Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Ιγκόρ, ο… εύστοχος!!

Ο ένας ωραίος (Ιγκόρ), ο άλλος μοιραίος (Μαρκόβσκι). Πανθρακικός-Κέρκυρα κέρδισαν από ένα πέναλτι, αλλά μόνο οι γηπεδούχοι σκόραραν και πήραν το «τρίποντο» (1-0), παρότι ολοκλήρωσαν με δέκα παίκτες.

Ιγκόρ, ο… εύστοχος
Τα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους μεταξύ του Πανθρακικού και της Κέρκυρας και κυρίως του δευτέρου ήταν όλα τα.. λεφτά στην αναμέτρηση των δύο ομάδων, που άνοιξε την 18η αγωνιστική της Super League. Οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη (1-0), χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ιγκόρ στο 38’, που κέρδισε ο Κάσες από ανατροπή του Ναγιάρ.

Το ματς

Πολύ φτωχό και… κουραστικό στο μάτι ήταν το παιχνίδι. Στο πρώτο μέρος οι φάσεις λιγοστές μπροστά από τις δύο εστίες, ενώ και το τέμπο ήταν χαμηλό στο μεγαλύτερο μέρος των πρώτων 45 λεπτών. Ο Πανθρακικός είχε την υπεροχή, αλλά δυσκολευόταν να κάνει φάση της προκοπής. Στην πρώτη που έφτιαξε και η οποία ήταν στο 6’, ο Ρομέου έκανε κάτι σαν σέντρα, κάτι σαν σουτ και η μπάλα έφθασε στον Κάσες, που τη βρήκε, όμως δεν μπόρεσε να σκοράρει. Ο Τσουμάνης στάθηκε άτυχος, καθώς τραυματίστηκε και πρόλαβε να παίξει μόλις δώδεκα λεπτά και ο Παπαγεωργίου πέρασε στη θέση του.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν σχεδόν ακίνδυνοι στο πρώτο ημίχρονο και στις λίγες ευκαιρίες που έφτιαξαν, έκαναν… άψυχα σουτ, όπως αυτό του Χαβίτο στο 15ο λεπτό. Τα δεδομένα άλλαξαν δραματικά προς το τέλος του πρώτου μέρους. Ύστερα από φάση διαρκείας ο Κάσες έπεσε στο έδαφος, μετά από μαρκάρισμα του Ναγιάρ και ο Κουκουλάκης έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Ιγκόρ ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σέτκους.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Κέρκυρα ήταν πιο… ζωηρή και την αισθάνθηκε η αντίπαλη άμυνα. Από το 61’ και μετά ο Γρηγορίου θέλησε να τονώσει επιθετικά την ομάδα του και έβαλε τον νεοαποκτηθέντα Φάμπιο στον αγωνιστικό χώρο. Στο 74’ έδειξε η πλάστιγγα άρχισε να γέρνει προς την Κέρκυρα, καθώς ήταν η σειρά της να κερδίσει πέναλτι. Στο ίδιο σημείο σχεδόν που είχε πέσει ο Κάσες, βρέθηκε στο έδαφος ο Κοντός, μετά από μαρκάρισμα του Ποτουρίδη, που είδε σωστά την κόκκινη.

Ωστόσο, ο Μαρκόβσκι, έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα, νικήθηκε από τον Αθανασιάδη. Όπως είναι λογικό η Κέρκυρα πίεσε από εκεί και πέρα, καθώς είχε και αριθμητικό πλεονέκτημα. Όμως, παρά το ότι έκλεισαν τον Πανθρακικό στην εστία του στο τελευταίο τέταρτο δεν μπόρεσε να ισοφαρίσουν και έφυγαν με άδεια χέρια από τον αγωνιστικό χώρο.


Πανθρακικός (Ρόκα): Αθανασιάδης, Μεχία, Μελίσσης, Ρομέου, Κάσες (79' Ρίζος), Εμποού, Ίγκορ, Ντιγκινί, Τσουμάνης (12' Παπαγεωργίου), Λαδάκης (67' Χασομάρης), Ποτουρίδης

Κέρκυρα (Γρηγορίου): Σέτκους, Παρασκευαΐδης, Ναγιάρ, Ρόχας (46΄' Καϊκούτ), Καρντόσο (81΄Ζορμπάς), Μορκόβσκι, Κρητικός, Κοντος, Χαβίτο (61΄Φάμπιο), Σιόντης, Ντιμιτρόφσκι. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: