Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Ο ΠΑΟΚ παίζει Γιουρόπα Λιγκ! Ο Λάζλο Μπόλονι παίζει ΠΑΟΚ;

Ήδη το "οκ" της ΕΠΟ για την αδειοδότηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, την απαλλάσσει από τον βραχνά της ευρωπαϊκής της συμμετοχής. Γράφει ο Άρις Νικολάκης.
Ο ΠΑΟΚ παίζει Γιουρόπα Λιγκ! Ο Λάζλο Μπόλονι παίζει ΠΑΟΚ;
Αυτός ήταν κατ ουσία ένας«γόρδιος δεσμός» ο οποίος λύθηκε με τα 2.000.000 ευρώ του Ιβάν Σαββίδη. Χωρίς αυτά πολύ φοβούμαστε, ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα έβλεπε ευρωπαϊκούς αγώνες μόνον τηλεοπτικά …
Αν και στο βωμό της συνέπειας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έναντι του financial fair play θυσιάστηκαν πολλά, εν τούτοις μάλλον, άξιζαν τον κόπο. Δεν μπορούμε όμως, και δεν πρέπει να πιστωθεί το «οκ» της ΕΠΟ στην διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Και τούτο επειδή οι διοικήσεις της … μεταπολιτευτικά (επί διοικήσεων Πρωτοδικείου, δηλαδή!) έφεραν την ΠΑΕ ΠΑΟΚ στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης.
Να μην βιάζονται πάντως, οι φίλοι του «δικέφαλου» να επαναπαυθούν. Το θέμα με την οικονομική εξυγίανση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν τελείωσε. Τώρα άρχισε ! Εάν δεν βρεθεί επενδυτής με τεράστια οικονομική επιφάνεια η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δε σώνεται οριστικά κι αμετάκλητα.
Κι ο Ιβάν Σαββίδης είναι ένας τέτοιος επενδυτής. Είναι μάλιστα, ο μοναδικός στην διάρκεια της … μεταπολίτευσης, ο οποίος - έστω μερικώς – έκανε λόγια του, έργα. Η ταμειακή διευκόλυνση των 2.000.000 ευρώ από τον εκ Ρωσίας ορμώμενο ομογενή επιχειρηματία έσωσε την ΠΑΕ ΠΑΟΚ από το ναυάγιο.
Όταν λοιπόν, μπάζουν νερά σκαριά όπως των ΠΑΕ Παναθηναϊκός κι ΑΕΚ κι απειλούνται με ναυάγιο ενώ η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πλέει ακόμη κι ελπίζει, είναι σαφής η υπεροχή της. Και στην διαχείριση της κρίσης και στην διάθεση αναγκαίων μέσων σωτηρίας.
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ επιβίωσε τρώγοντας και τις σάρκες της. Δε λησμονούνται οι «υπερήφανες πωλήσεις» κι οι «υπερήφανες παραχωρήσεις». Αντελίνο Βιεϊρίνια και Πάμπλο Κοντρέρας παραδείγματος χάριν. Έστω κι έτσι επιβίωσε! Το ζητούμενο της είναι πλέον, πόσο ακόμη θα επιβιώνει με αυτόν τον τρόπο…
Μετά την απαλλαγή της τώρα, από τον βραχνά της ευρωπαϊκής συμμετοχής η ΠΑΕ ΠΑΟΚ καθιστά σαφές σήμερα – με τον έναν ή τον άλλον τρόπο – το μέλλει γενέσθαι στο θέμα της τεχνικής ηγεσίας. Ναι, επειδή ακριβώς υπάρχει θέμα τεχνικής ηγεσίας. Με την έννοια της συμφωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με το Λάζλο Μπόλονι στο «κούρεμα» των αποδοχών του για την επερχόμενη αγωνιστική περίοδο.
Ο Ρουμάνος προπονητής έδωσε δείγματα διάθεσης συνέπειας στο συμβόλαιο του. Δεν γνωρίζουμε όμως, εάν κι εφ όσον η συνέπεια του εξαρτάται από την δυνατότητα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να το εκπληρώσει σε έπακρον.
Το κόστος εκπλήρωσης ξεπερνά τις 800.000 ευρώ με την Εφορία μαζί. Κομμάτι δυσβάστακτο για τα νέα δεδομένα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ως εκ τούτου όλα παίζονται στη σημερινή συνάντηση και συζήτηση διοικητικής και τεχνικής ηγεσίας…
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: