Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Με καλύτερη κίνηση, όλα γίνονται!!

Με καλύτερη κίνηση, όλα γίνονται
Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sday.gr για τα τομείς που χρειάζεται βελτίωση η Εθνική μας, ώστε να παρουσιαστεί 100% έτοιμη για τα τελικά του Euro 2012.
Δεν μας έκανε εντύπωση όσα είδαμε από την εθνική. Κλασσικές καταστάσεις. Καλή άμυνα και προβληματική ανάπτυξη. Ενα γκολ κι αν το κρατήσουμε έχει καλώς. Δεν λέει κάτι το 1-1 σαν σκορ με τη Σλοβενία. Φιλικό ήταν. Κανείς δεν ρισκάρει πολύ. Τα αποτελέσματα στα φιλικά ήταν μάλλον αναπάντεχα για τις περισσότερες από τις ομάδες που θα πάνε στα τελικά του Euro.

Σαν εικόνα, η "γαλανόλευκη" δεν ήταν κακή. Εμπειρους παίκτες έχουμε και όταν έρθουν τα επίσημα θα είναι πιο σταθεροί. Η ομάδα θα είναι πιο συμπαγής και σίγουρα δύσκολος αντίπαλος για όλους. Αυτό έχει να μάθει να κάνει με επιτυχία τόσα χρόνια.

Το θέμα είναι πάντα να μην φάμε γκολ. Αν φάμε, τότε μοιάζει δύσκολο να κερδίσουμε. Ποτέ δεν ήμασταν η ομάδα που θα βγάλει με τη σέσουλα τις φάσεις και θα σκοράρει σαν πολυβόλο. Αυτό δεν μπορεί να αλλάξει. Θα μπορούσε αν είχαμε κάτι παραπάνω δημιουργικά. Δεν το έχουμε και ζούμε τόσο καιρό με αυτό. Κανείς δεν είναι μάγος για να ανακαλύψει τώρα τη λύση σε αυτό το πρόβλημα.

Ισως να χρειάζεται καλύτερος ρυθμός και περισσότερη ταχύτητα. Αν μείνουμε στο να κρατήσουμε το μηδέν πίσω κάποια στιγμή δεν θα μας βγει. Καλό είναι το 1-0, αλλά με μια στραβή φάση θα βγει ανάποδο αποτέλεσμα. Τώρα τα περιθώρια λάθους δεν υπάρχουν. Παράλληλα δεν υπάρχουν και περιθώρια βελτίωσης.

Αυτοί είναι οι παίκτες μας, αυτή είναι η ομάδα μας. Δεν μας στεναχωρεί καθόλου. Αυτοί μας έχουν οδηγήσει σε τόσες επιτυχίες και προκρίσεις, αυτούς εμπιστευόμαστε. Ξέρουμε ότι δεν θα γίνουμε ξαφνικά Βραζιλία και Αργεντινή ή Ισπανία. Με ψυχραιμία και συμπαγή αμυντική λειτουργία τα καλύτερα έρχονται...
πηγή:sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: