Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Και αντίστροφα ο χρόνος μετράει!!

Εκ προοιμίου τα Σαββατοκύριακα περιλαμβάνουν ιδιαίτερα… χαλαρή διάθεση και αργούς ρυθμούς για τον Έλληνα, όμως κάτι τέτοιο μοιάζει με ανέκδοτο για τους ανθρώπους του Άρη. Οι τελευταίοι έχουν επιδοθεί σε έναν πραγματικό αγώνα δρόμο προκειμένου να μπορέσουν να διευθετήσουν το σύνολο των υποχρεώσεων που υπάρχει για την ΠΑΕ, ενώ αντικρίζουν παράλληλα το χρόνο να πλησιάζει προς το τέλος του…

Είναι χαρακτηριστικό ότι όπως έχει επισημανθεί από πλευράς ΕΠΟ, ο νέος βελτιωμένος φάκελος για την αδειοδότηση, θα πρέπει να είναι έτοιμος μέχρι την Τρίτη, όμως οι «κίτρινοι» εμφανίζονται διατεθειμένοι να καταθέσουν την έφεση τους αύριο Δευτέρα προκειμένου να γνωρίζουν την ακριβή ημερομηνία επανεξέτασης του φακέλου τους.

Με αυτά τα δεδομένα γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι απομένουν πλέον ελάχιστες μόνο ώρες, προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν σε πρώτη φάση και απέβησαν αρκετά προκειμένου η Επιτροπή, να μην αδειοδοτήσει το φάκελο του Άρη.

Τα πράγματα είναι λίγο-πολύ γνωστά αναφορικά με το τι πρέπει να επιτευχθεί μέχρι και το απόγευμα της Τρίτης, αλλά τη δεδομένη χρονική στιγμή απουσιάζει η κινητήριος δύναμη που θα μπορούσε μονομιάς να βρει λύσει σε όλα. Δηλαδή, η ρευστότητα.

Οι «κίτρινοι» τρέχουν προκειμένου να μπορέσουν να παρουσιάσουν ενώπιον της επιτροπής ένα βελτιωμένο πλάνο βιωσιμότητας. Για να συμβεί όμως αυτό θα πρέπει να έχει πρώτα υπογραφεί και επίσημα η δανειακή σύμβαση με τον Ισπανό τραπεζίτη Φερνάντο Πλα.

Η σημαντική διαφορά σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες που πιθανότατα θα κληθούν να απολογηθούν στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για τα χρήματα που εισρέουν στα ταμεία τους, έχει να κάνει με το γεγονός ότι στην περίπτωση του Άρη, τα χρήματα του Φερνάντο Πλα δεν αποτελούν δάνειο στην ΠΑΕ Άρης, αλλά στον πρόεδρο των «κίτρινων» Θανάση Αθανασιάδη, ο οποίος με τη σειρά του θα πραγματοποιήσει ταμειακή διευκόλυνση.

Μιλάμε δηλαδή εν πολλοίς για ένα ποσό της τάξεως των 2 εκατομμυρίων ευρώ που θα παρουσιαστεί ενώπιον της επιτροπής και θα έχει εισρεύσει στα ταμεία της ΠΑΕ μέχρι και το τέλος του Ιουνίου. Από εκεί και πέρα, θα αναλυθεί και το ακριβές πλάνο εισροής των υπόλοιπων χρημάτων μέχρι και το τέλος του 2015, προκειμένου να μπορέσει να ξεπεραστεί ο «σκόπελος» της βιωσιμότητας του συλλόγου.

Πέραν της παρουσίασης ενός νέου και βελτιωμένου πλάνου βιωσιμότητας, οι «κίτρινοι» καλούνται να βρουν ρευστό μέχρι το απόγευμα της αυριανής μέρας ούτως ώστε να καταβάλλουν τα δεδουλευμένα των Φατί και Ντίκο, για να μην ενεργοποιήσουν τελικά τις προσφυγές τους, τις οποίες επέλεξαν να αποσύρουν για να διευκολύνουν τη διοίκηση την προηγούμενη εβδομάδα.

Επιπλέον η διοίκηση βρίσκεται σε αναζήτηση περίπου 100 χιλιάδων ευρώ που απαιτούνται για την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής, που πέτυχε ο Διγενής Λακκώματος, για το ποσό που οφείλεται από τη μεταγραφή του Αβραάμ Παπαδόπουλο. Απλά για το… διευκρινιστικό σκέλος της υπόθεσης, την ίδια ημέρα –αύριο δηλαδή- είναι προγραμματισμένη και η εκδίκαση των υποθέσεων των Πάπα Σανκαρέ και Μιχάλη Σηφάκη, που όμως δεν εμπλέκονται στο κομμάτι της αδειοδότησης, μιας και δεν αφορούν οφειλές του 2012.


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: