Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Πλειστηριασμοί: Δεν τα βρήκαν Χατζηδάκης - Τρόικα!!

Αυστηρότερα κριτήρια για το νόμο Κατσέλη θέτουν οι δανειστές - Υπ. Ανάπτυξης: Τους εξηγήσαμε ότι δεν έχουμε περιθώριο υποχώρησης. Νέο «ραντεβού» αύριο το πρωί.

Πλειστηριασμοί: Δεν τα βρήκαν Χατζηδάκης - Τρόικα
Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η συνάντηση που είχε ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης με την Τρόικα για τους πλειστηριασμούς.

«Δεν υπήρξε πρόοδος σήμερα. Τους εξηγήσαμε ότι δεν έχουμε περιθώριο υποχώρησης και πως προτείνουν κάτι που δεν μπορούμε να δεχτούμε», ανέφερε κορυφαίος αξιωματούχος του υπουργείου Ανάπτυξης, έπειτα από το ραντεβού με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τρόικα δέχεται τη 12μηνη παράταση στο νόμο Κατσέλη, ωστόσο, διαφωνεί στα κριτήρια για υπαγωγή στο νόμο και ζητά αυστηροποίηση του πλαισίου.

Πηγές του υπουργείου αναφέρουν πως «μέχρι το τέλος του έτους πρέπει να νομοθετήσουμε αλλά επιδιώκουμε να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια», ενώ αύριο στις 10:00 θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση Χατζηδάκη - Τρόικας στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα με την Τρόικα.

Στόχος του υπουργού Οικονομικών είναι, πριν φύγει για Βρυξέλλες για το έκτακτο Γιούρογκρουπ της Τρίτης, να έχει μαζί στις αποσκευές του και τη συμφωνία της Τρόικα.

Για την τύχη των ΕΑΣ οι αποφάσεις θα ληφθούν επίσης πριν την Σύνοδο Κορυφής της ερχόμενης εβδομάδος, ώστε να προλάβει το euro working group να εγκρίνει την εκταμίευση για την δόση του 1 δισ. ευρώ πριν αλλάξει η χρονιά.

Η λύση θα περιλαμβάνει συνέχιση της λειτουργίας των ΕΑΣ με λιγότερο προσωπικό, χωρίς ίσως όμως τη δυνατότητα εκτέλεσης παραγγελιών από το εξωτερικό.

Πηγή: Protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: