Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Κόντρα μεταξύ Φέργκιουσον και Φαν Χαλ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον Άλεξ Φέργκιουσον και τον Λουίς Φαν Χάλ, μετά την πρόκριση της Μπάγερν επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον τεχνικό των "κόκκινων διαβόλων" να κατηγορεί τον διαιτητή της αναμέτρησης για τον αποβολή του Ράφαελ.

Το σφύριγμα της λήξης του αγώνα της Γιουνάιτεντ με την Μπάγερν, βρήκε τους Βαυαρούς να πανηγυρίζουν την πρόκριση τους στα ημιτελικά της διοργάνωσης μετά από μια δεκαετία, όταν και είχαν αντιμετωπίσει την Ρεάλ Μαδρίτης.

Με δηλώσεις του ωστόσο ο Άλεξ Φέργκιουσον κατηγόρησε την ομάδα του Φαν Χάλ πως έπαιζε σκληρά τον Γουέιν Ρούνεϊ, γνωρίζοντας πως είναι σε κακή κατάσταση μετά τον τραυματισμό του, ενώ τα έβαλε και με τον διαιτητή για την αποβολή του Ράφαελ.

Αυτό όπως ήταν λογικό προκάλεσε την αντίδραση του Ολλανδού τεχνικού, που είπε πως έχει χαθεί το fair play από την Αγγλία.

"Δεν συμμερίζομαι την άποψη του Φέργκιουσον. Στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο κάθε παίκτης πρέπει να γνωρίζει πως όταν έχεις μια κίτρινη κάρτα, τότε άλλη μια σημαίνει πως είσαι εκτός παιχνιδιού. Τα δικά μου παιδιά το ήξεραν αυτό και όταν ο διαιτητής τους έβγαλε την κίτρινη κάρτα, πρόσεχαν πολύ στο παιχνίδι τους.

Όσο για το αν θα έπαιρναν την πρόκριση αν έπαιζαν με έντεκα παίκτες; Αυτό δεν θα το μάθουμε ποτέ, γιατί το ματς δεν θα ξαναπαιχτεί. Είναι εύκολο πράγμα όταν χάνεις να λες διάφορα", είπε ο Φαν Χαλ.

Νωρίτερα ο Άλεξ Φέργκισουν είχε δηλώσει: "Δεν υπάρχει αμφιβολία πως με έντεκα παίκτες τα πράγματα θα ήταν αλλιώς. Όμως ο Ράφαελ δεν έχει εμπειρία και όταν έκανε το μαρκάρισμα, όλοι οι παίκτες έπεσαν πάνω στην διαιτητή. Κλασικοί Γερμανοί...", είπε ο Φέργκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: