Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Πιλάβιος: «Με απειλούσαν και με πίεζαν...»

Η κατάθεση των μαρτύρων για τα «στημένα» συνεχίζεται με τον Σοφοκλή Πιλάβιο να καταθέτει και τον Μάκη Ψωμιάδη να παρεμβαίνει.
Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος θέλησε και ζήτησε τα πρακτικά από την κατάθεση του Αλέξη Κούγια που έγινε την Τρίτη ώστε να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες. Ο Πιλάβιος είπε στο δικαστήριο πως όλα ξεκίνησαν επειδή ο Λιμάχερ (επικεφαλής του πειθαρχικού οργάνου της UEFΑ) έδωσε συνέντευξη σε ελληνικό ΜΜΕ.
Πιλάβιος: «Μετά από αυτό (συνέντευξη Λιμάχερ) ζήτησα από την UEFA να μας στέλνει ότι στοιχεία έχει και αυτοί άρχισαν να μας στέλνουν. Δεν μπορούσαμε να τα πάμε τα στοιχεία στα πειθαρχικά μας όργανα γιατί δεν είχαμε τον μηχανισμό και τα στέλναμε στον εισαγγελέα.

Για τον Μάκη Ψωμιάδη: «Για τον Μάκη Ψωμιάδη δεν έχω άποψη. Άλλοι παράγοντες έχουν συμπάθειες, άλλοι αντιπάθειες».

«Δεν χρειάζεται ο διαιτητής για να στηθεί ένα ματς. Δεν έχει συμμετοχή. Οι παράγοντες αν θέλουν το φτιάχνουν με τους παίκτες. Εγώ έκανα ενέργειες, πήγα στην UEFA και διαβίβαζα τους φακέλους».

Για τη συνομιλία του με τον Μπέο: «Μιλούσα με όλους τους προέδρους. Όλον τον κόσμο».

Πρόεδρος δικαστηρίου: «Δεν ρωτάω παραπάνω, τις ξέρω τις απαντήσεις».

Εισαγγελέας Βιργινία Σακελλαροπούλου: «Πρέπει να δούμε τι ρόλο παίζει ο μάρτυρας εδώ πέρα". Αφού τους διάβασε τον διάλογο με τον Μπέο που περιλαμβάνεται στη δικαγραφία, είπε προς τον Πιλάβιο: "Εδώ μιλάτε με τον Μπέο τελείως απολογητικά».

Πιλάβιος: «Εγώ ήμουν ο μόνος πρόεδρος που έβαλα λουκέτο στην ΕΠΟ και ζήτησα να αναλάβει η Πολιτεία. Όλοι οι πρόεδροι μου ζητούσαν και κάτι»

Εισαγγελέας: «Εδώ φαίνεται να σας ζητάει και τα ρέστα».

Πιλάβιος: «Ξέρετε πόσα ρέστα μου ζητούσαν; Εγώ έκατσα τέσσερα χρόνια, είπα ευχαριστώ και γύρισα στο γραφείο μου».

Εισαγγελέας: «Σας έπαιρνε και ο Ψωμιάδης;»

Πιλάβιος: «Ο Μπέος με έπαιρνε γιατί ο Μπέος είναι Μπέος. Αν διαβάσετε προσεκτικά τη συνομιλία, θα καταλάβετε ότι τον Μπέο τον ξεφορτώνομαι. Με απειλούσαν και με πίεζαν δεν ξέρετε πόσοι. Από ανθρώπους της νύχτας μέχρι Ρουμάνοι και Βούλγαροι».

Για τον Γιάννη Παπακώστα: «Με εξέπληξε η εμπλοκή Παπακώστα. Τον σέβομαι και σαν προπονητή και σκεφτόμασταν μάλιστα να του δώσουμε μια από τις εθνικές ομάδες».

Για τις απειλές: «Το καλοκαίρι του 2011 με παίρνει ένας δημοσιογράφος και μου λέει μη γυρίσεις πίσω, θέλουν να σε σκοτώσουν. Αυτό είχε σχέση με τις αδειοδοτήσεις των ομάδων. Και εκείνη η απειλή ήταν από μια συγκεκριμένη ομάδα.
Στο γήπεδο του Ηρακλή, μου έγραφαν πανό 'να πάθουν καρκίνο τα παιδιά σου'. Εγώ προσπάθησα να προσφέρω. Έκανα 100 λάθη, αλλά έκανα και 100 σωστά.
Για τους κατηγορούμενους δεν γνωρίζω τίποτα για κανέναν. Ούτε για εγκληματικές οργανώσεις. Δεν έχω παίξει στοίχημα ποτέ μου. Υπήρχε μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα από πριν γίνω πρόεδρος στην ΕΠΟ, αλλά δεν είχα αντιληφθεί τι συνέβαινε».

Μάκης Ψωμιάδης: «Είμαι 24 μήνες κρατούμενος και δεν ξέρω το γιατί. Περίμενα πότε θα έρθετε εδώ να καταθέσετε. Το καλοκαίρι του 2011 με απόφαση της αθλητικής δικαιοσύνης αφαιρέθηκαν από την Καβάλα 8 βαθμοί και πάει η Καβάλα στην επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού και υποβιβάζεται στα ερασιτεχνικά. Μετά από έναν χρόνο έρχεστε εσείς και την επαναφέρετε στο επαγγελματικό πρωτάθλημα και βγαίνετε και δηλώνετε ότι εκείνη η απόφαση του υποβιβασμού πάρθηκε για πολιτικούς λόγους. Είστε κρυστάλλινος και το ξέρω. Πείτε εδώ στο δικαστήριο τι εννοούσατε για τους πολιτικούς λόγους. Διότι αν υποβιβάστηκε η Καβάλα για πολιτικούς λόγους, άρα είμαι κι εγώ εδώ για πολιτικούς λόγους».

Πιλάβιος: «Το καταστατικό της Super League έλεγε πως χρειάζεται πιστοποιητικό από την ΕΕΑ για να παίξεις στο πρωτάθλημα. Η Πολιτεία δεν έδωσε και έτσι υποβιβάστηκε η Καβάλα. Αυτό δεν είναι σωστό και γι αυτό αλλάξαμε το καταστατικό. Και έτσι μπορέσαμε να αποκαταστήσουμε την Καβάλα και τον Ολυμπιακό Βόλου. Τα περί πολιτικών λόγων δεν θυμάμαι να τα έχω πει».

Ψωμιάδης: «Εσείς με ξέρετε καλά. Είμαι κανένας γκάνγκστερ του ελληνικού ποδοσφαίρου; Με θεωρείτε τίμιο παράγοντα;».

Πιλάβιος: Εγώ από εσάς δεν έχω δεχτεί καμία απειλή και καμία πίεση.

Ψωμιάδης: Σας ρωτάω γιατί μετά το Καβάλα-Αστέρας Τρίπολης, με πήρατε τηλέφωνο και μου είπατε, είστε πολύ τίμιοι. Όλος ο κόσμος βοούσε ότι θα χάσετε.

Πιλάβιος: Ναι πράγματι, το έχω πει αυτό.

Ο μάρτυρας και δικηγόρος Νίκος Μίνης: Δεν υπάρχει πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση των στημένων. Είναι πολύ το χρήμα. Ο εκπρόσωπος του ΟΠΑΠ όφειλε να καταθέσει συγκεκριμένα πράγματα. Η ΕΠΟ έκρυβε τους φακέλους της UEFA και τους είχε βάλει στο συρτάρι.

Το δικαστήριο έχει διακόψει...
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: