Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

«Χάσαμε το τρεμπλ;»

Στην πρώτη συνέντευξη Τύπου μετά τον αποκλεισμό-σοκ της Γιουβέντους στο Champions League, ο Αντόνιο Κόντε μίλησε για την Ευρωπη και την Ιταλία. Ο προπονητής των Μπιανκονέρι μίλησε στους δημοσιογράφους παραμονή του αγώνα με την Σασουόλο στο Juventus Stadium και όπως είναι φυσικό η συζήτηση ουσιαστικά αφορούσε αποκλειστικά τον πρόωρο αποκλεισμό στο Champions League.
«Ακούω τις συζητήσεις και τις αναλύσεις για την αποτυχία μας. Αποτυχία με ποια έννοια; Για όποιον πίστευε ότι πρώτος μας στόχος φέτος ήταν η κατάκτηση του Champions League τότε, ναι, αποτύχαμε γιατί χάσαμε το τρεμπλ. Προσωπικά πίστευα και πιστεύω ότι μπορούσαμε να πάμε πιο μακριά από ό,τι πήγαμε αλλά δεν είπαμε ποτέ ότι στόχος μας είναι να το κατακτήσουμε. Πέρυσι, μετά τον αποκλεισμό στον προημιτελικό από την Μπάγερν, είχα δηλώσει ότι με τα δεδομένα που επικρατούν αυτή τη στιγμή θα πάρει χρόνια σε μια ιταλική ομάδα να φτάσει στον τελικό του Champions League. Πρέπει να γίνει πολλή δουλειά από όλους μας, σε όλα τα επίπεδα, για να φτάσουμε εκεί. Το θέλουμε όλοι αλλά χρειάζεται χρόνος, υπομονή και δουλειά γιατί στο Champions League πλέον παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο τα οικονομικά της κάθε ομάδας» είπε αρχικά ο Κόντε και πρόσθεσε: «Οποιος πιστεύει ότι μπορείς από την μία μέρα στην άλλη να φτιάξεις μια ομάδα που θα κυριαρχήσει παντού, προφανώς δεν έχει κατακτήσει, δυστυχώς, τίποτα στη ζωή του. Τα πράγματα είναι διαφορετικά από την εποχή που ήμουν ποδοσφαιριστής. Οταν πήραμε το πρώτο πρωτάθλημα με εμένα προπονητή, μετά από δύο σερί έβδομες θέσεις, οι περισσότεροι μιλούσαν για θαύμα. Δεν είναι εύκολο να γίνει αυτό τόσο γρήγορα και στην Ευρώπη».
Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του, ο τεχνικός των Τορινέζων τόνισε πως «ουσιαστικά αποκλειστήκαμε παίζοντας πέντε αγώνες στον όμιλο γιατί το τελευταίο παιχνίδι δεν ήταν ποδόσφαιρο σε αυτό το γήπεδο. Το λάθος μας ήταν ότι δεν καθαρίσαμε από νωρίς την πρόκριση αλλά φέραμε δύο ισοπαλίες στις πρώτες δύο αγωνιστικές. Οπως και να έχει, προσωπικά πιστεύω στη μοίρα, στο πεπρωμένο. Ισως ήταν το πεπρωμένο μας να αποκλειστούμε νωρίς φέτος για να πάρουμε κάποια μηνύματα, να μάθουμε από αυτό που έγινε. Σε αυτά τα 2,5 χρόνια δεν έχουμε μάθει να χάνουμε αλλά όποτε χάσαμε μάθαμε από την ήττα μας και αυτό θα πρέπει να γίνει και τώρα. Αυτό που είπα στους παίκτες μου είναι να καταλάβουμε όλοι ότι μπορούμε να βελτιωθούμε και να αυξάνουμε συνεχώς τις απαιτήσεις μας ώστε να γράφουμε ιστορία».
Αφού σταμάτησαν οι ερωτήσεις για την Ευρώπη, ο Κόντε επικεντρώθηκε στο παρόν και στον αγώνα της Κυριακής με τη Σασουόλο, λέγοντας πως «τώρα δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει το Europa League αλλά το σήμερα, οι αγώνες που έχουμε μπροστά μας. Η Σασουόλο είναι μια ομάδα που πήρε αποτελέσματα στην έδρα των δύο ανταγωνιστών μας, τη Νάπολι και τη Ρόμα. Θα πρέπει να είμαστε, επομένως, προσεκτικοί για να μην πάθουμε το ίδιο. Τώρα μας ενδιαφέρει αυτό, μετά ο αγώνας κυπέλλου την Τετάρτη και μετά το ματς με την Αταλάντα στο Μπέργκαμο».
Πηγή: Gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: