Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Show me the money!!

Η Σίτι είναι έτοιμη να συνεχίσει τα ''μπαμ'' στις μεταγραφές και ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για το πλάνο των Citizens που έχουν στόχο να γίνουν Ρεάλ και Μπάρτσα.
Show me the money!
Οι Citizens από την άφιξη του Σεΐχη Μανσούρ το 2008 μέχρι σήμερα έχουν ταρακουνήσει την ευρωπαϊκή αγορά, και μετά από μεταγραφές 550 εκατ. ευρώ σε τέσσερα καλοκαίρια, βρέθηκαν με τον τίτλο του πρωταθλητή για πρώτη φορά ύστερα από το 1968.
Σηκώνοντας έρχεται η όρεξη στο ποδόσφαιρο και οι Πολίτες όχι μόνο δεν θα επαναπαυθούν στην δεύτερη -μετά το κύπελλο Αγγλίας- κούπα της νέας εποχής, αλλά αντίθετα θέλουν περισσότερα και σίγουρα θα ζηλεύουν την Τσέλσι που σήκωσε το τρόπαιο με τα μεγάλα αυτιά. «Πρέπει να βελτιωθούμε, πρέπει να έχουμε τη δύναμη να παίζουμε και στο Champions League και στην Premier League» δήλωσε ο Ρομπέρτο Μαντσίνι.
Ο πρόεδρος, Καλντούν Αλ Μουμπάρακ, πρόσφατα έκανε σαφές ότι δεν υπάρχει ανάγκη για πολυδάπανες κινήσεις σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο, όμως ο Ιταλός τεχνικός, ξεκαθάρισε ότι εξακολουθεί να θέλει ό,τι καλύτερο κινείται στην πιάτσα. «Η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης παίρνουν κάθε χρόνο δύο ή τρεις καλούς παίκτες και ξοδεύουν έναν σωρό λεφτά. Θεωρώ ότι το ίδιο θα γίνει και με την Μάντσεστερ Σίτι».

Τα λόγια των δύο ανδρών έχουν σημείο επαφής και είναι κάτι το οποίο έγινε και πέρυσι, όταν η Σίτι μπορεί να μην ξόδεψε τα 140 εκατ. ευρώ της πρώτης σεζόν, όμως πήρε λίγους και καλούς παίκτες και ενισχύθηκε εντυπωσιακά. Στο «Etihad» ήρθαν οι Αγουέρο (43), Νασρί (27), Κλισί (8) και Σάβιτς (7) και με 85 εκατ. ευρώ το ρόστερ έκλεισε για να στεφθεί η ομάδα πρωταθλήτρια κάποιους μήνες μετά.

Κάποιος μπορεί να πει «μα καλά, είναι λίγα 85 εκατ. ευρώ;», όμως δεν χρειάζεται να πάει πολύ μακριά για να βρει την απάντηση, αφού ένα τέτοιο περίπου ποσό δαπάνησε η Λίβερπουλ που τερμάτισε 8η, η Τσέλσι, που αν δεν έκανε «θαύμα» ο Ντι Ματέο θα ήταν εκτός Champions League του χρόνου, αλλά και η Γιουνάιτεντ, η οποία δεν πήγε στη λογική του «μπαμ» αλλά έκλεισε τους πιτσιρικάδες Ντε Χέα και Τζόουνς αλλά και τον Ασλεϊ Γιάνγκ με ένα ποσό κοντά στα 60 εκατ. ευρώ.

Ο Μαντσίνι, ο οποίος πιθανότατα θα επιβραβευθεί για το πρωτάθλημα με νέο συμβόλαιο και αύξηση του μισθού του σε πάνω από 5 εκατ. ευρώ τον χρόνο, βρέθηκε πριν μερικές μέρες στο Αμπου Ντάμπι και είχε συνάντηση με τον προπονητή της πρώτης ομάδας, Ντέιβιντ Πλατ, τον διευθυντή ποδοσφαίρου, Μπράιαν Μάργουντ, τον εκτελεστικό διευθυντή, Τζον ΜακΜπεθ και τον πρόεδρο, Καλντούν Αλ Μουμπάρακ. Η συνάντηση είχε να κάνει με τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν και τις αποφάσεις για το πως θα κινηθεί η Σίτι στην μεταγραφική.

Πρώτος στόχος φέρεται να είναι ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι της Αρσεναλ, ο οποίος βρίσκεται στο peak της καριέρας του, ενώ έμπρακτο ενδιαφέρον υπάρχει για το νέο αστέρι της Ευρώπης, τον Αζάρ της Λιλ, που έχει ήδη συμφωνήσει με την Σίτι αλλά και τις Γιουνάιτεντ και Τσέλσι και απομένει μόνο να διαλέξει, κάτι που θα έχει γίνει μέχρι τις 2 Ιουνίου.

Εκτός των δύο, μεγαλύτερη αίσθηση προκάλεσε το σενάριο με τον Τιάγκο Σίλβα, για τον οποίο η Μίλαν ζήτησε 50 εκατ. ευρώ. «Αν είναι διατεθειμένοι να τον πουλήσουν, θα είμαστε εκεί για να τον πάρουμε» είπε ο Μαντσίνι, αν και μετά από δύο μέρες το αναίρεσε. «Η σκέψη κράτησε μόλις 10 λεπτά». Σημασία έχει ότι πλέον οι Πολίτες εξετάζουν παίκτες μόνο παγκόσμιας κλάσης και ίσως να μην είναι υπερβολή ότι είναι πιο επιλεκτικοί από Ρεάλ και Μπαρτσελόνα.

Οταν ο Μαντσίνι λέει 2-3 παικταράδες, μιλάμε σίγουρα για ένα ποσό σαν το περσινό, δηλαδή 80-90 εκατ. ευρώ, όμως σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια οι κινήσεις είναι περισσότερο μελετημένες. Οι άνθρωποι της Σίτι βλέπουν ποιοι είναι σε θέση να προσφέρουν και ήδη σε σενάρια όπως αυτό με τον Τιάγκο Σίλβα, έχουν ρίξει στο τραπέζι ονόματα παικτών τους, όπως είναι αυτά των Κολάροφ και Ντε Γιόνγκ.

Κυρίως μετά το Euro θα ξεκινήσει η μεγάλη μπάλα στις μεταγραφές, ενώ το μεγάλο στοίχημα για τους πρωταθλητές Αγγλίας θα είναι το αν θα αντέξουν τη νέα χρονιά το βάρος της Ευρώπης, στην οποία φέτος αποκλείστηκαν στο Champions League σε όμιλο τριών ομάδων και στο Europa League από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας που έχει δέκα φορές πιο μικρό μπάτζετ.
πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: