Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Οποιος υποτιμά τον Ολυμπιακό, αυτό παθαίνει!!

Μεγάλο κακό έκανε στην Μπαρτσελόνα η άνετη επικράτηση επί του Ολυμπιακού στο πρώτο παιχνίδι… Υποτίμησε τους ερυθρόλευκους, θεώρησε πως θα κάνει άλλον ένα περίπατο και συνάμα έδωσε κίνητρο στον Βασίλη Σπανούλη, στον Γιώργο Πρίντεζη και τους υπόλοιπους.Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος

Ειδικά τον αρχηγό του Ολυμπιακού, τον έβαλαν σε θέση που κανείς αντίπαλος δεν θέλει. Πλήγωσαν τον εγωισμό του. Τα δημοσιεύματα στην Βαρκελώνη για το σκορ του απέναντι στον Ναβάρο, επηρέασαν όλους τους υπόλοιπους παίκτες της Μπαρτσελόνα εκτος από τον αρχηγό της, που σκύλιασε για να κερδίσει. Εδωσαν όμων κίνητρο στον Σπανούλη. Στο 7-1 ήταν το ρεκόρ του με τον Ναβάρο και ο 33χρονος γκαρντ ήθελε να δώσει την απάντησή του. Ηταν μαζί με τον Πρίντεζη οι μπροστάρηδες της πρώτης εκτός έδρας νίκης του Ολυμπιακού επί της Μπαρτσελόνα, που αποτελεί ίσως και καλύτερη απάντηση σε όσους θεωρούν ότι το ελληνικό μπάσκετ τελείωσε. Εννοείται πως η πρόκριση δεν έχει κριθεί, η σειρά είναι στο 1-1, αλλά δεν ήταν λίγοι όσοι είχαν αρχίσει να… θρηνούν, μετά το 0-2 του Παναθηναϊκού και του -16 του Ολυμπιακού στη Βαρκελώνη την Τετάρτη.
Φαίνεται πως όλο αυτό το σκηνικό έκανε την Μπαρτσελόνα να χαλαρώσει και να πιστέψει πως όλα τελείωσαν. Ομως όταν τον υποτιμάει κανείς τον Ολυμπιακό, αυτό παθαίνει. Η επικράτηση των ερυθρολεύκων ήταν ολοκληρωτική, με κορυφαίο τον Πρίντεζη και σπουδαίους τους Σπανούλη, Μάντζαρη (4/4 τρίποντα και σπουδαία άμυνα σε Ναβάρο στο δεύτερο ημίχρονο). Με τους Χάντερ, Ντάνστον, Λοτζέσκι, Σλούκα να  συμπαραστέκονται επάξια, τους Ντάρντεν, Λαφαγιέτ και Αγραβάνη να υποστηρίζουν την προσπάθεια…
Δεν χρειάζεται να ξεχωρίσουμε πρόσωπα, όλοι έκαναν αυτό που έπρεπε. Ολοι μαζί έχασαν την Τετάρτη, όλοι έκαναν ένα βήμα μπροστά και νίκησαν την Παρασκευή. Στην ίδια λίστα μπαίνει πρώτος και καλύτερος ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, στην πιο μεγάλη νίκη της μέχρι τώρα καριέρας του. Ο Ολυμπιακός άλωσε το Παλάου Μπλαουγκράνα με την άμυνα να είναι η βάση και κυρίως να είναι διαφορετική. Το προπονητικό τιμ διάβασε το πρώτο ματς, άλλαξε τακτική, η άμυνα στο πικ εντ ρολ και στις περιστροφές ήταν πιο δυναμική και σωστή. Η Μπαρτσελόνα εγκλωβίστηκε και όταν μπήκε και το άγχος και η πίεση στη μέση, κανείς δεν μπορούσε να βρει τη λύση. Μόνο ο Ναβάρο το πάλεψε, αλλά κι αυτός για ένα ημίχρονο. Στην επανάληψη τον κέρδισε κατά κράτος ο Μάντζαρης, που έβαλε και 4/4 τρίποντα.
Πλέον η σειρά είναι στο 1-1, ο Ολυμπιακός είναι και ζωντανός, αλλά και έχει πλέον την κατάσταση στα χέρια του. Δεν είναι φαβορί, κι αν είναι δεν είναι το απόλυτο, αλλά ήδη έχει στείλει το μήνυμά του σε όλη την Ευρώπη… Πολλοί τον θεωρούσαν χαμένο από χέρι, αλλά αποδεικνύεται πως το μπάσκετ δεν είναι μόνο λεφτά και μπάτζετ. Απομένει να ολοκληρωθεί η δουλειά στο ΣΕΦ, γιατί η Μπαρτσελόνα δεν πρόκειται να ξαναυποτιμήσει τον Ολυμπιακό.

ΥΓ.: Αν ο Ολυμπιακός είχε τέτοια διαιτησία στο ελληνικό πρωτάθλημα, τώρα θα είχε ξεσπάσει… εμφύλιος. Η Μπαρτσελόνα πήρε βοήθεια από τους ρέφερι, εκτέλεσε 22 βολές (έναντι 3 του Ολυμπιακού), αλλά τα τρίποντα δεν τα κέρδισε κανείς… Με 13/27, ήταν αδύνατο να χάσουν οι ερυθρόλευκοι. Οχι τίποτα άλλο, να μην έχουν παράπονο οι μονίμως αδικημένοι – στο μπάσκετ – Καταλανοί.
*Πηγή: superbasket.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: