Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Θα είναι σύμβολο, όσο δεν πείθεις!!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για το θέμα του Πάμπλο Γκαρσία και εξηγεί γιατί θα είναι σύμβολο στον ΠΑΟΚ.
Είναι άλλη μία ένταση που δημιουργείται για τον Γκαρσία στην οποία δεν πρωταγωνίστησε αρχικά ο ίδιος. Αρχίζει πάλι αυτή η κουραστική κουβέντα που εντάσσει μέσα θεωρίες συνωμοσίας απέναντι σε έναν ποδοσφαιριστή που άπαντες αγαπάνε με τα καλά και τα στραβά του.
Το ερώτημα «δεν μπορεί να παίξει ο Γκαρσία είκοσι λεπτά, μισή ώρα κτλ» υπάρχει και πάλι στο προσκήνιο, όπως και πέρυσι. Ότι και να απαντήσουμε εμείς δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει τι απαντά ο προπονητής. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι τέτοιο άλλωστε που μας δίνει όλους την αίσθηση πως μπορούμε να παίξουμε ένα εικοσάλεπτο. Ο Γκαρσία δεν θα μπορεί;
Ο Στέφενς έβγαλε εκνευρισμό στη συνέντευξη Τύπου όταν ρωτήθηκε για τον Γκαρσία με αφορμή τα συνθήματα υπέρ του από την κερκίδα. Εγώ λέω πάντως πως τα συνθήματα δεν ακούστηκαν γιατί δεν παίζει ο Γκαρσία, αλλά γιατί αυτή η ομάδα δε θυμίζει σε συμπεριφορά σε καμία των περιπτώσεων αυτή του Γκαρσία. Το αν είναι καλό ή κακό αυτό, δεν μπορώ να το ξέρω από τώρα, θα το καταγράψει προφανώς σε κάποια φάση η ιστορία.
Ο ΠΑΟΚ συζήτησε με τον Γκαρσία. Ο Στέφενς αρχικά τον ενημέρωσε πως δεν τον υπολογίζει, ο Βρύζας στη συνέχεια του έδωσε όλες τις πιθανές επιλογές. Ο τελευταίος δεν μπορεί να εγγυηθεί πως θα παίζει ο παίκτης, όμως όλα τα άλλα του τα έδωσε. Ακόμη και θέση στην ομάδα αν θελήσει να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Θεωρίες συνωμοσίας δεν υπάρχουν, πλήρωμα του χρόνου όμως υπάρχει και με το παραπάνω.
Ο Ζαγοράκης είχε δυσκολευτεί να αποδεχτεί πάρα πολύ το ότι πρέπει να σταματήσει, όταν ένα πρωί βρέθηκε μπροστά στη πρόκληση να γίνει ο διοικητικός ηγέτης του νέου ΠΑΟΚ. Το έκανε, με βαριά καρδιά αρχικά, όμως δεν είχε άλλη επιλογή. Ο Γεωργιάδης το ίδιο, τρελάθηκε όταν κατάλαβε πως ο Σάντος επέλεξε να διατηρήσει στο ρόστερ του τον Κονσεϊσάο αντί του ιδίου. Και αυτός είχε προσφέρει δύο τίτλους στον ΠΑΟΚ.
Η ουσία είναι πως ήταν μαθηματικό για τον ΠΑΟΚ να αντιμετωπίσει ξανά κρίση Γκαρσία, όταν σε μία άκρως λαϊκίστικη προσέγγιση του πρότζεκτ του τον επανέφερε στην ομάδα. Πανηγύριζαν τότε διάφοροι χωρίς να σκέφτονται τον ίδιο τον παίκτη που θα έμπαινε πάλι σε μία ανάλογη διαδικασία με αυτή της περασμένης άνοιξης. Και ο ίδιος φταίει βέβαια, αλλά όταν είσαι μεγάλος παίκτης στα τελευταία σου έχεις το ελαφρυντικό της δύσκολης αποδοχής της πραγματικότητας.
Υπεύθυνος για αυτό που γίνεται τώρα, είναι αυτός που έπεισε τον Σαββίδη πως πρέπει να επιστρέψει. Και αυτό δεν το γράφω εγώ, αλλά το γράφουν τα γεγονότα που δίνουν ένα κακό τέλος σε έναν πολύ μεγάλο παίκτη και έχουν μία θέση ανενεργή στο πονεμένο ρόστερ της ομάδας.
Έχει τεθεί θέμα σεβασμού στον Γκαρσία, από τον Τύπο κυρίως. Δεν πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ δεν σέβεται τον Γκαρσία. Πιστεύω όμως πως είναι ένας εσωστρεφής οργανισμός που πάντα έρχεται πίσω από τα γεγονότα. Γιατί αυτό που συμβαίνει τώρα, ήταν αν μη τι άλλο προβλέψιμο.
Πρόσφατα, αυτός ο εσωστρεφής οργανισμός μου έδειξε μία διάθεση να βγει από το καβούκι του. Όμως έμεινε στη διάθεση.
Καταλήγοντας, όσο ο ΠΑΟΚ δεν είναι σε θέση να παρουσιάσει ένα αγωνιστικό πλάνο πειστικό στο κοινό του σε συνδυασμό με πράξεις και όχι μόνο λόγια, τόσο ο Γκαρσία θα είναι σύμβολο μίας ομάδας που ουδέποτε αντικαταστάθηκε ορθολογικά.
Και επειδή με κλανιές δε βάφονται αυγά καλό θα ήταν αρχής γενομένης από αυτή τη μεταγραφική περίοδο ο ΠΑΟΚ να σταματήσει να λειτουργεί σαν κέντρο αποκατάστασης και να φέρει ποδοσφαιριστές με δυνατά βιογραφικά που πείθουν για το αύριο.
Όλα τα υπόλοιπα, είναι για λαϊκή κατανάλωση.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: