Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Le Championnat: Ντέρμπι σε «Ζερλάν», «Βελοντρόμ»

Παιχνίδι τίτλου στο «Ζερλάν» σε αυτή την 28η αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος εκεί όπου η Λιόν φιλοξενεί την Ρεν. Μεγάλο ματς έχουμε και στο «Βελοντρόμ», όπου η Μαρσέιγ αντιμετωπίζει την Παρί!


Οι «λιονέ» μετά τον αποκλεισμό από την συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ απο την Ρεάλ Μαδρίτης, κοιτάζουν πλέον μόνο το πρωτάθλημα και το πως θα φτάσουν στην κορυφή. Σε αυτή την αγωνιστική φιλοξενούν στο «Ζερλάν» την 2η Ρεν και η νίκη είναι ...μονόδρομος για αυτούς. Στην ίδια ...μοίρα και η Ρεν η οποία μετά την ήττα από την Μαρσέιγ την περασμένη αγωνιστική θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες.
Στο άλλο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής τώρα, η Μαρσέιγ φιλοξενεί την Παρί Σεν Ζερμέν στο «Βελοντρόμ». Και οι δύο ομάδες μεσα στην εβδομάδα είπαν αντίο στην Ευρώπη με αποτέλεσμα πλέον να βλέπουν μόνο το πρωτάθλημα. Η ομάδα του Ντεσάμ θέλει το «τρίποντο» για να ανέβει ακόμα πιο ψηλά, ενώ απο την άλλη μεριά η ομάδα του Παρισιού με νίκη πλησιάζει στην πρώτη τριάδα που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Τέλος, στην κορυφή της βαθμολογίας βρίσκεται η Λιλ, η οποία την προηγούμενη αγωνιστική κατάφερε να επικρατήσει πολύ δύσκολα της Βαλενσιέν. Οι «λιλουά» ταξιδεύουν στην έδρα της  Μπρεστ και δεν θέλουν ούτε να σκέφτονται την «γκέλα», στόχος τους είναι να εκμεταλλευτούν και το αποτέλεσμα του «Ζερλάν» ανάμεσα στην Λιόν με την Ρεν.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής στο Le Championnat

Σάββατο 19-03 (20:00)

Οσέρ-Σοσό
Μπρεστ-Λιλ
Λοριάν-Σεντ Ετιέν
Μονπελιέ-Λανς
Τουλούζ-Νις
Βαλενσιέν-Μπορντό
Λιόν-Ρεν (22:00)

Κυριακή 20-03

Καέν-Αρλ (18:00)
Μονακό-Νανσί (18:00)
Μαρσέιγ-Παρί Σεν Ζερμέν (22:00)

Δεν υπάρχουν σχόλια: