Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Euroleague Σύμμαχοι και εχθροί στο Παρίσι

http://www.sport24.gr/ast/cov/op/opadoi_2010_4_8_17_37_39_b.jpgΤο φάιναλ-φορ στο Παρίσι, εκτός από τις κορυφαίες ομάδες της φετινής Ευρωλίγκας, θα φέρει στο Μπερσί και αντιπροσωπείες ορισμένων εκ των πιο ένθερμων οπαδών όλης της Ευρώπης. Και πέραν των τεσσάρων κλαμπ που θα βρεθούν στο παρκέ του Μπερσί, είναι πολύ πιθανό να δούμε και ...παρείσακτους, ή και συμμαχίες που ήδη προετοιμάζονται. Στο πλευρό των οπαδών του Ολυμπιακού, είναι πολύ πιθανό να βρεθούν Σέρβοι του Ερυθρού Αστέρα, οι οποίοι συνδέονται με "αδελφοποίηση". Το ίδιο ισχύει για φίλους του ΠΑΟΚ, οι οποίοι θα πάνε στο πλευρό της Παρτιζάν, καθώς κι εδώ υπάρχει "αδελφική σχέση". Τα συνθήματα που ακούστηκαν, φέτος, στους αγώνες των δυο ομάδων στη κανονική περίοδο, σε Χάλα Πιονίρ και ΣΕΦ, είχαν ... υπαγορευτεί (με χαρτάκι) από ΠΑΟΚτσήδες (στο Βελιγράδι) και οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα (στο Φάληρο)!

Όπως, όμως, αποκάλυψε ένας από τους "αρχηγούς" της εξέδρας της Παρτιζάν (Partizan Grobari), μιλώντας στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Blic "αδελφοποίηση υπάρχει και με τους οπαδούς της ΤΣΣΚΑ. Η σχέση μας, μάλιστα, βρίσκεται σε βάθος χρόνου. Είμαστε αδέρφια και σεβόμαστε πάρα πολύ ο ένας τον άλλον. Το ίδιο θα συμβεί και στο Παρίσι. Εμείς θα υποστηρίξουμε την ΤΣΣΚΑ στον ημιτελικό με τη Μπαρτσελόνα και το ίδιο περιμένουμε από εκείνους στον αγώνα με τον Ολυμπιακό"

Οι οπαδοί της Παρτιζάν αναζητούν, ακόμη, λεπτομέρειες για το πως θα πάνε στο Παρίσι: "Ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί αρκετά πράγματα. Εν πάση περιπτώσει, όσοι κι αν βρεθούμε στο Παρίσι, θα δώσουμε όλη μας τη δύναμη για να υποστηρίξουμε μια ομάδα που το αξίζει" είπε ο ίδιος οπαδός.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, πάντως, η γαλλική αστυνομία ετοιμάζεται για ενδελεχείς ελέγχους και παρακολούθηση των οπαδών, καθώς ήδη οι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα ανακοίνωσαν σε διάφορα φόρμου στο ιντερνετ ότι ετοιμάζονται και αυτοί για ταξίδι στο Παρίσι, ώστε να συμπαρασταθούν στον Ολυμπιακό!

Στον ημιτελικό, πάντως, οι "ερυθρόλευκοι" οπαδοί αναμένεται να έχουν την υποστήριξη των Καταλανών της Μπαρτσελόνα, με τους οποίους επίσης διατηρούν καλές σχέσεις...

Και ...οπαδοί του ΠΑΟ!

Στο Παρίσι, όμως, αναμένεται να πάνε και οπαδοί του Παναθηναϊκού. Η συντριπτική πλειοψηφία των "πράσινων", που είχε προμηθευτεί εισιτήρια μέσω ιντερνετ τα έχει, ήδη, πουλήσει. Κάποιοι, όμως, τα κράτησαν και θα ταξιδέψουν στην γαλλική πρωτεύουσα.

Το πιο πιθανό, μάλιστα, είναι να κάθονται στην πλευρά των οπαδών της Παρτιζάν, καθώς όπως συνηθίζει η Ευρωλίγκα μετά την παραχώρηση του εισιτηρίου, μέσω της ηλεκτρονικής οδού, στέλνει e-mail ρωτώντας την ομάδα προτίμησης (ώστε να γίνει και ο διαχωρισμός στις εξέδρες). Και προφανώς οι φίλοι του ΠΑΟ, από τις τέσσερις ομάδες του φάιναλ-φορ, προτιμούν να κάθονται με αυτούς της Παρτιζάν, η οποία λόγω Ομπράντοβιτς, Πέκοβιτς, Τέπιτς (και παλιότερα Κέτσμαν-Τομάσεβιτς) διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Παναθηναϊκό.

Όπως ανακοίνωσε η Ευρωλίγκα κάθε ομάδα από τις τέσσερις που μετέχουν στο φάιναλ-φορ, δικαιούται 1.050 εισιτήρια... Πηγη sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: