Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Κόρμπος... ο εξορκιστής!!

Με μπροστάρη τον Κόρμπο (δύο γκολ) ο Απόλλων έσπασε την «κατάρα» της Ριζούπολης, επέστρεψε στις νίκες (3-2 τον Πανθρακικό) και είδε τη δουλειά του Λόρι Σάντσες να βρίσκει... βαθμολογικό αντίκρισμα.

Κόρμπος... ο εξορκιστής
Τέσσερα ματς χωρίς νίκη στην έδρα του ήταν πολλά. Ο Παναγιώτης Κόρμπος ήταν αποφασισμένος να «σπάσει» το αρνητικό σερί απέναντι στον Πανθρακικό, για τη 15η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, και τα κατάφερε.

Με δύο γκολ του Έλληνα μέσου –το ένα με πέναλτι στο 45+2’ και το άλλο με κεφαλιά στο 58’- και ένα του Αργυρόπουλου λίγο πριν το φινάλε (82') ο Απόλλων «λύγισε», 3-2, στη Ριζούπολη την ομάδα της Κομοτηνής και μετά από αρκετό καιρό άρχισε να «ανασαίνει» βαθμολογικά.

Καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης η ομάδα του Λόρι Σάντσες, που «στρίμωξε» τον Πανθρακικό με σέντρες που προερχόταν από τα άκρα. Καλή μόνο στο πρώτο 20ο λεπτο του ματς η ομάδα του Άκη Μάντζιου, από την οποία ξεχώρισε για ακόμη ένα ματς ο Κάσες. Με δέκα τελείωσαν το ματς οι γηπεδούχοι λόγω αποβολής του Αργυρόπουλου στο 87'. Παραλίγο εφιάλτης στο τέλος για τον Απόλλωνα, που είδε τους φιλοξενούμενους να μειώνουν σε 3-2 στο φινάλε με γκολ των Χασομέρη (90') και Ρομέου (90+2').

Ξεκόλλησε από την τελευταία θέση της βαθμολογίας η «Ελαφρά Ταξιαρχία», που έφτασε στους 13 βαθμούς αφήνοντας τελευταίο με δέκα τον Άρη (παίζει στις 19.30 με τον Ολυμπιακό). Στους 18 έμεινε ο Πανθρακικός, που δεν μπόρεσε να συνεχίσει τις καλές του εμφανίσεις.

Το ματς:



Γρήγορο ρυθμό είχε το παιχνίδι από το ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου. Οι παίκτες του Πανθρακικού έμοιαζαν πιο επικίνδυνη στον αγωνιστικό χώρο, λόγω των γρήγορων συνδυασμών που επιχειρούσε ο Κάσες με τους συμπαίκτες του. Αντίθετα, ο Απόλλων προσπαθούσε με μακρινές να μπαλιές να φέρει τη μπάλα στην περιοχή των φιλοξενούμενων, οι οποίοι δεν απειλήθηκαν αμυντικά.

Όσο κυλούσε ο χρόνος ο ρυθμός στο παιχνίδι έπεσε με την ομάδα της Κομοτηνής να περιορίζεται σε πιο παθητικό ρόλο, θέλοντας να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Αντίθετα, η ομάδα του Λόρι Σάντσες αν και έπαιρνε σταδιακά τον έλεγχο δεν μπορούσε να αναπτυχθεί γρήγορα και να απειλήσει τον Σέρεμετ. Τελικά, στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου οι ισορροπίες άλλαξαν, αφού ο Πετρόπουλος κέρδισε το πέναλτι σε μονομαχία με τον Έμποου και ο Κόρμπος έδωσε το προβάδισμα (1-0) στον Απόλλωνα.

Η αποφασιστικότητα των παικτών του Σάντσες να φτάσουν στη νίκη έγινε αντιληπτή από τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έγινε πιο ουσιαστική στον αγωνιστικό χώρο και με αρκετές σέντρες από τα πλάγια δημιούργησε προβλήματα στην άμυνα του Πανθρακικού. Σε ένα από τα πολλά «γεμίσματα» στην περιοχή του Σέρεμετ έφερε και το δεύτερο γκολ, με τον Παναγιώτη Κόρμπο να νικά για δεύτερη φορά στο 58’ τον υψηλόσωμο τερματοφύλακα.

Από εκεί και πέρα το ματς πήρε διαδικαστικό χαρακτήρα. Οι παίκτες του Απόλλωνα έριξαν τον ρυθμό και έλεγξαν το πλήρως το παιχνίδι, ενώ οι φιλοξενούμενοι παρά τις προσπάθειές τους συνέχισαν να μην μπορούν να δημιουργήσουν εστίες κινδύνου στην περιοχή του Τζόρβα. Τελικά, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πετύχουν και τρίτο τέρμα με τον Αργυρόπουλο στο 82' όμως βρέθηκαν φάτσα με τον εφιάλτη καθώς οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τη χαλαρότητα της αντίπαλης άμυνας και μείωσαν σε 3-2 με γκολ των Χασομέρη (90') και Ρομέου (90+2').

Οι συνθέσεις:



Απόλλων Σμύρνης (Λόρι Σάντσες): Τζόρβας, Αργυρόπουλος, Κανακούδης, Δεληζήσης, Αλβάρεζ, Κόρμπος (89' Παπαζαχαρίας), Τσοκάνης, Τσιλιγκίρης (73’ Χατζηζήσης), Παντελιάδης, Φαρινόλα, Πετρόπουλος (46’ Μπάρκογλου)

Στον πάγκο: Γουμάγιας, , Τσεμπερίδης, Διαμάντης, Βέρτζος

Πανθρακικός (Άκης Μάτζιος): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Χρήστου (62’ Ζεκίνια), Ζος, Μίκουλιτς, Ρομέου, Εμπόου (75’ Ντιόγκο), Μπαϊκαρά, Τζανής, Κάσες, Ιγκόρ (84' Χασομέρης)

Στον πάγκο: Κουτσόπουλος, Κ. Τριανταφύλλου, Σαρακατσάνος, Λαδάκης

Διαιτητής: Κύζας

Γήπεδο: ΡιζούποληΠηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: