Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Ρυθμίζει τα χρέη και επενδύει!

Ικανοποίηση επικρατεί στον ΠΑΟΚ για τη ρύθμιση των χρεών, κάτι που είχε προτείνει ο Ιβάν Σαββίδης για την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ. Νέες επενδύσεις στη Θεσσαλονίκη ετοιμάζει ο ομογενής επιχειρηματίας.

Ρυθμίζει τα χρέη και επενδύει
Αργά το βράδυ της Παρασκευής ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη ρύθμιση χρεών προς το Δημόσιο, η οποία έχει αποφασιστεί από την κυβέρνηση και όλα δείχνουν ότι την προσεχή εβδομάδα κατατίθεται προς ψήφιση.

Αυτό είναι κάτι που είχε προτείνει από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ ο Ιβάν Σαββίδης, όμως εξαιτίας της Τρόικας δεν είχε προχωρήσει ποτέ η συγκεκριμένη εισήγηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το οικονομικό ρεπορτάζ, η συγκεκριμένη ρύθμιση θα επιφέρει σβήσιμο προστίμων και προσαυξήσεων στο 100% για όσους πληρώσουν εφάπαξ το σύνολο του πρωτογενούς χρέους τους!

Παράλληλα, η μείωση των προσαυξήσεων θα φθάνει στο 90%, εφόσον τα χρέη καταβληθούν σε 12 δόσεις, στο 85% εφόσον τα χρέη καταβληθούν σε 24 δόσεις και σε αυτό υπάρχει συνέχεια μέχρι τις 100 δόσεις. Όσον αφορά τους Θεσσαλονικείς, μένει ο Σαββίδης να αποφασίσει αν θα πληρώσει εφάπαξ ή αν θα βάλει κάποιες λίγες δόσεις που θα τον διευκολύνουν.

Από εκεί και πέρα, ο ομογενής επιχειρηματίας παρουσιάζεται έτοιμος για νέα επενδυτικά ανοίγματα στη συμπρωτεύουσα και γενικότερα στη Βόρεια Ελλάδα. Ένα από αυτά είναι και η διάθεσή του να ξοδέψει περισσότερα από 20, ώστε να το εκσυγχρονίσει και να ανακαινίσει το «Μακεδονίας Παλλάς», διαδικασία που θα γίνει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Τέλος, άνθρωποι που είναι στο στενό περιβάλλον του Σαββίδη αναφέρουν ότι μόλις ξεπεραστούν όλα τα γραφειοκρατικά θέματα, θα καταθέσει πρόταση και για τα στρέμματα της Θέρμης, ώστε εκεί να κατασκευαστεί το νέο αθλητικό κέντρο του ΠΑΟΚ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: