Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

«Θρύλος»… τεσσάρων εποχών!!

Δεν έχει σημασία η εποχή... Σημασία έχει ότι ο Ολυμπιακός δεν σταματά πουθενά! Οι ερυθρόλευκοι καθάρισαν 2-0 τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, έσπασαν άλλο ένα ρεκόρ και στέφθηκαν με άνεση πρωταθλητές χειμώνα.

«Θρύλος»… τεσσάρων εποχών!
Με τη φόρα της πρόκρισης στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύτηκε να πάρει άλλη μια νίκη στο ελληνικό πρωτάθλημα και να σφραγίσει από σήμερα τον τίτλο του «πρωταθλητή Χειμώνα» δύο αγωνιστικές… νωρίτερα.

Οι ερυθρόλευκοι δεν χρειάστηκε να ανεβάσουν την απόδοσή τους σε υψηλά επίπεδα αλλά παρόλα αυτά νίκησαν 2-0 τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» διατηρώντας στους οκτώ βαθμούς τη διαφορά από τον ΠΑΟΚ στη βαθμολογία.

Πρόσωπο του αγώνα ο Βάις. Ο Σλοβάκος έφτιαξε το πρώτο γκολ, με τον Ντομίνγκες να τελειώνει τη φάση και πέτυχε το δεύτερο τέρμα των ερυθρολεύκων.

Με τη νίκη αυτή ο Ολυμπιακός ισοφάρισε ένα ρεκόρ από την αγωνιστική σεζόν 1972-1974. Οι ερυθρόλευκοι έφτασαν στα 29 παιχνίδια εκτός έδρας χωρίς να έχει γνωρίσει ήττα! Συγκεκριμένα έχει 25 νίκες και τέσσερις ισοπαλίες στα παιχνίδια που έχουν δώσει μακριά από το Καραϊσκάκη στο τελευταίο χρονικό διάστημα.

Πως έπαιξαν
Ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς επέλεξε τον Αγάνθο στην κορυφή της επίθεσης του Άρη, μεταθέτοντας τον Μανιά στο άκρο. Ο Σταυρόπουλος ήταν στο άλλο άκρο με τους Νταμαρλή, Οικονομόπουλο και Τάτο στη μεσαία γραμμή. Στην άμυνα ξεκίνησαν οι Καραγκούνης και Μαργαρίτης στα άκρα με τους Κύργια και Έλσνερ στο κέντρο της.

Από την άλλη πλευρά στον Ολυμπιακό ο Ρομπέρτο ήταν για άλλη μια φορά κάτω από την εστία. Οι Χολέμπας και Τόρες στα άκρα της άμυνας. Οι Παπαδόπουλος και Σιόβας στο κέντρο της. Στη μεσαία γραμμή θα βρίσκονται οι Σάμαρης, Μασάντο και Τσόρι. Στα δύο άκρα οι Βάις και Κάμπελ. Στην κορυφή της επίθεσης ο Ολαϊτάν.

Το παιχνίδι
Ούτε ο Μίτσελ δεν ονειρευόταν τόσο καλό ξεκίνημα από τους παίκτες του. Στα πρώτα λεπτά χωρίς να φορτσάρουν κατάφεραν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για γκολ και να ανοίξουν το σκορ…

Στο 8ο λεπτό της αναμέτρησης ο Βάις κινήθηκε διαγώνια, έβγαλε όμορφα στον Τσόρι σε καλή θέση μέσα στη μεγάλη περιοχή. Αυτός με ένα πλασέ έκανε το 1-0 για τους ερυθρόλευκους.

Το γκολ αυτό δεν ήταν τόσο… ευεργετικό για τους Πειραιώτες. Έριξαν ρυθμούς πριν καν προλάβουν να τους… ανεβάσουν και φρόντισαν απλώς να έχουν την κατοχή της μπάλας.

Από την άλλη πλευρά ο Άρης μη έχοντας να χάσει κάτι προσπάθησε για την ισοφάριση. Οι κίτρινοι απείλησαν τον Ρομπέρτο με αντεπιθέσεις εκμεταλλευόμενοι λάθη των παικτών του Ολυμπιακού στην κυκλοφορία της μπάλας. Στο 17ο λεπτό ο Άρης ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Τάτου από τον Σάμαρη αλλά ο Παπάς έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Την στιγμή εκείνη όμως ο Ολυμπιακός έδειξε και πάλι την κλάση του. Οι παίκτες του Μίτσελ άλλαξαν γρήγορα τη μπάλα. Αυτή έφτασε στον Βάις ο οποίος έκανε την ατομική ενέργεια μπήκε στη μεγάλη περιοχή και μόνος ανάμεσα σε πολλούς παίκτες του Άρη βρήκε πλεκτό, σημαδεύοντας στην κλειστή γωνία του Διούδη.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Άρη προσπάθησαν να μειώσουν το σκορ! Δεν μπόρεσαν όμως να απειλήσουν τον Ρομπέρτο. Κινητήριος μοχλός της ομάδας του Μιλινκοβιτς ήταν ο Τάτος, ο οποίος όμως ήταν αρκετά... μόνος για να πετύχει κάτι.

Από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες για να πετύχει και τρίτο τέρμα. Ο Ιμπαγάσα πέρασε στον αγωνιστικό χώρο, πρόλαβε να συνεργαστεί στο διάστημα αυτό καλά με τον Σαβιόλα, με τον τελευταίο όμως να μην νικά τον Διούδη σε ένα τετ-α-τετ που είχαν στο τέλος του αγώνα.

Άρης (Ζόραν Μιλίνκοβιτς): Διούδης, Κύργιας, Καραγκούνης, Οικονομόπουλος (79' Κοτσαρίδης), Αγκάνθο (73' Τσουκάνης), Τάτος, Μαργαρίτης, Σταυρόπουλος (63' Σουνάς), Νταμαρλής, Μανιάς, Έλσνερ.

Στον πάγκο: Μπουζάνης, Γιαννίτσης, Σουνάς, Κοτσαρίδης, Γκόλιας, Τσουκάνης, Καραγιάννης.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Τόρες, Μασάντο, Σάμαρης, Χολέμπας, Παπαδόπουλος, Σιόβας, Κάμπελ (65' Εντινγκά), Ντομίνγκες (84' Ιμπαγάσα), Βάις (77' Σαβιόλα), Ολαϊτάν.

Στον πάγκο: Μέγκιερι, Παπάζογλου, Ιμπαγάσα, Εντινγκά, Σαβιόλα, Μανωλάς, Στσέποβιτς. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: