Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Γκιστ: «Η φανέλα σημαίνει… τίτλους»

Ο Τζέιμς Γκιστ γνωρίζει πως η φανέλα του Παναθηναϊκού συνεπάγεται υψηλούς στόχους και μιλώντας στη SportDay δηλώνει έτοιμος να ανταποκριθεί μαζί με τους συμπαίκτες του στις μεγάλες προσδοκίες.

Γκιστ: «Η φανέλα σημαίνει… τίτλους»
Πλήρη επίγνωση των απαιτήσεων που συνεπάγονται τα έξι αστέρια στη φανέλα του Παναθηναϊκού έχει ο Τζέιμς Γκιστ, όπως δήλωσε στη SportDay.

Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ μίλησε για τη σεζόν που ξεκινά, τα προβλήματα των τραυματισμών, τη συνεργασία με τον Μάικ Μπατίστ, αλλά και το ταξίδι στην Κίνα.

Αναλυτικά, ο Τζέιμς Γκιστ μίλησε για:

-την ανανέωση του συμβολαίου του: «Τα πάντα είναι ιδανικά, οπότε δεν είχα να σκεφτώ κάτι διαφορετικό».

-τους στόχους του Παναθηναϊκού: «Πρέπει να πηγαίνουμε βήμα-βήμα. Σαφέστατα όταν φοράς αυτή τη φανέλα, γνωρίζεις ότι οι στόχοι είναι πάντα οι τίτλοι, αλλά το θέμα είναι στην πράξη γιατί τίποτα δεν θα είναι εύκολο.. Το πιο σημαντικό είναι να έχουμε όλοι τον ίδιο στόχο πέραν των προσωπικών. Να έχουμε στο μυαλό μας μόνο τη νίκη. Όλοι πιστεύουμε στον εαυτό μας και στις ικανότητες της ομάδας και βάζουμε νέους στόχους. Παράδειγμα, όταν φτάσαμε μια ανάσα από την πρόκριση στο φάιναλ φορ του Λονδίνου, είπαμε ας το αφήσουμε πίσω και να βάλουμε στόχο το πρωτάθλημα. Δουλέψαμε πολύ για αυτό και το κάναμε πραγματικότητα. Σημασία έχει να υπάρχει πίστη και κυρίως να μην τα παρατάμε ποτέ, όπως πέρυσι».

-το ντέρμπι της πρεμιέρας στην Α1: «Είναι σημαντικό, καθώς κατά πάσα πιθανότητα θα κριθεί η πρωτιά, αλλά δεν γίνεται να βάλουμε όλη μας την πίεση σε ένα μόνο παιχνίδι. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, δεν θα διαμορφώσει την πορεία μιας σεζόν. Όσο και αν ακούγεται περίεργο το επόμενο σημαντικό παιχνίδι είναι αυτό κόντρα στην... Αστάνα (σ.σ.: σήμερα στις 19:00) διότι θέλουμε να δούμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε».

-τα προβλήματα τραυματισμών: «Για αυτό έχουμε πολλούς παίκτες στην ομάδα. Αν κάποιος έχει πρόβλημα, κάποιος θα δώσει τη λύση. Η χρονιά δεν θα είναι τέλεια. Θα υπάρχουν παίκτες που θα τραυματιστούν και που θα έχουν κουραστεί, αλλά πρέπει να μάθουμε να ζούμε κάτω από αυτές τις συνθήκες».

-τη συνεργασία με τον Μπατίστ: «Τι να πεις… Έχει πολλή εμπειρία. Διαθέτει πολλές αγωνιστικές εικόνες. Έχει καρδιά πρωταθλητή. Μας βοηθάει με αυτά που μας λέει είτε στα αποδυτήρια, είτε στο παρκέ. Είναι εξαιρετικός άνθρωπος και ο Παναθηναϊκός είναι πολύ τυχερός που ο Μάικ επέστρεψε πίσω, όπως και εγώ φυσικά που τον έχω συμπαίκτη».

-τη δουλειά των ψηλών: «Θέλουμε να είμαστε οι τύποι που θα αποτελέσουμε το οχυρό για τους αντιπάλους μας. Γενικότερα να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, όπως ριμπάουντ, τάπες, καρφώματα και οτιδήποτε άλλο μας ζητηθεί. Πάνω από όλα να έχουμε σωστή συνεργασία για να έχουμε θετικό πρόσημο στο τέλος».

-το ταξίδι στην Κίνα: «Φοβερή εμπειρία. Δεν το φανταζόμουν ποτέ ότι θα έκανα αυτό το ταξίδι. Είχα την ευκαιρία να δω από κοντά το φημισμένο Σινικό Τείχος και να βγάλω φωτογραφίες, αλλά και να επισκεφθώ το πατρικό του Μπρους Λι, που ήταν από τους ήρωες στα παιδικά μου χρόνια. Το μπάσκετ έχει πολλούς φανατικούς οπαδούς. Ήταν τεράστιο γεγονός για εκείνους ότι πήγαμε εκεί και άλλωστε μην ξεχνάμε ότι εκτός των πολλών επιτυχιών που έχει η ομάδα τόσα χρόνια στην Ευρώπη, απέκτησε και τον πρώτο Κινέζο παίκτη που θα αγωνιστεί στην Ευρώπη. Η αγάπη τους ήταν απίστευτη. Γιατί όχι... να ξαναπάμε στο μέλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια: