Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Ένα και καλό!!

Άρχισε να εκμεταλλεύεται το ευνοϊκό πρόγραμμα ο Παναθηναϊκός! Μετά την πεντάρα με τον Εργοτέλη, οι «πράσινοι» πήραν σβηστά το τρίποντο απέναντι στον Λεβαδειακό (1-0) και διατηρήθηκαν σε τροχιά τίτλου.

Ένα και καλό!
Μπορεί να μην έβαλε πέντε όπως την Κυριακή, μπορεί να μην ήταν το ίδιο απολαυστικός, όμως ο στόχος επετεύχθη!

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε σχετικά εύκολα 1-0 του ακίνδυνου Λεβαδειακού και συνέχισε να εκμεταλλεύεται το πρόγραμμα που έχει μπροστά του, προκειμένου να κάνει την… επίθεση του για τον τίτλο.

«Χρυσός» σκόρερ του τριφυλλιού -που παρέμεινε στο -6 απ’ τον Ολυμπιακό και μείωσε στο -1 απ’ τον ΠΑΟΚ (ματς λιγότερο)- ο ανεβασμένος τελευταία Πέτριτς με ωραία κεφαλιά-ψαράκι, από οριακά θέση οφσάιντ. Δεν δόθηκε πέναλτι στον Μπεργκ στο πρώτο μέρος.

Το ματς:

Να προβεί σε πολλές αλλαγές σε σχέση με την πεντάρα απέναντι στον Εργοτέλη δεν χρειαζόταν. Άλλωστε το… κλισέ λέει πως ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει. Εξ’ ου λοιπόν οι μόνες διαφοροποιήσεις ήταν Τριανταφυλλόπουλος (αντί του τραυματία Μπούρμπου) και Μέντες (αντί του Λαγού). Και ο Παναθηναϊκός μπήκε με διάθεση να «πνίξει» τον Λεβαδειακό. Με κατοχή στα όρια… μονοτέρματος, με καλή κυκλοφορία της μπάλας, αλλά με πρόβλημα στην τελική πάσα. Χουχούμης και Κλωναρίδης απ’ τα άκρα προσπαθούσαν, αλλά οι σέντρες τους δεν έβρισκαν αντίκρισμα.

Κι όλα αυτά με τους Βοιωτούς απλώς… να παρακολουθούν και να μην δείχνουν πως μπορούν να απειλήσουν πραγματικά την εστία του Στιλ. Ενδεικτικό πως η πρώτη τελική τους ήρθε στο 27’, με ένα αδύναμο σουτ του Μάντζιου που δεν ανησύχησε και ουσιαστικά ήρθε ως «απάντηση» στο βολέ του Πέτριτς που λίγο νωρίτερα είχε «βγάλει» ο Σηφάκης. Και τελικά λύθηκε ο γόρδιος δεσμός. Η εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Πράνιτς βρήκε… συνέχεια στην εξίσου όμορφη κεφαλιά-ψαράκι (στην πλάτη της άμυνας και σε οριακή θέση) του Πέτριτς, ο οποίος άφησε… άγαλμα τον Έλληνα γκολκίπερ και έδωσε το έναυσμα για πανηγυρισμούς. Κι αυτοί θα μπορούσαν ενδεχομένως να είχαν… διπλασιαστεί, αν είχε υποδειχθεί το πέναλτι σε βάρος του Μπεργκ (σε ανατροπή του Κώτσιου στο 40’, που δεν δόθηκε).

Οι πράσινοι είχαν αυτό που ήθελαν. Το υπέρ τους σκορ. Και βλέποντας πως ο Λεβαδειακός ήταν ανήμπορος να αντιδράσει, αρκούνταν σε αυτό. Κάπως έτσι ο ρυθμός έπεσε αισθητά, οι γηπεδούχοι κυκλοφορούσαν την μπάλα, αλλά έδειχναν αδυναμία να φτιάξουν πραγματικές φάσεις για την εστία του Σηφάκη. Μέχρι την μεγάλη περιοχή των Βοιωτών υπήρχε κυκλοφορία, αλλά εκεί έλειπε το… κάτι παραπάνω στην τελική πάσα. Εξ’ ου και όλες σχεδόν οι σέντρες… έπεφταν πάνω σε αμυνόμενους.

Τα λεπτά περνούσαν, ο χρόνος κυλούσε εις βάρος των φιλοξενούμενων με το 1-0 να παραμένει, αλλά τον Παναθηναϊκό να μην αγχώνεται. Άλλωστε η εικόνα του αντιπάλου του, δεν μπορούσε να προδικάσει πως θα ‘χουμε «κηδεία» στη Λεωφόρο. Ο Αναστασίου έκανε αλλαγές για να «κλειδώσει» το τρίποντο, με την είσοδο του Καρέλη να δίνει ένα… τσικ ταχύτητα παραπάνω, αλλά μέχρι εκεί. Στο τελευταίο πεντάλεπτο, η ομάδα του Παντελίδη πήγε να βάλει… φωτιά με δύο φάσεις διαρκείας στα καρέ του Στιλ, αλλά όχι… κάτι τρελό. Κάπως έτσι, οι πράσινοι πήραν τους τρεις βαθμούς «σβηστά» με το 1-0 να αποδεικνύεται… ισάξιο με το 5-0 απέναντι στον Εργοτέλη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες (58’ Λαγός), Κλωναρίδης (66’ Ζέκα), Μπεργκ, Ατζαγκούν, Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Πράνιτς, Πέτριτς (75’ Καρέλης)

Στον πάγκο για τους πράσινους: Κοτσόλης, Κουτρουμπής, Νάνο, Ντίνας

Λεβαδειακός (Παντελίδης): Σηφάκης, Νικολακάκης (81’ Μάγκας), Βούκσεβιτς, Τομάς, Μαχαίρας, Ορτέγκα (72’ Σοτέλο), Γκόμεζ, Μάντζιος, Κώτσιος, Σκέμπης, Μιλιάζες

Στον πάγκο για τους Βοιωτούς: Στρατηλάτης, Τσιντώτας, Γιακουμάκης, Μιλοσάβλιεφ, Παππάς
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: