Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Προβάδισμα για το… Europa η ΤΣΣΚΑ!!

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας επικράτησε 3-2 της Πλζεν και πήρε το προβάδισμα για την 3η θέση στον 4ο όμιλο, που οδηγεί στο Europa League και θα κυνηγήσει το… θαύμα, να μπει ανάμεσα σε Σίτι και Μπάγερν.

Προβάδισμα για το… Europa η ΤΣΣΚΑ
Αν ο αντικειμενικός και ρεαλιστικός στόχος για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την Πλζεν, είναι η 3η θέση του 4ου ομίλου, που οδηγεί στο Europa League, τότε οι Μοσχοβίτες είναι αυτοί που πήραν το προβάδισμα.

Η ΤΣΣΚΑ, αν και αγωνίστηκε στην Αγία Πετρούπολη, λόγω ακαταλληλότητας του χλοοτάπητα του γηπέδου της, επικράτησε 3-2 την τσέχικης ομάδας για την 2η αγωνιστική και κρατάει στα… χέρια της τη συνέχειά της στην Ευρώπη. Πλέον οι Μοσχοβίτες θα κυνηγήσουν το… θαύμα, μήπως και καταφέρουν να μπουν ανάμεσα σε Σίτι και Μπάγερν και πάρουν την πρόκριση στους «16».

Κάτι το γεγονός ότι η ομάδα τον τελευταίο καιρό πηγαίνει από το… κακό στο… χειρότερο το τελευταίο διάστημα. Κάτι του ότι αν και ομάδα της Μόσχας αναγκάστηκε να παίξει 700 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της, αγωνιζόμενη στην Αγία Πετρούπολη, η ΤΣΣΚΑ μπήκε… θολωμένη στον αγώνα. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε η Πλζεν, η οποία άνοιξε το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό με τον Ραϊτοράλ. Ωστόσο, δεν το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο, καθώς οι Τσέχοι μέχρι το 15’ έχασαν ευκαιρίες για το 2-0. Αυτό δεν έγινε και μετά το πρώτο τέταρτο κάποιος πάτησε ένα… κουμπί στους Μοσχοβίτες και άρχισαν να παίζουν μπάλα. Στο 19’ ισοφάρισαν με τον Τόσιτς να βάζει τέλος στα 398 λεπτά δίχως γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο 29’ ο Χόντα με καταπληκτικό πλασέ έδωσε προβάδισμα στην ΤΣΣΚΑ, κάνοντας το 2-1, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου δεν είχε καμία σχέση με αυτή του πρώτου, με τους Μοσχοβίτες να προσπαθούν να διατηρήσουν το προβάδισμά τους, αλλά και να μπορέσουν να πετύχουν ένα ακόμα τέρμα. Οι Τσέχοι αν και ήθελαν δεν μπορούσαν να φτιάξουν φάσεις για ένα τέρμα. Στο 78’ η ΤΣΣΚΑ έφτασε στο 3-1 με ανέλπιστο τρόπο τραγικό, καθώς ο τερματοφύλακας της Πλεν, ο Κόζατσικ, σε γύρισμα του Ρέζνικ δεν υπολόγισε σωστά και η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια, με τους Μοσχοβίτες να «καθαρίζουν» την υπόθεση νίκη. Ωστόσο, τα… δώρα από τους τερματοφύλακες δεν σταμάτησαν και αυτή τη φορά ο Ακινφέεφ έκανε λάθος έξοδο και ο Μπάκος στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Ακινφέεφ, Ιγκνασέβιτς, Μπερεζούτσκι, Ναμπάκιν, Σένικοφ, Γουέρνμπλουμ, Χόντα, Ζούμπερ (64’ Γκονζάλες), Ελμ (73’ Μιλάνοφ), Τόσιτς, Μούσα

Βικτώρια Πλζεν: Κόζατσικ, Χούμπνικ, Ρέζνικ, Προχάτσκα, Ραϊτοράλ, Χοράβα (76’ Ντούρις), Χόρβαθ, Πετρζέλα, Κόβαρικ (70’ Τεκλ), Κολάρ, Μπάκος

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Βικτώρια Πλζεν 3-2
(19’ Τόσιτς, 29’ Χόντα, 78’ αυτ. Ρέζνικ- 4’ Ραϊτοράλ, 90+1’ Μπάκος)

Μάντσεστερ Σίτι-Μπάγερν Μονάχου (21:45)

Βαθμολογία 4ος Όμιλος

1 Μπάγερν Μονάχου 1 (3-0) 3
2 Μάντσεστερ Σίτι 1 (3-0) 3
3 ΤΣΣΚΑ Μόσχας 2 (3-5) 3
4 Βικτώρια Πλζεν 2 (2-6) 0

Η επόμενη (3η) αγωνιστική 23/10

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μάντσεστερ Σίτι (19:00)

Μπάγερν Μονάχου-Βικτώρια Πλζεν (21:45)Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: