Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Έτσι θα κάνει το διπλό!!

«Ντου στα Αποδυτήρια» για το σούπερ κρίσιμο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Άντερλεχτ στο Βέλγιο. Τι πρέπει να κάνουν οι ερυθρόλευκοι για να φύγουν με το τρίποντο.
Ο Ολυμπιακός έχασε από την Παρί, με την γαλλική ομάδα να είναι το μεγάλο φαβορί. Στο παιχνίδι με την Άντερλεχτ, όμως, όλα είναι ανοιχτά. Ουσιαστικά, δηλαδή, δεν υπάρχει φαβορί. Τα πάντα μπορούν να γίνουν.
Επιθετικά, όχι σιγά - σιγά
Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, θα πρέπει να μπει επιθετικά στο παιχνίδι. Έτσι το βλέπω εγώ το ματς. Τι να κάνει, δηλαδή; Να πάει σιγά – σιγά; Για ποιο λόγο; Δεν παίζει με την Παρί, ούτε με την Μπενφίκα για να έχει να φοβηθεί κάτι.
Κι ευκαιρίες
Η Άντερλεχτ μέχρι τώρα δεν τρομάζει. Ούτε φοβερή μπάλα παίζει, ούτε μεγάλα αποτελέσματα κάνει. Το να κλειστεί, λοιπόν, ο Ολυμπιακός θα είναι ρίσκο. Με την έννοια ότι οι Βέλγοι θα έχουν την κατοχή μπάλας, θα παίζουν στο μισό γήπεδο και κάποια στιγμή, με την αυτοπεποίθησή τους να ανεβαίνει, είναι λογικό να κάνουν κι ευκαιρίες.
Αν ξεκινήσει στραβά
Ενώ αν ο Ολυμπιακός μπει φουριόζος από την αρχή, θα τους κόψει τα πόδια των γηπεδούχων. Θα είναι κάτι που δεν το περιμένουν. Θα τους αιφνιδιάσει.
Στο φινάλε φινάλε, ο Ολυμπιακός έχει παίκτες που μπορούν να δημιουργήσουν φάσεις και να πλησιάσουν στο γκολ. Κι αν γίνει το 0-1, μετά μπορεί να κάνει το παιχνίδι του με ηρεμία. Οι γηπεδούχοι θα στρεσαριστούν, άλλωστε, αν ξεκινήσει το ματς στραβά γι’ αυτούς.
Θα το πληρώσει
Όταν, βέβαια, λέω ο Ολυμπιακός να μπει φουριόζος, δεν εννοώ να παίξει σαν αφελής και να μην έχει καθόλου το μυαλό του στην άμυνα. Όχι, βέβαια. Τι; Να βγούνε όλοι μπροστά; Θα το πληρώσει.
Εγώ μιλάω, λοιπόν, για συγκεκριμένα πράγματα. Ότι στην επιλογή της ενδεκάδας, στο σύστημα, αλλά και στην τακτική να μπει ο Ολυμπιακός στο γήπεδο με προσανατολισμό και ψυχολογία από το πρώτο λεπτό να πιέσει για να κάνει αυτός το 0-1. Κι εκεί θα γυρίσει όλο το παιχνίδι υπέρ του.Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: