Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Πρόταση Μπαϊρακτάρη 30 εκ. ευρώ για την ΑΕΚ!!

Πολλά νέα δεδομένα προέκυψαν από τη σημερινή Γενική Συνέλευση της ΑΕΚ, μετά την πρόταση που φέρεται πως έχει κάνει ο Στάθης Μπαϊρακτάρης, ο οποίος έδωσε το παρών. Όπως τόνισε διαθέτει 30εκ. ευρώ τα οποία σκοπεύει να επενδύσει στην ΑΕΚ, ενώ τόνισε πως με τα 3,5 εκ. ευρώ τα οποία προτίθεται ακόμη και αύριο να δώσει, σκοπεύει να πάρει 51% των μετοχών της «Ένωσης».

«Η πρότασή μου είχε γίνει από τον Οκτώβριο. Τότε η ΑΕΚ έδινε με 2,5 εκατ. ευρώ το 50% και εγώ σκέφτηκα ότι με 3,5 εκατ. μπορώ να το πάρω. Αν γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και με συμφέρει, θα βάλω τα χρήματα. Από εκεί και πέρα, μπορώ να αναλάβω χρέη από 20 μέχρι 30 εκατ. Ευρώ. Είμαι ένας απλός άνθρωπος, δεν με νοιάζει τι θα ακουστεί για μένα. Θέλω να κάνω εγώ το κουμάντο στην ομάδα. Θα έρθω με το λογιστή και τους δικηγόρους μου να δούμε τι θα γίνει. Έχω όλα τα απαραίτητα έγγραφα», τόνισε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Ανδρέας Δημητρέλος, στάθηκε στην αναγκαιότητα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου η οποία θα φτάσει τα 23 εκ. ευρώ, με τιμή της κάθε μετοχής τα 1,2 ευρώ και ελάχιστη καταβολή τα 50.000 ευρώ. .

«Δεν ξέρω αν γίναμε σοφότεροι. Μπαίνουμε σε μια δύσκολη περίοδο. Η ΑΜΚ είναι η μοναδική λύση. Αν συνοδευτεί και με διακίνηση στα εισιτήρια διαρκείας, τότε θα βρεθεί λύση. Αντίθετα, θα πρέπει να σκεφτόμαστε αρνητικά. Δεν έχουμε κάτι χειροπιαστό. Χρειαζόμαστε άμεσα 4 εκατ. ευρώ, αλλιώς θα διαλυθεί η ομάδα.

Μέχρι τον Ιούνιο πρέπει να εξοφλήσουμε το άρθρο 44 και τους παίκτες. Η επιτροπή της ΕΠΟ μας έδωσε 5 μέρες για να κάνουμε έφεση και από εκεί και πέρα θα ορίσουν δικάσιμο, όπου θα πρέπει να αποδείξουμε ότι η ΑΕΚ θα είναι βιώσιμη στο μέλλον. Η μη αδειοδότηση της ΑΕΚ δεν συνεπάγεται και με διάλυση. Αν δεν πάρουμε αδειοδότηση έχουμε πλάνο με νέους παίκτες και μείωση μπάτζετ, αλλά δεν θα έχουμε Ευρώπη και 4 εκατ. ευρώ από το Europa League. Αυτό που θα είναι καταστροφικό είναι η μη συμμόρφωση με την εφορία και το άρθρο 44, γιατί θα επανέλθουν τα χρέη των 130 εκατ. ευρώ. Η προτεραιότητα είναι η εξόφληση του άρθρου 44».

Σε ερώτηση για τον Στάθη Μπαϊρακτάρη και αν τον γνωρίζει, είπε: «Δεν τον γνωρίζω προσωπικά. Ελπίζω η προσπάθειά του να είναι εφικτή. Είμαστε ανοικτοί σε κάθε πρόταση. Διαφωνώ ότι με 3,5 εκατ. ευρώ μπορεί να πάρει το 51%, αν όμως καλύψει μετά μεγαλύτερα ποσά, όλα είναι ανοικτά». Ενώ για το αν έκλεισε ο Ντέμης το παράθυρο για την ΑΕΚ, είπε: «Ο ίδιος δεν το έκλεισε. Απλά η δήλωσή του εξηγούσε ότι με το πρόβλημα που υπάρχει με τα πολιτικά δρώμενα δεν μπορεί να βρει μια λύση».

Από κει και πέρα ο Ντέμ,ης Νικολαΐδης δεν έδωσε το παρών στα Σπάτα, παρόλα αυτά έστειλε επιστολή στους μετόχους στους οποίους τόνισε πως δεν είχε ετοιμάσει τα σχέδιά του ακόμα, αλλά δεν παρατάει ακόμη την υπόθεση.


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: