Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Μέσι σημαίνει ρεκόρ


Ο Μέσι των ρεκόρ Ο Λιονέλ Μέσι ήταν μαγικός, εκπληκτικός, εντυπωσιακός και άλλα εκατοντάδες επίθετα που χαρακτηρίζουν το ταλέντο που διαθέτει ο μικρόσωμος, αλλά θαυματουργός μέσος της πρωταθλήτριας κόσμου. Ο Αργεντινός με το καρέ τερμάτων κόντρα στην Αρσεναλ δημιούργησε κάποια νέα ρεκόρ.

Αν μη τι άλλο, αξίζει να βάλει διάπλατα την υπογραφή του στο "χρυσό" βιβλίο του ποδοσφαίρου, εκεί όπου γράφονται οι κορυφαίοι όλων των εποχών. Ο Μέσι με τα χατ τρικ και το καρέ που έχει πετύχει φέτος έχει ξεπεράσει την περσινή του επίδοση, όταν είχε βρει δίχτυα 38 φορές. Πλέον, βρίσκεται στα 39 γκολ και έπεται συνέχεια.

Επίσης, έγινε ο πρώτος σκόρερ του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ έπιασε τον Ριβάλντο (24 γκολ) στην κορυφή της λίστας με τους πρώτους σκόρερ στην ιστορία της Μπαρτσελόνα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Τα επιτεύγματα του δεν τελειώνουν εδώ, αφού έγινε ο πρώτος παίκτης που πετυχαίνει τέσσερα γκολ κόντρα στην Αρσεναλ. Ποτέ οι κανονιέρηδες δεν είχαν δεχθεί τόσα τέρματα από έναν και μόνο ποδοσφαιριστή. Επίσης, έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που πετυχαίνει καρέ τερμάτων σε φάση νοκ άουτ αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στους ομίλους το έχουν καταφέρει άλλοι πέντε ποδοσφαιριστές (Φαν Μπάστεν, Σιμόνε Ιντζάγκι, Ντάντο Πρσο, Φαν Νίστελροϊ, Αντρέι Σεβτσένκο), ενώ σε τελικό μόνο ο Φέρεντς Πούσκας το 1960. Η σεζόν δεν έχει τελειώσει, άρα τα ρεκόρ αναμένεται να αυξηθούν για το παιδί θαύμα του συλλόγου της Καταλονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: