Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

«Κέρασε» τον Σάντος η Γαλλία!!

Τρικολόρ… δύναμη! Σε ένα μεγάλο (βάσει ονομάτων) φιλικό, η Γαλλία επικράτησε 2-1 της Πορτογαλίας, στο ντεμπούτο του Φερνάντο Σάντος, στον πάγκο των Ιβήρων.

«Κέρασε» τον Σάντος η Γαλλία (video)
Φιλικό ήταν, αλλά έπαιζε μπροστά στον κόσμο της! Και γι’ αυτό η Γαλλία ήθελε να τον ευχαριστήσει. Και το πέτυχε, επικρατώντας 2-1 της Πορτογαλίας, πικραίνοντας παράλληλα τον Φερνάντο Σάντος στην πρώτη του παρουσία στον πάγκο των Ιβήρων.

Με το… καλημέρα (στο 3’) ο Μπενζεμά άνοιξε το σκορ για τους τρικολόρ και σιγά-σιγά το παιχνίδι άρχισε να βρίσκει ρυθμό. Με την παρέα του Κριστιάνο να ‘χει 2-3 καλές στιγμές (κυρίως αυτή του Νάνι), αλλά να μην μπορεί να ισοφαρίσει και τους γηπεδούχους να είναι ιδιαίτερα «δυνατοί» απ’ τη μέση και μπροστά.

Ο CR7 θα μπορούσε να πληρώσει με το ίδιο νόμισμα τους Γάλλους. Αλλά με το που ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, ο Μανταντά του είπε μεγαλοπρεπέστατο «όχι» και κράτησε το προβάδισμα για την εθνική του. Το οποίο στο 69’… διπλασιάστηκε με τον Μπενζεμά να δίνει στον Πογκμπά κι αυτόν να βρίσκει δίχτυα.

Ο Κριστιάνο έγινε αλλαγή (και τοποθέτησε πάγο στο γόνατό του, δημιουργώντας νέο… θέμα) κι αυτός που τον αντικατέστησε, ο Ζοάο Μάριο κέρδισε πέναλτι, το οποίο ο Κουαρέσμα μετέτρεψε σε γκολ και διαμόρφωσε το τελικό 2-1 (παρά την προσπάθεια ξανά του Ζοάο Μάριο να ισοφαρίσει στο φινάλε).




Γαλλία: Μανταντά, Σανιά, Εβρά, Μανγκαλά, Βαράν, Ματουιντί, Βαλμπουενά (58’ Παγέτ), Καμπάιγ (71’ Σισοκό), Πογκμπά, Μπενζεμά (90’ Ζινιάκ), Γκριζμάν (84’ Σναϊντερλίν)

Πορτογαλία: Ρουί Πατρίτσιο, Πέπε, Μπρούνο Άλβες (46’ Καρβάλιο), Ελισέου, Τσέντριτς, Τιάγκο (68’ Έντερ), Νάνι (68’ Κουαρέσμα), Ντάνι (84’ Βιεϊρίνια), Μουτίνιο, Γκόμες (46’ Γουίλιαμ), Ρονάλντο (76’ Ζοάο Μάριο)*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: