Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Αναλύοντας τη Δύση…!!

Μετά την ανάλυση των ζευγαριών της Ανατολής, το sport-fm.gr περνά σε αυτά της Δύσης εν όψει της έναρξης των play offs του ΝΒΑ.

Αναλύοντας τη Δύση…
Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς-Νιου Ορλίνς Πέλικανς: Η ομάδα του Στεφ Κάρι εντυπωσιάζει με το μπάσκετ αυτοσχεδιασμού που παίζει αλλά και με την αποτελεσματικότητα της από την περιφέρεια. Πέραν του μαέστρου Κάρι, οι Τόμσον, Γκριν φέτος είναι συγκλονιστικοί ενώ Ιγκουοντάλα, Λι και Μπόγκατ πλαισιώνουν τον «μάγο» Στέφεν δημιουργώντας ένα ισορροπημένο σύνολο σε άμυνα και επίθεση. Η ομάδα του Όκλαντ διαθέτει αξιόπιστες λύσεις και στον πάγκο της, με Μπαρνς, Σπέιτς και Λίβινγκστον να δίνουν τις απαραίτητες ανάσες στους συμπαίκτες τους.

Οι «πρωτάρηδες» ως… Πέλικανς στα play offs, έχουν στις τάξεις τους τον παίκτη με το υψηλότερο Player Efficiency Rating, τον Άντονι Ντέιβις με 30.89, η βελτίωση του στην τρίτη του χρονιά ως επαγγελματίας είναι καταπληκτική και αν αναλογιστεί κανείς την ηλικία του, έχει μπροστά του λαμπρό μέλλον. Την αρχική πεντάδα των «πελεκάνων» συμπληρώνουν οι Έρικ Γκόρντον, Ταϊρίκ Έβανς, Ράιαν Άντερσον και Τζρου Χόλιντεϊ συνθέτοντας ένα δυνατό βασικό και ισορροπημένο επιθετικά και αμυντικά κορμό. Στα συν της ομάδας και ο πάγκος της με τους Νόρις Κόουλ, Ομέρ Ασίκ και τον βελτιωμένο φέτος Αλέξις Αζανσά να συνεισφέρουν όποτε κληθούν.

Σημεία Κλειδιά: Το παρατεταμένο επιθετικό μομέντουμ που παρουσιάζουν οι Γουόριορς στα παιχνίδια τους, με αιχμή του δόρατος τον Στεφ Κάρι. Στην ομάδα της Λουιζιάνα η ταχύτητα, το ύψος και το offensive – defensive versatility του Ντέιβις λειτουργούν το επίσης ευεργετικά στην ψυχολογία των «πελεκάνων».

Μέμφις Γκρίζλις-Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς: Λίλαρντ και Όλντριτζ ίσως αποτελούν το καλύτερο one – two punch δίδυμο στο ΝΒΑ αυτή τη στιγμή, η χημεία τους είναι τρομακτική είτε στο roll, είτε στο pop εφόσον εκτελείται το pick. Μάθιους, Μπατούμ και ο-τρελαμένος με τις μασκότ-Ρόμπιν Λόπεζ δίνουν την απαραίτητη ενέργεια στην άμυνα ενώ ένας πάγκος που στελεχώνεται από τον Κρις Κέιμαν, τον Άαρον Αφλάλο, τον Στιβ Μπλέικ και τον Σι Τζέι ΜακΚόλουμ μόνο αμελητέα ποσότητα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.

Το Μέμφις από την άλλη, αποτελεί τον εκπρόσωπο του old school παιχνιδιού στο σημερινό-αθλητικό-NBA. Η ομάδα από το Τενεσί, στηρίζει πολλά στον Ζακ Ράντολφ και τον Μαρκ Γκασόλ οι οποίοι στη μέρα τους μπορούν να δημιουργήσουν αμέτρητα προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες. Με τον Μάικ Κόνλεϊ συνεπή και σταθερό σε απόδοση καθ’ όλη τη χρονιά, την παροιμιώδη άμυνα του Τόνι Άλεν και τον δυναμικό Τζεφ Γκριν, το Μέμφις δεν υστερεί σε τίποτα από τις υπόλοιπες ομάδες της Δύσης. Επιπλέον παίρνουν πολλές λύσεις από τον πάγκο τους, με τον Βινς Κάρτερ, τον Κόρτνεϊ Λι, τον Κώστα Κουφό και τον Νικ Καλάθη να συμβάλουν αποδοτικά στο ροτέισον.

Σημεία Κλειδιά: Το αμυντικά ασταμάτητο pick & roll των Λίλαρντ-Όλντριτζ και η αμυντική ποιότητα των Μάθιους-Αφλάλο στα γκαρντ. Στο Μέμφις πέραν της αρχικής πεντάδας οι λύσεις στον πάγκο είναι πολλές και ποιοτικές.

Χιούστον Ρόκετς-Ντάλας Μάβερικς: Η μονομαχία του Τέξας θα αποφέρει μόνο έναν εκπρόσωπο στην «άγρια» Δύση. Από τη μία το Χιούστον του «πιστολέρο» Τζέιμς Χάρντεν και από την άλλη οι «καουμπόις» του Ντιρκ… Η ομάδα του «μούσια» στηρίζει πολλά στις εμπνεύσεις του οι οποίες την έχουν οδηγήσει ως εδώ, επιπρόσθετα η παρουσία ενός έτοιμου Χάουαρντ θα προσδώσει σιγουριά σε άμυνα και επίθεση μέσα στο «ζωγραφιστό» ενώ παράλληλα οι Σμιθ και Αρίζα με τη σειρά τους συνθέτουν μια πεντάδα αρκετά ισορροπημένη με μόνο αγκάθι την απουσία του βασικού τους άσου, του Πάτρικ Μπέβερλι, λόγω τραυματισμού.

Από τη μεριά του Ντάλας διαθέτει ίσως την πληρέστερη ομάδα στο ΝΒΑ, δεν έχει ωστόσο καταφέρει να αποκτήσει την χημεία που θα τη βοηθούσε να κάνει ευκολότερη τη ζωή της στο παρκέ. Με επιθετικές αιχμές τους Μόντα Έλις και Ντιρκ Νοβίτσκι οι «Μαβς» μπορούν να σμπαραλιάσουν οποιαδήποτε άμυνα και αν συνυπολογίσει κανείς ανάμεσα τους και έναν σοβαρό Ρόντο, τα πράγματα για οποιαδήποτε ομάδα τούς βρει στον δρόμο τους μόνο εύκολα δε θα μπορούσαν να είναι.

Σημεία Κλειδιά: Η δυναμική και η σιγουριά που προσφέρει στην ομάδα ο Τζέιμς Χάρντεν και η ετοιμότητα του Ντουάιτ Χάουαρντ. Στο Ντάλας μεγάλο ρόλο πέραν των κλασικών του σκόρερ θα παίξει και η προσφορά του Τσάντλερ Πάρσονς και η αμυντική προσήλωση του Τάισον Τσάντλερ. Κρυφό Χαρτί… ο Αμάρι Στούντεμαϊρ, ο οποίος θα δώσει «ποιοτικές» ανάσες στον Ντιρκ αλλά και όταν κληθεί να πάρει χρόνο συμμετοχής.

Λος Άντζελες Κλίπερς-Σαν Αντόνιο Σπερς: Με νωπές τις μνήμες της «σκούπας» του 2012 οι Κλίπερς θα αντιμετωπίσουν τους Σπερς, μια τριετία μετά. Η ομάδα του Πόποβιτς φάνηκε να κάνει εξοικονόμηση δυνάμεων καθ’ όλη τη διάρκεια της κανονικής περιόδου και αναμένεται σε μεγάλη ετοιμότητα στις 18 του Απρίλη και στο πρώτο ραντεβού με την ομάδα της Καλιφόρνια. Πάρκερ, Τζινόμπιλι και Ντάνκαν αντιτάσσουν εμπειρία, τεράστια μπασκετική παιδεία αλλά και ένα υπερ-ατού που εκφοβίζει τους αντιπάλους τους, τη στόφα του πρωταθλητή, έναν παράγοντα που επηρεάζει σαφέστατα την ψυχολογία όλων όσων τους αντιμετωπίζουν.

Από την μεριά των «Κλιπς», ο Κρις Πολ είναι μεστός, συνεπής και αθόρυβος και καταφέρνει με τη μπασκετική του οξυδέρκεια να εκμεταλλεύεται ό,τι του δώσεις στο παρκέ, είτε μέσω μιας ασίστ είτε δημιουργώντας και σκοράροντας ο ίδιος. Ο δεύτερος σταρ της ομάδας, Μπλέικ Γκρίφιν, φέτος παρουσιάζεται πολύ σοβαρός και βελτιωμένος, έχοντας εμφανώς δουλέψει το σουτ του από μέση απόσταση καθώς και το παιχνίδι του με πλάτη στο καλάθι, ενώ ο ΝτεΆντρε Τζόρνταν προσφέρει με αυταπάρνηση τα εκρηκτικά 2.13 εκατοστά του, γεμίζοντας τη ρακέτα με τα τεράστια χέρια του και τρομοκρατώντας με την παρουσία του όποιον αποπειραθεί να πλησιάσει το πεδίο «δράσης» του. Σημαντικό ρόλο βέβαια αναμένεται να παίξουν και οι πάγκοι των δύο ομάδων, οι οποίοι διαθέτουν αμφότεροι βάθος και ποιότητα.

Σημεία Κλειδιά: Η ταχύτητα της ομάδας του Λος Άντζελες και η αμυντική συνεισφορά του ΝτεΆντρε Τζόρνταν. Από τη μεριά των «Σπερς», καθοριστικό ρόλο θα παίξει η παρουσία του Καουάι Λέοναρντ ο οποίος στους σημαντικούς αγώνες ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοση του. Κρυφά Χαρτιά; Το επιθετικό ταλέντο του Τζαμάλ Κρόφορντ, ο οποίος είναι ασταμάτητος όταν βρεθεί στην μέρα του ενώ από την άλλη μεριά κανείς δεν ξεχνά τη συνεισφορά του Μπόρις Ντιαό στους περσινούς τελικούς. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: