Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Μαραντόνα: «Ναι, ο Μέσι είναι ο καλύτερος»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Το είδωλό του, τον αποθέωσε! Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα τοποθετήθηκε για πρώτη φορά αναφορικά με το ποιος είναι ο κορυφαίος εν ενεργεία ποδοσφαιριστής του πλανήτη, λέγοντας ότι πρόκειται για τον Λιονέλ Μέσι, ενώ με μία «ντρίμπλα» απ΄αυτές που έκανε όταν δέσποζε στους αγωνιστικούς χώρους, απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα εάν ο βραχύσωμος συμπατριώτης του είναι ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία του αθλήματος.

Βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο και χωρίς αμφιβολία είναι ο καλύτερος του κόσμου», είπε για τον Μέσι ο Μαραντόνα μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της πατρίδα του «Metro Radio» και πρόσθεσε: «Για το εάν είναι ο κορυφαίος στην ιστορία θα πρέπει να απαντήσουμε όταν τελειώσει την καριέρα του. Ομως σίγουρα, έχει όλες τις προϋποθέσεις για να γίνει ο κορυφαίος όλων των εποχών. Θα είμαι πανευτυχής εάν κατακτήσει το Μουντιάλ».

Οσον αφορά στο επικείμενο Μουντιάλ, όπου η Αργεντινή θα αρχίσει τις υποχρεώσεις της στον 2ο όμιλο με την Ελλάδα, την Νιγηρία και την Νότια Κορέα, ο Μαραντόνα, τόνισε: «Οι παίκτες μου έχουν περισσότερο ταλέντο από την ομάδα με την οποία το 1986 πήραμε το κύπελλο και τους έχω εμπιστοσύνη. Θα ρισκάρω στο Μουντιάλ, επειδή πρέπει να γυρίσω με τον τίτλο. Το οφείλω στην πατρίδα μου».

Τέλος, ο «Ντιεγκίτο» αναφέρθηκε και στο αγωνιστικό σύστημα με το οποίο σκέπτεται να παρατάξει την ομάδα του, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Στον τελευταίο αγώνα παίξαμε με 4-1-3-2 και με τους Μασεράνο, Βερόν, Ντε Μαρία, Μέσι και Ιγκουαϊν. Αυτό το σύστημα έχω στο μυαλό μου, αλλά εάν χρειασθεί και ανάλογα με τον αντίπαλο, μπορούμε να παίξουμε με τρεις επιθετικούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: