Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Απόλυτος Μπαρτζώκας!

Χάρη στο άστοχο τρίποντο του Καλνιέτις στην τελευταία επίθεση, η Κουμπάν του Γιώργου Μπαρτζώκα νίκησε με 76-74 τη Ζαλγκίρις, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας και έκανε το «2 στα 2».

Απόλυτος Μπαρτζώκας

Πάντως, οι Ρώσοι ήταν μπροστά στο μεγαλύτερο διάστημα, απειλούνταν συνεχώς, δέχτηκαν την ισοφάριση με σερί 7-0 στο τελευταίο λεπτό, όμως άντεξαν και πήραν το ροζ φύλλο.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Ντιλέινι με 21 και Μπρόεκχοφ με 13 πόντους, ενώ για τους γηπεδούχους ο Ιαν Βουγιούκας έκανε το ματς της ζωής του με 22 πόντους με 10/13 δίποντα και 2 ριμπάουντ.

Το προβάδισμα άλλαζε συνεχώς χέρια στην αρχή της αναμέτρησης και καμία ομάδα δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ, με τους Βουγιούκα και Ντιλέινι να έχουν αναλάβει τη «σκυτάλη» στο σκοράρισμα. Με σερί 6-0, η Ζαλγκίρις προηγήθηκε με +6, όμως στο 18-15, η επιθετική πολυφωνία των Ρώσων τους βοήθησε να κάνουν ένα σερί 7-0 και να προηγηθούν με 4. Οι Λιθουανοί απάντησαν με ένα σερί 7-0 στο 21-24 της Κουμπάν και προηγήθηκαν +4 με πρωταγωνιστή τον Χάνλαν, με το +4 να είναι η διαφορά της πρώτης περιόδου και τον Βουγιούκα να έχει ήδη πετύχει 12 πόντους.

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου, ο Πότσιους έκανες το 34-29, όμως εκεί οι Ρώσοι απάντησαν με σερί 9-0 και έφτασαν στο +4 με υπεροχή μέσα στη ρακέτα και κυριαρχία στα ριμπάουντ. Οι Λιθουανοί απάντησαν με 4-0 σερί από περιφέρεια και ρακέτα και ισοφάρισαν. Η Λοκομοτίβ απάντησε με 4-0 σερί από τους Αμερικανούς και έφτασε στο +5, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο +3 για τους φιλοξενούμενους.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, η Κουμπάν διατηρούσε ένα +4 με +5, παρά την προσπάθεια του Σεϊμπούτις να μειώσει. Ο Φεσένκο πήρε την κατάσταση στα χέρια του και έφερε το +6 για τους φιλοξενούμενους και, έχοντας άξιο συμπαραστάτη τον Ντρέιπερ, έφεραν το +9 για τη Λοκομοτίβ, που έβρισκε τις λύσεις από παντού σε αυτό το διάστημα. Ο Καλνιέτις ανέλαβε δράση και πρωτοστάτησε στο σερί 6-0 των Λιθουνάων που μείωσαν στο -3 στην ολοκλήρωση του τριααντάλεπτου, με τον Βουγιούκα να έχει 16 πόντους με 7/9 δίποντα.

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου, η Λοκομοτίβ διατηρούσε το προβάδισμα και με σερί 6-0 από την περιφέρεια, έφερε το +7 υπέρ της. Νέο σερί της Λοκομοτίβ 3-0 έφερε ξανά ένα +7 με πρωταγωνιστή τον Ντιλέινι, όμως ο Βουγιούκας πρωταγωνίστησε με τέσσερις πόντους στο 7-0 σερί των Λιθουανών που ισοφάρισαν την αναμέτρηση στα 13’’. Ο Ουλανόβας υπέπεσε σε φάουλ πάνω στον Κλαβέρ, που ευστόχησε σε δύο βολές και ο Καλνιέτις πήρε την τελευταία επίθεση, όμως το τρίποντο που επιχείρησε, αναπήδησε στο ρωσικό στεφάνι και έδωσε τη νίκη στη Λοκομοτίβ.


Τα δεκάλεπτα: 31-27, 40-43, 57-60, 74-76

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ: Πότσιους 8, Καλνιέτις 9, Σεϊμπούτις 11, Μότουμ 8, Γιανκούνας 4, Βουγιούκας 22, Χάνλαν 9, Ουλανόβας 3

ΚΟΥΜΠΑΝ: Ντιλέινι 21, Σίνγκλετον 3, Ντρέιπερ 5, Κλαβέρ 12, Μπίκοφ 4, Βορόνοφ 4, Ζούμπκοφ 5, Φεσένκο 9, Μπρόεκχοφ 13
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: