Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

«Όπου παίζει ο ΠΑΟΚ είμαι μαζί του»

robjacobs
Ο Ρομπ Γιάκομπς πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ, μίλησε στον Arena 89,4 και αναφέρθηκε στις μνήμες του από τον «δικέφαλο». Ακόμη ανέλυσε την Αλκμάαρ και χαρακτήρισε τους οπαδούς του ΠΑΟΚ ως τους πιο ισχυρούς στην Ευρώπη
Ξεκινώντας είπε:
«Είμαι χαρούμενος όταν μιλάω για τον ΠΑΟΚ. Πέρασα ωραία παίξαμε και στο ΟΥΕΦΑ και ο Στέφενς και ο Τον Λοκχοφ είναι φίλοι μου. Τον Λοκχοφ τον είχα παίκτη όταν ήμουν προπονητής στην Φέγενορντ».
Ξαναήρθε στην Ελλάδα από τότε;
«Από τότε που έφυγα δεν ξαναήρθα. Μόνο μία φορά στα τέλη της δεκαετίας του 80. Δύο χρόνια μετά στο αγώνα με την Μαλίν όπου με χειροκροτούσε ο κόσμος και ο Θωμάς Βουλινός με συνάντησε και με φίλησε. Σκοπεύω να έρθω σύντομα και ελπίζω να νικήσει την Αλκμάαρ και να έρθω να δω τον επόμενο αγώνα».
Αν έχει φίλους στην Ελλάδα:
«Έχω πάρα πολλούς φίλους. Ο Κώστας Γραμματόπουλος που ήταν φιλικός και με βοήθησε με την οικογένεια μου. Ο Μπάμπης Μιχαηλίδης και ο Γιώργος Τουρσουνίδης που με πήρε τηλέφωνο πριν από δύο χρόνια. Είχε κάνει μαζί μου ντεμπούτο όταν ήταν 17 χρονών».
Η άποψη του για τον Λόκχοφ και τον Στέφενς:
«Ο Λόκχοφ είναι και πολύ καλός προπονητής. Βέβαια ο Στεφενς είναι διάσημος στην Ολλανδία και την Γερμανία. Χρειάζονται τύχη αν και την έχουν ήδη γιατί παίζουν στο ΟΥΕΦΑ. Ο Λοκχοφ είναι φιλικός και έξυπνος ενώ ο Στεφενς είναι δυνατός και θέλει να παίζει πειθαρχημένο ποδόσφαιρο».
Τι κάνει τώρα:
«Όλη μου η ζωή είναι το ποδόσφαιρο. Είμαι τρελός. Σε λίγο γίνομαι 70 χρονών και μοιάζω για 50 πως είναι δυνατόν; Τώρα είμαι προπονητής σε ερασιτεχνική ομάδα. Την έχει  ένας πλούσιος φίλος μου που μένει στη Αμερική και μου είπε κάνε ότι θέλεις. Και επίσης κάνω αναλύσεις στο τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό του Ρότερνταμ και στην τηλεόραση της Φέγενοορντ».
Για τις μνήμες του από τον ΠΑΟΚ:
«Θυμάμαι πάρα πολλά. Όλα τα ονόματα των παικτών μου. Καραγεωργίου, Σκαρτάδος. Θυμάμαι ότι  αποκλειστήκαμε από την Σεβίλλη πήραμε την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα και ήταν απίστευτα τα ματς με τον Ολυμπιακό. Ήταν σαν πόλεμος και ήταν απίστευτη εμπειρία για εμένα».
Για τις μνήμες του από τον κόσμο του ΠΑΟΚ:
«Τους θυμάμαι είναι οι πιο δυνατοί που έχω δει σε όλη την Ευρώπη. Εξακολουθούν και τώρα να είναι ισχυροί και είναι σημαντικό να έχεις τέτοιο κόσμο. Θυμάμαι στην Ισπανία με την Σεβίλλη είχε 3000 κόσμο. Αγαπάνε την ομάδα, βέβαια πολλές φόρες χάνουν αλλά και η Μπαρτσελόνα χάνει που είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο. Έχουν την σωστή λογική όμως γιατί θέλουν να νικάνε πάντα. Είναι κάτι ιδιαίτερο για εμένα ο ΠΑΟΚ. Το πέρασμα μου ήταν πολύ σημαντικό. Και η σχέση μου με τον κόσμο και με τους παίκτες».
Ποιος είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο;
«Ο Γκουαρντιόλα. Έχει μία επιθετική προσέγγιση με κατοχή της μπάλας. Για τους ποδοσφαιριστές είναι πρώτος  ο Μέσι και με χαώδη διαφορά ακολουθεί ο Ρονάλντο και μετά ο Νεϊμαρ».
Για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την ΑΖ:
«Εκεί υπάρχει μία ιδιαίτερη κατάσταση με τη απόλυση του προπονητή. Είναι τεχνική και νέα ομάδα και ο ΠΑΟΚ πρέπει να παίξει δυνατά και σκληρά. Και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Η ισοπαλία είναι εφικτή όμως δεν πρέπει να χάσει. Η Αλκμάαρ θέλει να παίξει ποδόσφαιρο αλλά δεν έχει κάτι ιδιαίτερο. Κανείς δεν παίζει στην Εθνική. Σίγουρα μπορεί να νικήσει ο ΠΑΟΚ σήμερα».
Ποιος είναι ο πιο επικίνδυνος παίκτης της Αλκμάαρ:
«Ο Μάρτενς ο αρχηγός. Οι υπόλοιποι ξέρουν ποδόσφαιρο αλλά δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο.. Παίζουν πολύ με τις πλευρές την ευθεία στην άμυνα αλλά ο ΠΑΟΚ έχει γρήγορους παίκτες για να χτυπήσει στην κόντρα. Αν πετύχει πρώτος το γκολ θα νικήσει».
Αν βρεθεί στο γήπεδο για τον αγώνα:
«Θα το δω στην τηλεόραση γιατί έχω προπόνηση με την ομάδα μου και δεν προλαβαίνω. Παίζει η δεύτερη ομάδα της Ελλάδας με την έκτη της Ολλανδίας. Όπου και αν παίζει ο ΠΑΟΚ εγώ θα είμαι μαζί του».
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: