Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Για τρία ακόμα χρόνια στους Spurs ο Ginobili

http://www.contra.gr/images/m/ginobili_0804_m.jpgΤο όνειρο κάθε μεγάλου Ευρωπαίου παράγοντα στο μπάσκετ μόλις έσβησε. Ο Manu Ginobili, από την αρχή της χρονιάς, φρόντισε να πλασάρει τον εαυτό του στην γηραιά ήπειρο ξεκινώντας από τον Ολυμπιακό και συνεχίζοντας με την Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα, ελπίζοντας ότι ο Παναθηναϊκός θα μπει και αυτός στην μεγαλύτερη δημοπρασία για παίκτη. Αν χρειαζόταν.Ένας μήνας ήταν αρκετός για να πείσει ο Αργεντινός τους San Antonio Spurs ότι αξίζει τριετή επέκταση με χρήματα κοντά στα 13,3 εκατομμύρια δολάρια ανάσεζόν ώστε μέχρι τα 35 του να έχει εισπράξει 40 εκατομμύρια και μετά, όλα δείχνουν, να αποσυρθεί.

Το Σαν Αντόνιο συμφώνησε να δώσει στον σούτινγκ γκαρντ τα χρήματα που ζητούσε αποδεχόμενη το ρίσκο για έναν παίκτη τον οποίο στο ξεκίνημα της σεζόν ενημέρωναν ότι δεν πρόκειται να τον κρατήσουν. Οι εκπληκτικές του εμφανίσεις εδώ κι έναν μήνα οδήγησαν τους Spurs στα play off και τον Manu στην τράπεζα.

Οι δε ευρωπαϊκοί σύλλογοι που όντως ενδιαφέρονταν (ιδιαίτερα οι τρεις πρώτοι) κλείνουν οριστικά το κεφάλαιο πριν ανοίξει. Βεβαίως και στα 35 του θα είναι ακόμα ικανός να κάνει την διαφορά στην Ευρώπη αλλά έως τότε έχουμε καιρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: