Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Της έκοψε την… όρεξη!

Αν και αδιάφορη βαθμολογικά, η Στόουκ κατάφερε να φέρει… τούμπα το ματς με τη Σαουθάμπτον και με τον Τσάρλι Άνταμ να διαμορφώνει το τελικό 2-1 στο 84', έβαλε στοπ στις υψηλές βλέψεις των «Αγίων». Η ομάδα του Κούμαν μπορεί να προηγήθηκε στο πρώτο μέρος με τον Σνεϊντερλίν (22’) αλλά οι γηπεδούχοι βρήκαν τον τρόπο να κάνουν την ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο με τον Ντιούφ (47') να μην λέει όχι στο «δώρο» του Ντέιβις και τον Άνταμ (ο οποίος είχε περάσει αλλαγή στο ημίχρονο) να «υπογράφει» το τελικό 2-1 στο 84ο λεπτό!
Έτσι η ομάδα του Κούμαν έμεινε στους 56 βαθμούς, έχασε την ευκαιρία να προσπεράσει τη Λίβερπουλ και να βρεθεί στο -2 από το Τσάμπιονς Λιγκ (με ματς περισσότερο από τη Σίτι) και πλέον ξέρει ότι η Τότεναμ μπορεί να την αφήσει 7η αν νικήσει αύριο (19/4) τη Νιούκαστλ.
Η Στόουκ έφτασε τους 46 πόντους και μείωσε στο ελάχιστο την απόσταση από την 8η Σουόνσι.
Τραυματίας με φορείο αποχώρησε ο αμυντικός των φιλοξενούμενων, Τόμπι Άλντερβαεϊρελντ στο φινάλε, με το ματς να ολοκληρώνεται με καθυστέρηση κάποιων λεπτών.
Το ματς:
Χωρίς τη σπουδαία φάση και με τη Σαουθάμπτον να ζητά πέναλτι σε ένα μαρκάρισμα του Άιρλαντ στο Μανέ, ξεκίνησε η αναμέτρηση στο «Μπριτάνια». Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν στη συνέχεια να ανεβάζουν ρυθμό και στο 17’ είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή με τον Πελέ. Τελικά η υπεροχή της ομάδας του Ρόναλντ Κούμαν μετουσιώθηκε σε γκολ στο 22ο λεπτό, με τη μπάλα να φτάνει μετά από εκτέλεση κόρνερ και την πρώτη κεφαλιά του Φοντέ στον Σνεϊντερλίν και αυτός να την στέλνει στα δίχτυα του Μπέγκοβιτς. Μετά το γκολ η εικόνα του ματς άλλαξε για λίγο, με την Στόουκ να παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες, και στο φινάλε του πρώτου μέρους να χάνει μια τεράστια ευκαιρία με τον Ενζονζί.
Με γκολ για τους «πότερς» ξεκίνησε το δεύτερο μέρος! Ο Ντιούφ εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την εντελώς λανθασμένη εκτίμηση του τερματοφύλακα της Σαουθάμπτον Κέλβιν Ντέιβις (σε σουτ του Ενζονζί που κόντραρε και κατέληξε στο δοκάρι) και με κοντινό σουτ έφερε  το ματς στα ίσα στο 47’. Οι «Άγιοι» προσπάθησαν να απαντήσουν, αλλά ο καλύτερος ίσως παίκτης τους μέχρι εκείνο το σημείο, Μανέ, δεν κατάφερε να κάνει γκολ την ευκαιρία που του δόθηκε λίγο αργότερα. Η ομάδα του Κούμαν έψαχνε  το πολυπόθητο δεύτερο γκολ, όμως όχι απλά δεν τα κατάφερε, αλλά είδε στο 84ο λεπτό τον Τσάρλι Άνταμ, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στο ημίχρονο, να κάνει την ανατροπή και να «υπογράφει» το τελικό 2-1 υπέρ της Στόουκ, η οποία είχε στο τέλος ακόμα μία εξαιρετική ευκαιρία με τον Κράουτς.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Στόουκ: Μπέγκοβιτς, Κάμερον, Σόκρος, Βόλσιντ, Πίετερς, Ενζοζί, Γουίλαν (76’ Σίντγουελ), Γουόλτερς, Άιρλαντ (46’ Άνταμ), Αρναούτοβιτς, Ντιούφ (76’ Κράουτς)
Σαουθάμπτον: Κ.Ντέιβις, Κλάιν, Φοντέ, Αλντερβάιρελντ, Γιοσίντα, ,Μπερτράντ (86’ Λονγκ), Σνειντερλίν, Σ. Ντέιβις (86’ Ελία), Μανέ, Τάντις (67’ Γουόρντ-Πρόουζ) Πελέ
*Πηγή: England365.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: