια ξεχωριστή ομάδα.

Πάμε τώρα και στον άνθρωπο της βραδιάς που χρίζει ξεχωριστής και ιδιαίτερης μνείας. Αντώνης Φώτσης. Ναι, η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός είχε τεράστια ανάγκη το παιχνίδι του «Μπάτμαν», αλλά το είχε ανάγκη και εκείνος ύστερα από τα πρώτα μηνύματα που είχε στείλει πριν από μερικές μέρες με αντίπαλο τον Ικαρο Χαλκίδας. Ο Φώτσης ήταν ο τύπος λοιπόν που έδωσε το έναυσμα για την αντεπίθεση-κυριαρχία των «πρασίνων» στον αγώνα. «Ανοιξε» το γήπεδο με τα σουτ, έπαιξε και για τον Γκιστ στην επίθεση και γενικότερα έκλεψε μπάλες, έβγαλε τρομερή ενέργεια στην άμυνα και γενικότερα έκανε πολλές δουλειές.

Φυσικά δεν γίνεται να παραβλέψουμε και την παρουσία του Λάσμε. Δείχνει ότι έχει πατήσει delete στον τραυματισμό του και είναι έτοιμος να τα βάλει με... όλους κάτω από τα δύο καλάθια, αλλά και να προσφέρει και θέαμα.

Θα μου πείτε είναι ώρα για θριαμβολογίες; Οχι! Και οι πρώτοι που το λένε είναι οι παίκτες, το τεχνικό τιμ και η διοίκηση. Ωστόσο αυτή η πειστική εμφάνιση-νίκη θα πρέπει να προστατευτεί και να διαχειριστεί υποδειγματικά, γιατί η αρχή έγινε και το θέμα είναι η διάρκεια που θέλει ο Παναθηναϊκός ώστε να πάρει για τα καλά, μπρος η «μηχανή» η οποία έχει ζεσταθεί και να μην αποτελεί είδηση η εκάστοτε επιβλητική παρουσία της ομάδας.

Υ.Γ.: Μεγάλη μαγκιά του Πεδουλάκη που διαχειρίστηκε άψογα το ροτέισον το οποίο ήταν και μικρότερο μετά τις απουσίες των Παππά-Ματσιούλις, χωρίς κανέναν παίκτη να αγωνίζεται 30 λεπτά.

Πηγή:  superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: