Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Εγγυήσεις για τη βιωσιμότητα!

Εγγυήσεις για τη βιωσιμότητα
Δεν έπεσαν και από τα σύννεφα οι άνθρωποι της ΑΕΚ μετά από την αρνητική απάντηση της ΕΠΟ για την αδειοδότηση της ΠΑΕ. Το ζήτημα πλέον, τώρα είναι να λυθούν τα προβλήματα και στην εκδίκαση της έφεσης η Ένωση να έχει όλα τα απαραίτητα έγγραφα που να της επιτρέπουν να αισιοδοξεί ότι θα πάρει το «ΟΚ» της ομοσπονδίας για να συμμετάσχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέας σεζόν.

Για να συμβεί αυτό όμως οι άνθρωποι της Ένωσης, δηλαδή, ο Ντέμης Νικολαϊδης –έστω κι αν ακόμη επίσημα δεν έχει επιστρέψει στην ομάδα- και ο Ανδρέας Δημητρέλος να τακτοποιήσουν όλες τις εκκρεμότητες.

Η αλήθεια όμως είναι πως η ΑΕΚ πλέον δεν έχει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας, ούτε για την έφεση που θα υποβάλει. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η έλλειψη φορολογικής ενημερότητας. Εξίσου σημαντική με την εξασφάλιση της φορολογικής ενημερότητας είναι η πιστοποίηση βιωσιμότητας της εταιρείας τη νέα σεζόν. Βάσει των οικονομικών στοιχείων που κατέθεσε η ΠΑΕ, η ΕΠΟ θεωρεί πως η «Ενωση» θα έχει τεράστιο πρόβλημα την επόμενη αγωνιστική περίοδο λόγω έλλειψης εσόδων για να καλύψει τις υποχρεώσεις της.

Για τον λόγο αυτό η Ομοσπονδία ζητεί εγγυήσεις και στοιχεία που να αποδεικνύουν τη ρευστότητα της ΠΑΕ. Μέσα στις επόμενες μέρες πρέπει να παρουσιάσει συμφωνίες που να φανερώνουν πως έως τις 31/12/2012 θα έχει τουλάχιστον 9-10 εκατ. ευρώ έσοδα για να πληρώσει τους ποδοσφαιριστές της.

Επιμένει ο Ντέμης
Στόχος του Νικολαΐδη ήταν να είναι έτοιμος στη σημερινή Γ.Σ. Μπορεί να μην τα κατάφερε αλλά αυτό δεν τον αποτρέπει από το να συνεχίσει την προσπάθεια έτσι ώστε να τακτοποιήσει τις όλα τα προβλήματα.
Μέχρι τότε η «Ενωση» θα λειτουργεί με μια διοίκηση συνεργασίας του Ανδρέα Δημητρέλου και του Ντέμη Νικολαϊδη. Μια συνεργασία που έχει ήδη ξεκινήσει -στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε η χθεσινή δεύτερη συνάντησή τους- και πρόκειται να γίνει πιο στενή, προκειμένου να διευθετηθούν οι εκκρεμότητες της ΠΑΕ. Τουλάχιστον όσες είναι εφικτό να διευθετηθούν βάσει των χρημάτων που υπάρχουν.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: