Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Το… σκάσανε Μπάρτσα και Μίλαν!!

Αποδράσεις με… σεντόνι που τους έριξε η διαιτησία έκαναν Μπαρτσελόνα και Μίλαν! Με παίκτη παραπάνω οι Καταλανοί λύγισαν τη Σέλτικ (1-0) και με πέναλτι-φάντασμα οι «ροσονέρι» πήραν 1-1 απ’ τον Άγιαξ!

Το… σκάσανε Μπάρτσα και Μίλαν! (video)
Ούτε του παπά δεν πρέπει να το πουν Μπαρτσελόνα και Μίλαν που έφυγαν… με τα αποτελέσματα που έφυγαν απ’ τις έδρες των Σέλτικ και Άγιαξ!

Με διαφορετικό όφελος η καθεμία και διαφορετικού… βαθμού βοήθεια απ’ τη διαιτησία, οι μεν Καταλανοί απέδρασαν με νίκη 1-0 από τη Σκωτία, οι δε «ροσονέρι» με ανέλπιστη (όπως εξελίχθηκε) ισοπαλία 1-1 από το Άμστερνταμ!

Η αυστηρή αποβολή του Μπράουν στο 60’ επέτρεψε στους «μπλαουγκράνα» να πιέσουν τη μαχητική ομάδα του Γιώργου Σαμαρά (που αγωνίστηκε βασικός) και με γκολ του Φάμπρεγας στο 76’ να πάρουν το τρίποντο.

Την ίδια ώρα, ένα πέναλτι-εφεύρεση σε νεκρό χρόνο επέτρεπε στον Μπαλοτέλι να ισοφαρίσει εκείνο που είχε δεχθεί στο 90' η Μίλαν απ’ τον Άγιαξ!


ΣΕΛΤΙΚ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 0-1

Χωρίς κανένα κόμπλεξ αντιμετώπισε η Σέλτικ την Μπαρτσελόνα. Και γιατί να το κάνει άλλωστε; Ούτε ένας χρόνος δεν πέρασε από τότε που την… ξάπλωσε (2-1) στο ίδιο γήπεδο. Με αυτό τον αέρα λοιπόν (και τον Γιώργο Σαμαρά βασικό στη σύνθεσή τους) οι Σκωτσέζοι στάθηκαν σαν ίσοι απέναντι στους «μπλαουγκράνα». Και μέχρι και το ημίχρονο δεν είχαν κανένα λόγο (πέρα από δυο μικρο-ευκαιρίες των Νεϊμάρ και Τσάβι) να ζορίζονται.

Κι ενώ η Μπαρτσελόνα επιβεβαίωνε πόση από την… επικινδυνότητά της χάνει χωρίς τον Μέσι, η Σέλτικ έχασε άδικα έναν παίκτη. Γιατί ήταν αυστηρή η απόφαση του διαιτητή ν’ αποβάλλει τον Μπράουν για χτύπημα στον Νεϊμάρ. Και παρόλο που δεν αποθάρρυνε τους Σκωτσέζους (που είδαν τον Βαλντές να τους σταματάει σε μεγάλες ευκαιρίες) έδωσε κουράγιο στους «μπλαουγκράνα». Αρκετό για να σκοράρουν στο 76’ (με ωραία κεφαλιά του Φάμπρεγας) και να μείνουν μόνοι πρώτοι στην κορυφή του ομίλου.




ΑΓΙΑΞ-ΜΙΛΑΝ 1-1

«Η Μίλαν πρέπει να παίζει πάντα για τη νίκη», είναι μια απ’ τις εντολές που θα μπορούσε να δίνει η βαριά φανέλα της. Σήμερα ωστόσο οι «ροσονέρι» φάνηκαν να το παίζουν… κουφοί. Και να μην χαλιούνται καθόλου ακόμη και με την ισοπαλία στο «Άμστερνταμ Αρίνα». Τουλάχιστον αυτό έδειχνε η εικόνα τους, όταν μαζεμένοι στο μισό γήπεδο επέτρεπαν στον Άγιαξ να κυριαρχεί στο πρώτο ημίχρονο -και ενίοτε να τους απειλεί σοβαρά (όπως σε απευθείας φάουλ του Ντουάρτε και ωραίο βολέ του Μοϊσάντερ).

Μετά την ανάπαυλα ωστόσο, η Μίλαν σαν να… θίχτηκε. Κι αφού έριξε μια προειδοποιητική βολή (με σουτ του Μοντολίβο), είδε το δοκάρι να σταματά εκείνη που εξαπέλυσε ο Μπαλοτέλι. Παρόλα αυτά, ο Άγιαξ θα πανηγύριζε τη μεγάλη νίκη (που φάνηκε να του χαρίζει με κεφαλιά στο 90’ ο Ντένσβιλ). Αν ο διαιτητής δεν αποδείκνυε στο επόμενο λεπτό ότι μπορεί να ξαναγίνει τόσο… μουσαντένιο πέναλτι σαν αυτό που πήρε προ ημερών ο Πέπε και δεν έδινε την ευκαιρία στον Μπαλοτέλι να «κλέψει» τον πόντο.

Τα σημερινά παιχνίδια του 8ου ομίλου

Άγιαξ-Μίλαν 1-1
(89’ Ντένσβιλ - 90'+4' πεν. Μπαλοτέλι)

Σέλτικ-Μπαρτσελόνα 0-1
(76’ Φάμπρεγας)

Η βαθμολογία

1. Μπαρτσελόνα 6 (5-0)
2. Μίλαν 4 (3-1)
3. Άγιαξ 1 (1-5)
4. Σέλτικ 0 (0-3)

Η επόμενη αγωνιστική (22/10)

Μίλαν-Μπαρτσελόνα
Σέλτικ-Άγιαξ Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: