Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Γιαννόπουλος: «Πρότυπο ο Γκαρσία»

Στο Αθλητικό Metropolis και στην εκπομπή Τρίτο Ημίχρονο φιλοξενήθηκε ο εκπρόσωπος του Πάμπλο Γκαρσία Διονύσης Γιαννόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανανέωση του συμβολαίου του Ουρουγουανού άσου.

Για το αν θα κλείσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ: «Κανείς δεν ξέρει ποιος θα είναι ο τελευταίος χρόνος του Πάμπλο Γκαρσία. Βέβαια ο χρόνος είναι ανίκητος αλλά αυτό για τον Πάμπλο το ακούω εδώ και χρόνια. Ο παίκτης αισθάνεται αισθάνεται πάρα πολύ καλά είναι πολύ ήρεμος και για αυτό συνεχίζει να παίζει».

Για την ανανέωση του Γκαρσία: «Ο Πάμπλο το έδειξε και το 2010 ότι ήθελε να μείνει στον ΠΑΟΚ δεχόμενος και τότε μείωση αποδοχών παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν ήταν στη δίνη των οικονομικών προβλημάτων. Περνάει καλά στη Θεσσαλονίκη με την οικογένεια του και του αρέσει το περιβάλλον στην ομάδα από τη διοίκηση, τον κόσμο. Αισθάνεται όμορφα».

Για τη μείωση: «Είναι αληθές. Δέχτηκε μείωση 30%. Το νέο δεν είναι η ανανέωση του Γκαρσία. Το νέο είναι ότι ο ΠΑΟΚ διασφάλισε την αδειοδότηση. Εάν δεν την είχε πάρει δεν θα μπορούσε να κάνει καμιά μια ανανέωση».

Για τον τρόπο που κύλησε η χρονιά: «Το ότι ψηφίστηκε καλύτερος παίκτης από τον κόσμο του ΠΑΟΚ τον τιμάει. Σε ομαδικό επίπεδο δεν ήρθαν οι τίτλοι αλλά θα το προσπαθήσουν τα επόμενα χρόνια. Παρότι είναι στο 34ο έτος της ηλικίας του ο Πάμπλο αναδείχτηκε μέσα στους καλύτερους αθλητές της χρονιάς στο φετινό πρωτάθλημα έχοντας ένα πολύ καλό συνδυασμό και σε αριθμούς. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αγωνίστηκε σε 37 παιχνίδια. Για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια έχει τόσες πολλές συμμετοχές.

Η προσωπικότητα ενός ποδοσφαιριστή μπορεί να δίνει τη φλόγα. Αλλά η απόδοση του μέσα στο γήπεδο είναι ένας συνδυασμός πολλών πραγμάτων. Παίζει ρόλο η προετοιμασία , ο επαγγελματισμός , η καλή εξωγηπεδική ζωή».

Για την ευσυνειδησία του Γκαρσία: «Επειδή φέτος το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ μπορεί να ξεκινήσει πολύ νωρίτερα, ο Πάμπλο προγραμματίζει να φύγει μόνος του στην πατρίδα του, επειδή τα παιδιά του δεν θα έχουν τελειώσει το σχολείο, για να δει τους συγγενείς του. Θα επιστρέψει νωρίτερα από την έναρξη της προετοιμασίας. Αυτό είναι ένα μήνυμα για τα νέα παιδιά. Ο Γκαρσία πρέπει να είναι το πρότυπο ενός αθλητή».

Για το αν υπάρχουν νεαρότεροι παίκτες με τα χαρακτηριστικά του Γκαρσία: «Υπάρχει πολύ μεγάλο ελληνικό ταλέντο. Πρέπει η ανίχνευση των ταλέντων να γίνει από νωρίς και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό».



πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: