Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Στα πέναλτι η Αλ Αχλί!

Η Αλ Αχλί και Σεπαχάν πήραν την πρόκριση στα προημιτελικά του AFC Champion League αποκλείοντας σε μονούς αγώνες τις Αλ Τζαζίρα και Εστεγκάλ, αντίστοιχα.
Ο 32χρονος πρώην επιθετικός της Μίλαν, Ρικάρντο Ολιβέιρα, πέτυχε ένα γκολ στο 90λεπτο και ένα στην παράταση, αλλά αστόχησε στα πέναλτι. Έτσι οι Σαουδάραβες πήραν την πρόκριση με 4-2 στην τελική διαδικασία καθορισμού νικητή, ενώ η ημίωρη παράταση έληξε 3-3 και το κανονικός αγώνας 2-2.
Συγκεκριμένα ο Ολιβέιρα διαμόρφωσε το 3-2 στο 113ο λεπτό, αλλά ο συμπατριώτης του, Βίκτορ Σιμόες Ντε Ολιβέιρα, ισοφάρισε σε 3-3, στο 118ο λεπτό. Στα πέναλτι αστόχησε και ο Λούκας Νιλ, οπότε η Αλ Αχλί «καθάρισε» εύκολα την πρόκριση.
Στο 62ο λεπτό, ο Ματίας Ντελγκάδο είχε διαμορφώσει το 2-1 υπέρ της Αλ Τζαζίρα, ενώ ο Ολιβέιρα είχε ισοφαρίσει σε 1-1 στο 32ο λεπτό. Για τους φιλοξενούμενους, ο Μαρσέλο Καμάτσο άνοιξε το σκορ στο 23ο λεπτό και ο Εμάντ Αλ Χοσανί σημείωσε το 2-2 στο 75ο έχοντας μόλις εισέλθει σαν αλλαγή. Γενικά ο 32χρονος μέσος, Μαρσέλο, ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου.
Το παραπάνω ματς έγινε μπροστά σε 13,000 θεατές, αλλά τον «εμφύλιο» του Ιράν τον παρακολούθησαν ακόμα περισσότεροι. Εν τέλει η Σεπαχάν, η οποία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια φέτος, εκμεταλλεύτηκε το πλεονέκτημα της έδρας και επικράτησε με 2-0.
Ο Αλβανός επιθετικός, Ξεχαβίρ Σουκάι, ήταν πρωταγωνιστής σε αμφότερα τα γκολ. Συγκεκριμένα δικό του ριμπάουντ πήρε ο Μπρούνο Κορέα στο όγδοο λεπτό για το 1-0, ενώ στο 35ο ο Μουσέν Μπενγκάρ διαμόρφωσε το 2-0, ύστερα από ασίστ του «κεφάτου» Σουκάι.










πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: