Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Τη βλέπει πάντα από ψηλά…!!


Από το 2013 την προσέχει από ψηλά. Μετά τον ίδιο όμως τον Γιώργο Αμερικάνο, κι η φανέλα του (αν και η βαρύτερη στην ιστορία της μπασκετικής ΑΕΚ) σηκώθηκε σε τεράστια συγκίνηση στον ουρανό του ΟΑΚΑ.

Τη βλέπει πάντα από ψηλά…
Οι «βασίλισσες» έχουν συνηθίσει οι τιμές ν’ αποδίδονται στις ίδιες.

Αυτή του ελληνικού μπάσκετ, ωστόσο, έπρεπε ν’ αντιστρέψει σήμερα τους ρόλους. Και ν’ αποδώσει εκείνη τιμές στον άνθρωπο που οφείλει πολλά γι’ αυτό της τον τίτλο:

Τον Γιώργο Αμερικάνο…

Μέσα σε φορτισμένη ατμόσφαιρα και παρουσία ανθρώπων που λάτρεψε και τον λάτρεψαν (έστω κι αν έμαθαν από διηγήσεις τα κατορθώματά του) η φανέλα του «μύθου» της ΑΕΚ πήρε τη θέση που της αξίζει. Δίπλα στους τίτλους -πολλοί εκ των οποίων είχαν την υπογραφή του.

Γιατί ήταν όλοι εκεί την ώρα που το Νο 10 ανέβαινε στον ουρανό του ΟΑΚΑ. Οι συμπαίκτες του απ’ την ένδοξη ομάδα του 1968. Η συγκινημένη σύζυγός του, Πέπη. Η κόρη του. Τα εγγόνια του. Ο Βασίλης Γεωργίου που -47 χρόνια αφότου περιέγραψε τη στιγμή που σήκωνε το Κύπελλο Κυπελλούχων- σκόρπισε πάλι ανατριχίλα φωνάζοντας δια μικροφώνου «Γιώργο Αμερικάνε, σε αποθεώνει ο λαός της ΑΕΚ».

Αυτός ο κόσμος που βούρκωσε μαζί με την κυρία Πέπη την ώρα που η φανέλα αποσυρόταν για πάντα στον ουρανό. Που διατήρησε το παρατεταμένο standing ovation την ώρα που ο Σταύρος Κοντονής βράβευε την οικογένεια του «Παγκόσμιου». Και φώναξε «ξανά, ξανά, θα γίνεις βασίλισσα», ξέροντας ότι αυτό είναι σίγουρο όταν εκείνος την προσέχει από ψηλά…

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: