Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Συγκίνησε με το απόσταγμα σοφίας του...!!

O Κώστας Καίσαρης γράφει για τη ...μεταγραφή του Γιώργου Ανατολάκη στη Νέα Δημοκρατία και για τα ...ποντίκια που φεύγουν πρώτα από τα πλοία (κόμματα), όταν αυτά αρχίζουν να μπάζουν νερά.
Συγκίνησε με το απόσταγμα σοφίας του...
ΠΟΙΑ είναι η πρώτη σκέψη ενός πολιτικού μόλις εκλεγεί βουλευτής; Το πώς θα ξαναβγεί. Αυτό είναι το κυρίαρχο στο μεσοδιάστημα δύο εκλογικών αναμετρήσεων για τους πολιτικούς: Πώς θα εξασφαλίσουν την επανεκλογή τους.
Γι' αυτό βγαίνουν στην τηλεόραση και μιλάνε, γι' αυτό δίνουν συνεντεύξεις, γι' αυτό κάνουν επερωτήσεις στη Βουλή, γι' αυτό κάνουν ρουσφέτια. Για να ξαναβγούνε.
Αυτό είναι το Νο 1 ζητούμενο για τον πολιτικό: Να διατηρήσει τη θέση του στη Βουλή. Οπως ο εξαρτημένος κάνει τα πάντα για τη δόση του, έτσι κι ο βουλευτής κάνει τα πάντα για την έδρα του. Πού να βρει το κουράγιο λοιπόν η Ντόρα, στην ηλικία που είναι, να δηλώνει οικιακά; Εβλεπε τις προάλλες την Αννα Διαμαντοπούλου σε τηλεοπτικό παράθυρο. Κι από κάτω η λεζάντα να λέει «στέλεχος του ΠΑΣΟΚ». Ούτε υπουργός, όπως είχε συνηθίσει, ούτε βουλευτής.
Της είχε φύγει η μαγκιά. Ο τσαμπουκάς της εξουσίας είχε πάει περίπατο. Το είχε γυρίσει στο σεμνά και ταπεινά λες και ήταν της Σχολής Καλογραιών. Πώς να δηλώνει λοιπόν τούδε και στο εξής η Μπακογιάννη οικιακά; Να μείνει στο σπίτι της να κάνει τι; Να σιδερώνει τα πουκάμισα του Ισίδωρου και να του φτιάχνει κέικ ή σπανακόπιτα από τα χεράκια της, όταν θα τον περιμένει να γυρίσει από τη δουλειά τις κρύες νύχτες του χειμώνα;
Εκανε, λοιπόν, την ανάγκη φιλότιμο και επέστρεψε στο μαντρί. Και το λέμε αυτό γιατί η ίδια είχε δηλώσει ότι αν δεν μπει η Δημοκρατική Συμμαχία στη Βουλή, θα αποσυρθεί από την πολιτική. Ο Σκόουλς τουλάχιστον που είχε εγκαταλείψει το ποδόσφαιρο και επέστρεψε στη Γιουνάιτεντ δεν είχε κάνει τέτοια δήλωση. Η Ντόρα και την είχε κάνει και πριν αλέκτορα φωνήσαι, την πήρε πίσω. Για να επιβεβαιωθεί το απόσταγμα σοφίας του Πάνου Κουτρουμπούση «άλλο τι λέμε, άλλο τι κάνουμε».
Οταν λοιπόν ολόκληρη Ντόρα, δύο μέτρα γυναίκα, κάνει αυτή την κωλοτούμπα, θα κωλώσουνε τα λιμά τύπου Πλευρή, Βελόπουλου, Κιλτίδη και Ανατολάκη; Οπως τα ποντίκια φεύγουνε πρώτα από το πλοίο όταν αρχίζει να μπάζει νερά, έτσι και οι βουλευτές φεύγουν πρώτοι από το κόμμα όταν αρχίζει να μπατάρει. Παρά ταύτα όμως η ταπεινότητά μου έμεινε συγκλονισμένη από τον πολιτικό λόγο του Γιώργου Ανατολάκη.
Ιδού το απόσταγμα σοφίας στην αιτιολόγηση της πράξης του για τη μεταπήδησή του στη Νέα Δημοκρατία: «Η ενωμένη Κεντροδεξιά έχει τα εχέγγυα να εξασφαλίσει τόσο την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το ευρώ όσο και το ξεκίνημα της αναπτυξιακής πορείας που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος μας Δεδομένων των δύσκολων καιρών που περνά η πατρίδα μας, θεωρώ υποχρέωση και ύψιστο καθήκον μου να συστρατευθώ στην προσπάθεια για τη ρεαλιστική επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου».
Κατόπιν τούτων έχω να δηλώσω τα εξής: Αν κληθεί στην τηλεόραση ο Ανατολάκης και καταφέρει να πει με δικά του λόγια όλα αυτά που του γράψανε περί «εχεγγύων», «αναπτυξιακής πορείας», «ύψιστου καθήκοντος», «συστράτευσης» και «ρεαλιστικής επαναδιαπραγμάτευσης», συστρατεύομαι κι εγώ και ψηφίζω με χέρια και με πόδια Νέα Δημοκρατία. Ταυτόχρονα μεταφέρω τα εκλογικά μου δικαιώματα στη Β' Πειραιά για να ψηφίζω εφ' όρου ζωής Γιώργο Ανατολάκη. Σ' όποιο κόμμα κι αν είναι. Αυτά.
Ούτε λεφτά βάζει ούτε δανεικά μπορεί να βρει ο Αλαφούζος.
-Observer
Για το καλό της πατρίδας ενώθηκαν εις σάρκαν μίαν
ΚΑΙ δεν χρειάζεται να φτάσεις στην περίπτωση Κιλτίδη για να καταλάβεις τι εστί πολιτικός αμοραλισμός. Από τη Νέα Δημοκρατία δηλαδή στην Ντόρα, από την Ντόρα στο ΛΑΟΣ κι από το ΛΑΟΣ ξανά μανά πίσω στη ΝουΔου. Υπάρχουν έτερα και πολύ μεγαλύτερα πολιτικά μεγέθη, με ακόμα καλύτερες διαδρομές: Μίμης Ανδρουλάκης από αριστερά και Μαυρουδής (ή Μάκης) Βορίδης από άκρα δεξιά, που για το καλό της πατρίδας και του έθνους έχουν ενωθεί εις σάρκαν μίαν κάτω υπό τη σκέπη της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ευρώ. Από το ΚΚΕ ξεκίνησε ο Ανδρουλάκης με τον Χαρίλαο Φλωράκη να τον έχει σαν πνευματικό παιδί του.
Την έκανε για Συνασπισμό και στη συνέχεια είδε το φως το αληθινό στο ΠΑΣΟΚ. Ο Βορίδης ξεκίνησε ως πρόεδρος της νεολαίας της ΕΠΕΝ. Με τον ίδιο τον Γιώργο Παπαδόπουλο να του δίνει το χρίσμα μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού. Τότε που τριγύρναγε με το τσεκούρι στο χέρι προς άγραν κομμουνιστών σαν τον Ανδρουλάκη. Στη συνέχεια ίδρυσε το «Μέτωπο» στα πρότυπα του Λεπέν.
Εχει πάει και στη Γαλλία μάλιστα στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του Εθνικού Μετώπου. Ακολούθως τον περιέθαλψε ο Καρατζαφέρης στη στοργική αγκαλιά του ΛΑΟΣ, μέχρι που έκανε το τελευταίο βήμα προς τη Νέα Δημοκρατία. Τι έχουν να χωρίσουν σήμερα ένας πρώην κομμουνιστής κι ένας πρώην φασίστας; Απολύτως τίποτα. Ιδεολογικά ταυτίζονται πλήρως.
Δικαιώθηκε η πολιτική της διορατικότητα
ΓΙΑ να τα λέμε όλα βέβαια αυτή που τους πήρε τα σώβρακα και τις κιλότες ήταν η Αριάδνη Αγάτσα. Το κορίτσι από τη Βοιωτία ήτανε που ανθίστηκε πρώτη τη δουλειά, όταν όλοι οι άλλοι βυζαίνανε το δάχτυλο. Οταν Διαμαντοπούλου και σία λέγανε ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να βγει πρώτο κόμμα, η Αγάτσα έβλεπε την καταστροφή που ερχότανε. Κι έφυγε τρέχοντας από τη Λιβαδειά να πάει στη Λεωφόρο Συγγρού για να βγει φωτογραφία με τον Σαμαρά. Ούτε χρειάστηκε να βρει δικαιολογία το μνημόνιο Νο 2 σαν τον Γεωργιάδη και τον Βορίδη που φύγανε από το ΛΑΟΣ.
Της αρκούσε η πολιτική της διορατικότητα που έβλεπε το ΠΑΣΟΚ τρίτο κόμμα. Εγώ, σου λέει, μεγάλωσα με τη δόξα και τα μεγαλεία της εξουσίας. Αν είναι να είμαι σε κόμμα του 15%, καλύτερα να κάτσω σπίτι μου. Στην ΕΡΤ. Ούτε έκανε τίποτα βαρυσήμαντες δηλώσεις σαν τον Ανατολάκη. Την κοπάνησε κι έφυγε από το ΠΑΣΟΚ χωρίς να δώσει σε κανέναν λογαριασμό. Και δεν έχει σημασία που ο λαός της Βοιωτίας δεν εκτίμησε την πράξη της και δεν την εξέλεξε. Το πολιτικό της ένστικτο δικαιώθηκε στον πόντο.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Αν δεν κάνω λάθος, οι μόνοι πιστοί στον Καρατζαφέρη έχουν μείνει ο Κύρτσος κι ο Βαΐτσης Αποστολάτος;
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: