Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Αναστασίου: «Δεν είχαμε συγκέντρωση»

Τα αίτια της ήττας από τον Ατρόμητο προσπάθησε να εξηγήσει ο προπονητής του Ατρόμητου, Γιάννης Αναστασίου.

Αναστασίου: «Δεν είχαμε συγκέντρωση»
Στη συγκέντρωση που δεν έχουν οι παίκτες του, με αποτέλεσμα να δέχονται εύκολα γκολ, στάθηκε ο Γιάννης Αναστασίου. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, προσπάθησε να εξηγήσει τα αίτια που έφεραν την ήττα της ομάδας του από τον Ατρόμητο, ενώ αναφέρθηκε και στον τραυματισμό του Μάρκους Μπεργκ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:

«Ξέραμε ότι θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά είχαμε εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας και θέλαμε ένα καλό αποτέλεσμα. Ελέγχαμε το παιχνίδι αλλά δεν κάναμε μεγάλη φάση στο πρώτο ημίχρονο. Ήταν μοιρασμένο παιχνίδι, αλλά προηγηθήκαμε χάρη στην κλάση του Μπεργκ. Το παιχνίδι κυλούσε όπως το θέλαμε. Στο ημίχρονο τόνισα δύο πράγματα. Προσοχή στα στημένα και να ξεκινήσουμε καλά το δεύτερο ημίχρονο. Έλεγα μετά από 20'' στο δεύτερο ημίχρονο βάλαμε τον Ατρόμητο στην περιοχή μας. Χάσαμε μεγάλη ευκαιρία με τον Κλωναρίδη για το 2-0 και μετά σε δύο στιγμές που χάσαμε την μπάλα στο κέντρο και δεν αντιδράσαμε σωστά και το δεύτερο το στημένο το οποίο κάθισα να το δω στην τηλεόραση γιατί έδινα οδηγίες στον Ατζαγκούν και δεν είχα εικόνα. Μας αιφνιδίασε αλλά πιστέψαμε ότι μπορούμε να ισοφαρίσουμε. Δημιουργήσαμε τις φάσεις αλλά λίγο η απειρία και ο εκνευρισμός δεν μπορέσαμε να σημειώσουμε το δεύτερο γκολ.

Ήταν ένα πολύ άσχημο αποτέλεσμα, θέλαμε τη νίκη για να συνεχίσουμε το σερί και να δείξουμε ότι στοχεύουμε ψηλά. Δεν είμαστε σταθεροί. Κάθε φορά στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου έχουμε κακά διαστήματα και κάποιες φορές κοστίζει. Αν μπορούσα να δώσω μία απάντηση ή αν μπορούσε κάποιος να μου δώσει απάντηση θα με βοηθούσε. Έχουμε αρκετά έμπειρους παίκτες στην ομάδα για να διαχειριστούμε το παιχνίδι καλύτερα. Από τη στιγμή που είμαστε μπροστά 1-0 είναι απίστευτο πόσο εύκολο δεχόμαστε τα γκολ κι αυτό είναι κάτι που με εκνευρίζει πάρα πολύ. Εμείς για να βάλουμε ένα γκολ πρέπει να ματώσουμε και δίνουμε τόσο εύκολα γκολ. Το έχω πει και θα το ξαναπώ ότι αδικούμε τους εαυτούς μας. Μερικές φορές για να νικάς πρέπει να σκέφτεσαι. Μας λείπει το καθαρό μυαλό, η ωριμότητα ίσως και ο ηγέτης. Είναι κάτι που πρέπει να διορθώσουμε αν θέλουμε να έχουμε απαιτήσεις. Είναι ένα παιχνίδι που τελείωσε. Ο στόχος μας είναι το ματς της Τετάρτης. Θέλουμε να κάνουμε το απόλυτο για να κλείσουμε καλά τη χρονιά».

Για τα γκολ που δέχεται ο Παναθηναϊκός και μοιάζουν ίδια: «Για να λυθεί ένα πρόβλημα θα πρέπει όλοι να κάνουμε το αυτονόητο. Να βοηθήσουμε να μην δεχόμαστε γκολ. Έχουμε δοκιμάσει όλους τους συνδυασμούς στο κέντρο της άμυνας. Έχουμε δοκιμάσει τους τερματοφύλακες. Δεν μπορώ να το καταλάβω. Αυτή την απάντηση ψάχνω κι εγώ. Αυτούς έχουμε, αυτοί είμαστε. Νομίζω είναι καθαρά θέμα αυτοσυγκέντρωσης και αποφασιστικότητας να καθαρίσουμε τη φάση. Αν έχουμε αυτά τα στοιχεία δεν θα έχουμε πρόβλημα»

Για τον Μπεργκ και τον τραυματισμό του: «Η εκτίμηση είναι ότι δεν θα προλάβει κανένα από τα δύο επόμενα ματς, αλλά θα δούμε αύριο».

Για το αν πρέπει να αποκτηθεί ένας χαφ αντί για σέντερ φορ: «Θα είναι εύκολο να πούμε τι θέλουμε. Με το ρόστερ που έχουμε και με τους παίκτες που έχουμε ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Για μας είναι το παν η διάρκεια. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι δεν έχουμε πρόβλημα στα χαφ».

Για το αν είναι ικανοποιημένος από τους έμπειρους παίκτες: «Περιμένω πολλά περισσότερα γιατί ξέρω ότι μπορούν. Και οι ίδιοι το ξέρουν. Περιμένω περισσότερες πρωτοβουλίες για να βοηθήσουν και τους υπόλοιπους. Με προβληματίζει αλλά δεν λύνεται από τη μία στιγμή στην άλλη. Όσο υπάρχει ροή θα πρέπει να υπάρχει επικοινωνία. Φαίνεται ότι δεν υπάρχει επικοινωνία. Οι παίκτες μου λένε ότι μιλάνε. Είναι έλλειψη αποφασιστικότητας και αυτοσυγκέντρωση».

Για το αν θεωρεί ότι αδικήθηκε ο Παναθηναϊκός από τη διαιτησία: «Ξέρετε δεν μου αρέσει να μιλάω για τη διαιτησία. Αυτό που ξέρω μετά από 15 αγώνες είναι ότι η διαιτησία δεν πρόκειται ποτέ να μας χαριστεί. Θα πρέπει να ματώσουμε για να πάρουμε οποιαδήποτε φάση. Δεν μπορεί να έχουμε με 60-40 κατοχή υπέρ μας τα διπλά φάουλ (20-10). Κάνουμε τα περισσότερα φάουλ στον πλανήτη. Δεν θέλουμε να αδικήσουμε άλλους. Ξέρουμε ότι δεν πρόκειται να μας χαριστεί κανείς και δεν περιμένουμε τίποτα. Αν ήταν πέναλτι ή όχι η φάση του Ατζαγκούν υπάρχουν άλλοι να κρίνουν, αλλά αμφιβάλλω αν αυτό είναι δικαιολογία. Ξέραμε ότι είχαμε δύσκολο παιχνίδι και να τα βάλουμε με πολλούς. Δεν περιμένουμε χάρες, εμείς εδώ θα είμαστε για να παλέψουμε και να τους δείξουμε ότι κάνουν λάθος να υποτιμάνε αυτή την ομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: