Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Πήγε ταμείο η Εθνική!!

Αυτή είναι η Ελλάδα. Καλύτερη ομάδα από την Φινλανδία, αλλά το μυαλό στην κονόμα. Διαβάστε τι γράφει ο Αποδυτηριάκιας για τον Ρανιέρι και τις αλλαγές του...
Όλα άλλαξαν στο Ελσίνκι όταν οι τέσσερις της άμυνας έγιναν τρεις με την προσθήκη του Μώρα μπροστά από τον Καρνέζη.
Η ελληνική ομάδα ενισχύθηκε πίσω και έσβησε την επιθετικότητα των Φινλανδών με την προώθηση των πλάγιων μπακ Τοροσίδη και Βύτρα που έγιναν περισσότερο χαφ.
Χάθηκε η μπάλλα στην επανάληψη για την ελληνική ομάδα που και ισοφαρίστηκε και κινδύνευσε να φάει δεύτερο. Οι αλλαγές του Ρανιέρι, όμως, έφεραν στα ίσα την ομάδα που φαινόταν καθαρά ότι πίστευε στη νίκη, με τον τρόπο της, το γνωστό. Αυτό που ξέρει. Να μην παίζει μπάλλα η ίδια, όσο να μην επιτρέπει στον αντίπαλο να παίξει.
Αυτή είναι η Ελλάδα. Καλύτερη ομάδα από την Φινλανδία, αλλά το μυαλό στην κονόμα. Δεν μας ενδιαφέρει η ποιότητα στο παιχνίδι μας, ούτε η υψηλή τεχνική. Η αγωνία είναι μία. Να εξασφαλίσουμε το αποτέλεσμα, την παρουσία στα τελικά των μεγάλων διοργανώσεων. Η εθνική ομάδα είναι ο μόνος τρόπος να κονομήσει η ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Όλα τα λεφτά είναι οι διεθνείς. Και τα κατάφεραν αυτή τη φορά να πάνε ταμείο.
Η μεν Φινλανδία προσπαθούσε να παίξει ποδόσφαιρο, όσο μπορούσε. Η δε Ελλάδα να στραγγαλίζει τον αντίπαλο. Και, τελικά, όλα κρίθηκαν από τον Καρέλη, που δεν άφησε τον δεξιό μπακ της Φινλανδίας, να πάρει ούτε αναπνοή. Και σκόραρε το παλληκάρι στο ντεμπούτο του, και μία φορά που ολιγώρησε, ο προσωπικός τους αντίπαλος έκανε το 1-1.

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ του Κλαούντιο Ρανιέρι, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr
Μπαίνεις μέσα στο καφενείο και τους λες “Από αύριο ξεχάστε αυτά που ξέρετε, θα γίνετε μπρίτις κλαμπ και δικαίωμα εισόδου θα έχουν μονάχα τα μέλη”. Γίνεται αυτό; Ποτέ. Ποτέ των ποτών.
Όπως δεν γίνεται το πλουσιόπαιδο που μεγάλωσε με μπάτλερ και πριν ανοίξει μια πόρτα ο ίδιος στη βίλα του προλάβαιναν οι υπηρέτες, να προσαρμοστεί από τη μία στιγμή στην άλλη στη ζωή ενός άστεγου που την βγάζει στο παγκάκι.
“Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε στην εθνική ομάδα” είπε ο Ρανιέρι κι εγώ έπεσα από το παγκάκι. Είναι δυνατόν σοβαρός άνθρωπος να μιλάει για ποδόσφαιρο σα να απευθύνεται σε ψηφοφόρους; Είμαστε φτωχοί και θα γίνουμε πλούσιοι.
“Για χρόνια” είπε ο Ιταλός προπονητής της εθνικής ομάδας “η Ελλάδα έπαιζε με βάθος στην άμυνα και με αντεπιθέσεις. Τέρμα πια να αμυνόμαστε συνεχώς και να περιμένουμε πότε να βρούμε την ευκαιρία να αντεπιτεθούμε. Να αλλάξουμε. Να κάνουμε επιθετικό παιχνίδι”.
Κουφό. Απίστευτο. Να γίνει, δηλαδή, Αγγλία και Ισπανία η Ελλάδα. Γερμανία και Γαλλία. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Ή, ο άνθρωπος παλάβωσε ή, το παίζει Σαμαράς και Τσίπρας.
Ο ίδιος ο Ρανιέρι παραδέχεται ότι η Ελλάδα σαν Ελλάδα, δηλαδή με παρτιζάνικο ποδόσφαιρο πήρε το Ευρω. Και ο τρόπος που παίζει, δηλαδή η τακτική για να υποκλέπτει αποτελέσματα δεν έχει αλλάξει μέχρι σήμερα. Πώς θα γίνει η αλλαγή; Όταν, μάλιστα, λέω εγώ, η Ελλάδα σήμερα διαθέτει υλικό παικτών κατώτερο απ' εκείνο του 2004.

*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: