Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν απεμπλέκεται από την εγκληματική οργάνωση»

Κάθετα αντίθετη με την υποψηφιότητα του Γιώργου Γκιρτζίκη στην ΕΠΟ παρουσιάστηκε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο ΔΣ της Λίγκας. «Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν απεμπλέκεται από την εγκληματική οργάνωση», τονίζει.

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν απεμπλέκεται από την εγκληματική οργάνωση»

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατέθεσε την θέση της στο Δ.Σ. της Superleague σχετικά με τις εκλογές προέδρου της ΕΠΟ, στην προγραμματισμένη συνέλευση που έλαβε χώρα σήμερα. Αναλυτικά η τοποθέτηση όπως εκφράστηκε από το μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κ. Δημοκράτη Παπαδόπουλο:

“Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ παρά συγκεκριμένα αντίθετα δημοσιεύματα ουδέποτε δήλωσε στήριξη σε πρόσωπο για τις επερχόμενες εκλογές της ΕΠΟ.

Θεωρούμε απαράδεκτο να συζητούμε για την διατήρηση ενός συστήματος που έχει ηθικά καταρρεύσει και να ανεχόμαστε παρουσία στα κοινά του ποδοσφαίρου ανθρώπων που εμπλέκονται σε σκάνδαλα, η δίκη των οποίων εκκρεμεί.

Έχουμε πολλές φορές προτείνει αλλαγή στον τρόπο εκλογής προέδρου και συμβουλίου, ώστε η ΕΠΟ να απελευθερωθεί από ένα κλειστό σύστημα που προφανώς ζει και βασιλεύει, δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο τη θέση του ενόψει των δικαστηρίων.

Απαιτήσαμε από την ΕΠΟ να κάνει εκείνη το πρώτο βήμα για αυτοκάθαρση. Θεωρούμε αυτονόητο ότι πρέπει να λογοδοτήσει για την καταπάτηση της κοινής λογικής, για τον τρόπο λειτουργίας του συμβουλίου της, αλλά και της ΚΕΔ.

Απαιτήσαμε από τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς να δείξουν ευθιξία και να ερευνήσουν τα πορίσματα της έρευνας Κορέα, για να δούμε με ποιό ηθικό υπόβαθρο πάμε σε εκλογές και τι παρελθόν κουβαλάει ο κάθε παράγοντας που φιλοδοξεί να διοικήσει την ΕΠΟ και κατ’ επέκταση το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η παραίτηση του Γιώργου Σαρρή και η παραμονή του συμβουλίου του δεν αλλάζουν τίποτα επί τοις ουσίας. Δεν απεμπλέκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο από την εγκληματική οργάνωση που φέρεται να το λυμαίνεται, ούτε δείχνει διάθεση συνολικής αναδιάρθρωσης.

Η δε υποψηφιότητα του νυν Προέδρου της ΚΕΔ, σε συνέχεια της αντίστοιχης πορείας του κ. Σαρρή, πέρα από το ότι είναι προκλητική, δημιουργεί πια ένα δεδικασμένο “πριμοδότησης” για όποιον λειτούργησε σε όφελος συγκεκριμένων συμφερόντων. Ο ΠΑΟΚ είναι κάθετα αντίθετος και δεν θα παρέχει την οποιαδήποτε στήριξη στον κ. Γκιρτζίκη.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ προτείνει ακόμη μια φορά τη διεύρυνση της εκλογικής βάσης για τις εκλογές της ΕΠΟ, την ανεξαρτητοποίηση της αθλητικής δικαιοσύνης και την παρέμβαση του κράτους για να διασφαλίσει ότι άνθρωποι με ποινικές εκκρεμότητες δεν θα εξακολουθούν να παίζουν ρόλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τότε και μόνο τότε θα μπορέσουμε να συζητήσουμε στην ουσία τους τις εκλογές στην Ομοσπονδία. Αν πάλι η κατάσταση παραμείνει ως έχει αποτελεί ξεκάθαρη πρόθεσή μας ως Σύλλογος να ξεκινήσουμε τις απαραίτητες συζητήσεις ακόμη και για αποχώρηση από το πρωτάθλημα”».

Δεν υπάρχουν σχόλια: