Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Βούγιας: «Θα ληφθούν τα αναγκαία μέτρα»

Βούγιας: «Θα ληφθούν τα αναγκαία μέτρα»

«Τέλος» στα αέναα και ανυπόστατα σενάρια βάζει ο κ. Σπύρος Βούγιας με τη χτεσινή δήλωση-τοποθέτησή του γύρω από τις συνθήκες του μεγάλου τελικού.
Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, μίλησε στο «Μetrosport» για το «επίμαχο θέμα» των ημερών και ξεκαθάρισε ότι «πρόθεση της πολιτείας είναι να γίνει ένας τελικός πραγματική σε συνθήκες γιορτής και σε ένα γεμάτο γήπεδο», βάζοντας στην κυριολεξία τα πράγματα στη θέση τους.
Μετά και από αυτή την εξέλιξη το αίτημα του Άρη πρέπει να είναι ένα και μοναδικό, ότι το βράδυ της 24ης Απριλίου πρέπει να έχει κοντά του περισσότερους από 23.000 ένθερμους υποστηρικτές του, αφού τόσα εισιτήρια δικαιούται και τόσα πρέπει να του δοθούν.

«Δεν υπάρχει τέτοια διάθεση»

Η πρώτη τοποθέτηση του κ. Βούγια ήρθε ως απάντηση για όλα όσα ακούγονται και διαδίδονται για ακραία μέτρα και πρωτόγνωρες -λίγο πολύ-συνθήκες. Μάλιστα, κάποιοι, έχουν προχωρήσει ακόμη περισσότερο βγάζοντας προς τα έξω ακόμη και …νούμερα μια και αναφέρουν ότι οι δύο φιναλίστ δεν θα πάρουν περισσότερα από 10.000 εισιτήρια, αφού θα προτιμηθεί να κρατηθούν πολύ μεγάλες νεκρές ζώνες για τον φόβο των Ιουδαίων.
«Κατ΄ αρχήν όλα αυτά θα αποφασιστούν στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία της αστυνομίας και κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμη οριστεί, τονίζει ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη. Από ‘κεί και πέρα τώρα η δική μου πολιτική αίσθηση είναι ότι δεν υπάρχει τέτοια διάθεση από την πλευρά μας. Δεν συντρέχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος για έκτακτα μέτρα. Εμείς, θέλουμε έναν τελικό πραγματική γιορτή και πάνω απ’ όλα ένα γήπεδο γεμάτο. Γιατί να κόψουμε τόσα εισιτήρια που ακούγονται από τη στιγμή που δεν υπάρχει τέτοια προδιάθεση για τυχόν επεισόδια.
Εδώ, μιλάμε για μια διοργάνωση όπου πρέπει να επικρατήσουν συνθήκες γιορτής».

«Θα λάβουμε τα απολύτως αναγκαία μέτρα»

-Άρα, κ. υφυπουργέ μπορούμε να συμπεράνουμε και να το θεωρήσουμε ως ένα βαθμό σίγουρο ότι όλα όσα θα αποφασιστούν θα είναι στο μέτρο του φυσιολογικού, χωρίς την παραμικρή δόση υπερβολής;
«Αυτό για το οποίο μπορώ να σας διαβεβαιώσω, αφού άλλωστε δεν γνωρίζω κάτι διαφορετικό, είναι ότι δεν υπάρχει καμία προδιάθεση για υπερβολικές αποφάσεις και ξεχωριστά-για την συγκεκριμένη περίπτωση- μέτρα .Θα ληφθούν τα εντελώς απαραίτητα και αναγκαία για να κυλήσουν όλα ομαλά και ήρεμα. Δεν υπάρχει, το ξανατονίζω, κάποια ένδειξη ούτε κάποια ανησυχία ότι μπορεί να συμβούν ακραίες καταστάσεις».
Με δεδομένο επομένως ότι η βούληση της πολιτείας είναι να μην μπουν πρόσθετες απαγορεύσεις ούτε να «πετσοκοπεί» υπερβολικό νούμερο από τα εισιτήρια του τελικού, όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν υπέρ της άποψης ότι θα τηρηθούν οι συνηθισμένες αποστάσεις και θα ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα χωρίς υπερβολές και ακραίες αποφάσεις, εκτός κι αν συμβεί κάτι διαφορετικό την ύστατη κυριολεκτικά στιγμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: