Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Η φάση είναι Τούμπα!! (κι όχι Γκιρτζίκης)

Ο Παναθηναϊκός με νίκη επί του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη γυρίζει οριστικά σελίδα, μετά τα όσα κακά τον βρήκαν από το «σοκ Γκαμπάλα». Γράφει στο sport-fm.gr ο Διονύσης Δεσύλλας.

Η φάση είναι Τούμπα (κι όχι Γκιρτζίκης)

Η αλήθεια είναι πως ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός του Παναθηναϊκού δεν θα περίμενε αυτό το ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, μετά το ευρωπαϊκό στραπάτσο και τον αποκλεισμό – σοκ από την Γκαμπάλα. Ηταν τέτοιο το ταρακούνημα, η θλίψη, αλλά και τα όσα ακολούθησαν μετά, που η λογική έλεγε- ειδικά έπειτα και από την ήττα στη Νέα Σμύρνη- ότι τα άσχημα αποτελέσματα θα έρχονταν με σχετική ευκολία και η χρονιά θα καταστρεφόταν από νωρίς. Αποδείχθηκε, όμως, για μια ακόμη φορά ότι στον αθλητισμό και ιδιαίτερα στο ποδόσφαιρο, δεν υπάρχουν λογικές και παράλογα. Όλα είναι σχετικά…

Το «6 στα 7» που έχει κάνει η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου στο ξεκίνημα της νέα σεζόν είναι σπουδαία υπόθεση. Και γιατί από μόνη της αποτελεί μια εξαιρετική συγκομιδή βαθμών στις αρχές της περιόδου και γιατί δεν μας είχε συνηθίσει το «τριφύλλι» σε κάτι ανάλογο τα τελευταία χρόνια και γιατί δεν υπάρχει καλύτερο «φάρμακο» για να επουλώσεις τις πληγές σου. Οι συνεχόμενες νίκες σε κάνουν καλά, αυτές σε σηκώνουν ψηλά, με αυτές ξαναχτίζεις τη σχέση με τον κόσμο.

Με τα συνεχή «τρίποντα», λοιπόν, και κυρίως από το εκτός έδρας ματς με την Ξάνθη και μετά, ο Παναθηναϊκός έφτιαξε ξανά τις «παγωμένες» σχέσεις με τον κόσμο. Το σύνθημα «είναι βαριά του ΠΑΟ η φανέλα», δεν ακούστηκε πάλι , οι φίλαθλοι ζεστάθηκαν, η Λεωφόρος έγινε η γνωστή «καυτή» έδρα, χωρίς σιωπηρές διαμαρτυρίες και η πίεση συνεχίζει να υπάρχει, αλλά δεν είναι «θηλιά στον λαιμό», όπως πριν. Και φυσικά η ψυχολογία ανέβηκε.

Και φτάσαμε στο κομβικό σημείο. Όπου «κομβικό σημείο», η… κωδική λέξη «Τούμπα» και το ντέρμπι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ.

Σε περίπτωση νίκης, ο Παναθηναϊκός περνάει σε μια άλλη φάση. Μετά το «χτίσιμο» των σχέσεων, το οποίο αναφέραμε παραπάνω, είναι έτοιμος να γυρίσει σελίδα. Με «διπλό» στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της σεζόν, το οποίο θα αποτελέσει την 5η σερί επικράτηση και το «7 στα 8», οι «πράσινοι» αφήνουν οριστικά πίσω τους τα όσα έγιναν στις αρχές της σεζόν και ξεπερνούν το «νικάω για να αγοράζω ηρεμία».

Φτάνουν στο «νικάω και γυρίζω σελίδα οριστικά», δείχνοντας ότι μια μεγάλη ομάδα έχει τον τρόπο να διαχειρίζεται τις κρίσεις (σ.σ. κι αυτή ήταν η πρώτη στην εποχή Αναστασίου) και αποδεικνύοντας ότι μόνο αυτοί μπορούν να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα και να «χτυπήσουν» τον Ολυμπιακό. Γι’ αυτό και το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ έχει ξεχωριστή σημασία και δεν είναι απλά ένα μεγάλο παιχνίδι. Στη Θεσσαλονίκη διακυβεύονται πολλά…

Υ.Γ: Για την απάντηση της ΕΠΟ στον Παναθηναϊκό και την απειλή της για αποβολή του Παναθηναϊκού από το πρωτάθλημα, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά! Δεν μπορεί μια ομοσπονδία «μπλεγμένη» σε τόσες και τόσες ιστορίες να μιλάει για ηθική και να απειλεί με αποβολή, τη στιγμή που… άλλοι κι άλλοι «σουλατσάρουν» στα παρασκήνια, με τους ανθρώπους της ομοσπονδίας να μη βγάζουν τσιμουδιά. Ο κ. Γκιρτζίκης ήταν πάντα της λογικής «δεν είδα, δεν άκουσα». Τώρα, ξαφνικά, παίρνει θέση και απειλεί!

Θα πρέπει κάποιος να πει, επίσης, στον κ. πρόεδρο ότι ο Παναθηναϊκός με την επιστολή του δεν είπε ότι προσέφυγε στα δικαστήρια, αλλά θα το κάνει αν η κατάσταση δεν διορθωθεί και δεν υπάρχει ισονομία. Συνεπώς, το να καλεί τη Super League να προειδοποιεί με αποβολή από το πρωτάθλημα, είναι κάπως «αφελές». Η ΕΠΟ στα καλύτερά της…
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: