Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Από κουσούρια άλλο τίποτα αυτός ο προπονητής!!

Από κουσούρια άλλο τίποτα αυτός ο προπονητής
• Το θέμα προπονητή είναι στο φόρτε του στον Ολυμπιακό κι εγώ απλά θέλω να επισημάνω κάτι πάρα πολύ απλό, αλλά και σημαντικό.

• Ο κάθε σύλλογος κοιτάζει πρωτίστως αν ένας προπονητής του ταιριάζει κι όχι το πόσο καλός προπονητής είναι. Διότι, μπορεί ένας προπονητής να είναι καλός, αλλά να μην ταιριάζει σε μία ομάδα. Η, ένας άλλος προπονητής να είναι λιγότερο καταρτισμένος, αλλά να «κολλάει» στην ομάδα σου.

Γράφει ο Κώστας Νικολακόπουλος.

• Για παράδειγμα ο Ολυμπιακός είναι ομάδα από τη φύση της επιθετική. Δεν μπορεί ρε παιδί μου το Καραϊσκάκη να βλέπει ποδόσφαιρο «συγκρατημένο» παρά μόνο σε ευρωπαϊκά παιχνίδια-κι όχι σε όλα! Καλώς η, κακώς, αυτό ισχύει και δεν θα το αλλάξω εγώ η, ο άλφα η, ο βήτα.

• Τριανταπέντε χρόνια που θυμάμαι τον εαυτό μου να παρακολουθώ Ολυμπιακό, αυτό το πράγμα δεν έχει αλλάξει. Ο κόσμος θέλει την ομάδα επιθετική. Δεν μπορεί να βλέπει αυτό το ποδόσφαιρο που π.χ. κατά διαστήματα έχει παίξει ο Παναθηναϊκός και του έχει αποδώσει καρπούς, δηλαδή «πάμε για το αποτέλεσμα, να το πάρουμε και να φύγουμε». Στο Φάληρο έχει γκρίνια αυτό το πράγμα.

• Πρέπει λοιπόν να βρεθεί ένας προπονητής να ταιριάζει στον Ολυμπιακό. Αυτό να είναι το πρώτο ζητούμενο, πολύ απλά για να μην υπάρχουν μετά παρενέργειες.

• Διότι, όλοι οι προπονητές για τους οποίους συζητάμε όλες αυτές τις ημέρες, γενικά είναι καλοί. Δεν είναι της πλάκας. Όμως, αν ψάξεις, κουσούρια θα βρεις για τον καθένα. Και πολλά. Έτσι είναι αυτά. Ο σούπερ προπονητής δεν θα έρθει στην Ελλάδα. Θα έρθει αυτός που όσο τον ψάχνεις, τόσο θα λες, «από κουσούρια άλλο τίποτα». Κι ας είναι ένας καλός προπονητής!

• Γιατί ο Ερνέστο δεν είχε κουσούρια; Ένα και δύο; Πλάκα κάνουμε τώρα; Αλλά πέτυχε. Γιατί ταίριαξε στον Ολυμπιακό.

• Ο Πιέλ γενικά είναι καλός προπονητής. Αλλά είδατε ποια ομάδα κάνει σαν τρελή να τον πάρει; Και τον κλείνει; Η Νις. Γιατί η Νις θέλει να κάνει ό,τι η Λιλ πριν δέκα χρόνια. Να φτιάξει μία καινούργια ομάδα από το πουθενά. Σε αυτό ο Πιέλ είναι σίγουρα καλός. Το έκανε στη Λιλ με απόλυτη επιτυχία. Μετά πήγε στη Λιόν και απέτυχε. Δεν ταίριαζε.

• Ο Μανθάνο γενικά είναι καλός προπονητής. Έχτισε καλή ομάδα στη Μαγιόρκα. Αλλά τρεις φορές στην πολυετή καριέρα του τον εμπιστεύθηκαν σημαντικές ισπανικές ομάδες κι έφυγε κι από τις τρεις χωρίς να κάνει μία επιτυχία. Δύο φορές από την Ατλέτικο Μαδρίτης και μία από τη Σεβίλλη.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: