Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει την κατάλληλη στιγμή!!

Μπορείς από ένα παιχνίδι να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα για την πορεία μίας ομάδας στο κορυφαίο διασυλλογικό επίπεδο; Γράφει ο Νίκος Βαγγέλης.

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει την κατάλληλη στιγμή
Η απάντηση είναι ξεκάθαρα όχι, όμως από την άλλη δεν μπορείς να παραβλέψεις την αλλαγή πολλών πραγμάτων που σίγουρα δεν είναι τυχαία.

Μετά από μια τραγική εμφάνιση στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, που συνοδεύτηκε βέβαια από τη νίκη-πρόκριση, το άγχος πήγε επιτέλους περίπατο και ήρθε η αφύπνιση για τους "πράσινους".
Και μάλιστα την κατάλληλη στιγμή, καθώς πλέον είναι καθαρά στο χέρι τους η κατάληψη της τρίτης θέσης του ομίλου. Χθες, κάλυψαν τη διαφορά του πρώτου αγώνα με την Λοκομοτίβ Κουμπάν και σε περίπτωση που νικήσουν τη Μακάμπι στο ΟΑΚΑ και οι Ρώσοι χάσουν στη Βιτόρια, τότε βγαίνουν δεύτεροι!
Τα περισσότερα μπράβο αξίζουν στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, που όπως και πέρυσι στην αντίστοιχη κρίση της πρώτης φάσης, έκλεισε τ' αυτιά του και στήριξε τον Αργύρη Πεδουλάκη.
Τότε το αποτέλεσμα ήταν... νταμπλ στην Ελλάδα και αποκλεισμός στα πέντε παιχνίδια στα προημιτελικά της Ευρωλίγκα. Φέτος; Ο δρόμος είναι ακόμα πάρα πολύ μακρύς και δύσβατος, όμως ο Παναθηναϊκός δεν πάει σε καμία περίπτωση... ξυπόλυτος στ' αγκάθια.
Μέχρι στιγμής, μόνο οι Τζέιμς Γκιστ και Γιόνας Ματσιούλις έδειχναν σταθερότητα στην απόδοσή τους, βγάζοντας τους "πράσινους" από τη δύσκολη θέση. Ωστόσο, το επιβλητικό διπλό στη Ρωσία ήρθε χωρίς τον τραυματισμένο Λιθουανό φόργουορντ και με τον Γκιστ σε ένα μέτριο έως κακό βράδυ.
Πολλά χαμόγελα προκάλεσε η εμφάνιση του Ραμέλ Κάρι, που βρίσκει σιγά-σιγά τον περσινό του εαυτό και για δεύτερο σερί βράδυ ήταν εξαιρετικός, καθώς και η παρουσία του Αντώνη Φώτση, που κατά τη γνώμη μας στα πρώτα παιχνίδια είχε... αδικηθεί από τον Πεδουλάκη.
Βέβαια, η... ξεροκεφαλιά είναι στοιχείο που δεν υπάρχει στο ρεπερτόριο του "Άρτζι", ο οποίος μόλις διαπίστωσε το λάθος του φρόντισε να το διορθώσει άμεσα, αναβαθμίζοντας τον "μπάτμαν" στα τελευταία παιχνίδια.
"Βαρόμετρο" για όλα είναι ο Δημήτρης Διαμαντίδης, που φέτος δεν έχει τη φρεσκάδα του παρελθόντος και για να κάνει τη διαφορά χρειάζεται τη βοήθεια των συμπαικτών του. Ο "3D" είναι ίσως ο πιο... εγκεφαλικός εν ενεργεία Ευρωπαίος πλέι μέικερ, κι όταν οι Ούκιτς, Κάρι τον στηρίζουν στην περιφέρεια, τότε οι εμφανίσεις του θα είναι ανάλογες της χθεσινής. Αλλιώς θα παρουσιάζει λογικά σκαμπανεβάσματα, όπως όταν τραβούσε το κουπί μόνος του.
Μεγάλου ατού του "εξάστερου" είναι τα σουτ τριών πόντων. Όταν έχει 14/23 είναι αδύνατον να χάσει. Και για να γίνει αυτό χρειάζεται σωστή κυκλοφορία της μπάλας και να μην "κολλάει" για πολλή ώρα στα χέρια του Ρόκο Λένι Ούκιτς, που χει το... κουσούρι να ντριμπλάρει περισσότερο απ' ό,τι πρέπει. Το ταλέντο του Κροάτη είναι μεγάλο κι όταν παίζει για την ομάδα, τα δεδομένα αλλάζουν.
Ο Παναθηναϊκός φέτος είναι πιο γεμάτος από πέρυσι, κάτι που σημαίνει πως αν δείξει το καλό του πρόσωπο, μπορεί να φτάσει και πιο μακριά... Κάποιοι είπαν πως το ματς με την Κούμπαν ήταν απλά μια... όαση. Προσωπικά, θεωρούμε πως είναι η αρχή της ανάκαμψης και πλέον θα συναντήσει πολλές... οάσεις στη διαδρομή του.

Πηγή:  superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: