Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Προάγγελος νέας εποχής!

Ο Γιώργος Δώνης και ο Γιώργος Γεωργιάδης είναι οι δύο βασικοί υποψήφιοι για την αντικατάσταση του Λάσλο Μπόλονι και έχει ήδη γίνει επαφή και διαπραγμάτευση μαζί τους. Αμέσως μετά ακολουθεί ο Άγγελος Αναστασιάδης, χωρίς αυτό να σημαίνει πως αποτελεί εναλλακτική λύση.

Αντιθέτως, εάν αποφασιστεί οριστικά από την πλευρά της διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να δοθεί το χρίσμα στον πολύπειρο τεχνικό, τότε θα προχωρήσει αμέσως το θέμα, χωρίς να υπάρξει άλλη επαφή με κάποιον άλλον προπονητή. Και αυτό γιατί το ειδικό βάρος του Αναστασιάδη δεν επιτρέπει στο να αποτελεί δεύτερη ή τρίτη επιλογή. Ωστόσο, από τη στιγμή που απόφαση οριστική δεν έχει παρθεί, στο προσκήνιο συνεχίζουν να βρίσκονται οι δύο… Γιώργηδες.

Με τον Δώνη υπάρχει μια διαφωνία στο οικονομικό, η οποία ωστόσο μπορεί να ξεπεραστεί, αλλά ο πρώην προπονητής του Ατρόμητου φαίνεται πως περιμένει και συγκεκριμένη πρόταση από το εξωτερικό. Μάλιστα, ο 42χρονος τεχνικός φέρεται να έχει ζητήσει προθεσμία ως την Τρίτη, με τον ΠΑΟΚ την ίδια στιγμή να είναι αυτός που βιάζεται, αφού δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο.

Έτσι, δεν αποκλείεται τελικώς να μην περιμένει άλλο ο Δικέφαλος, στην περίπτωση που προχωρήσει σε πράξη το ενδιαφέρον για τον Αναστασιάδη, ο οποίος –κατά τα ψέματα- είναι η ιδανικότερη επιλογή για την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ. Είναι ο πιο πετυχημένος προπονητής στην ιστορία του συλλόγου και είναι αυτός που μπορεί να αλλάξει εντελώς προς το καλύτερο την αγωνιστικότητα και την ψυχολογία ομάδας και κόσμου.

Είναι ο άνθρωπος που μπορεί να εμπνεύσει εκ νέου ολόκληρη την «ασπρόμαυρη» οικογένεια, έστω κι αν αυτό δυσαρεστεί κάποιους, οι οποίοι έχουν μάθει να… αλωνίζουν στην ΠΑΕ και με την παρουσία του χάνουν τα κεκτημένα τους.

Το παίρνει πάνω του ο Βρύζας

Σε κάθε περίπτωση, όμως, όποιος κι αν είναι ο επόμενος προπονητής του ΠΑΟΚ, θα υπάρξουν πολλές αλλαγές. Αλλαγές και διαφοροποιήσεις σε πράγματα και πρόσωπα, εντός και εκτός γραφείων.

Έτσι, η αλλαγή τεχνικού θα επιφέρει γενικότερες ανακατατάξεις, τόσο στη λειτουργία, όσο και στη νοοτροπία της ΠΑΕ, κάτι που ήταν ένας βασικός στόχος του Ζήση Βρύζα, από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την προεδρία. Και όποιος είναι παρατηρητικός, αντιλαμβάνεται ότι αρκετά πράγματα –αργά, αλλά σταθερά- αλλάζουν, με την ελπίδα να συνεχιστεί αυτό και να ολοκληρωθεί.

Να φτάσει μέχρι τέλους και να απαγκιστρωθεί επιτέλους ο ΠΑΟΚ από χρόνιες εξαρτήσεις και σχέσεις, που μόνο κακό προκαλούν. Και μετά την εξέλιξη με τη διαφαινόμενη αποχώρηση του Κωνσταντινίδη, ο Βρύζας φαίνεται να… το παίρνει πάνω του.

Ιδανικός για τον πάγκο και κατάλληλος σύμμαχος ο Αναστασιάδης

Ο Βρύζας δείχνει αποφασισμένος για τις ριζικές αλλαγές, που έχει προαποφασίσει, και ίσως στο πραγματικά πολύ δύσκολο έργο του, ο καλύτερος σύμμαχος να ήταν ο Άγγελος Αναστασιάδης. Άλλωστε, στο παρελθόν είχε προσπαθήσει και ο ίδιος κάτι παρόμοιο, αλλά δεν πρόφτασε να το ολοκληρώσει…

Οι δυο τους μαζί, όμως, είναι σε θέση να καθαρίσουν τον «κόπρο του Αυγεία». Με «όπλα» πάνω απ? όλα την αγάπη για τον ΠΑΟΚ και την εντιμότητα που αμφότερους διακρίνει και που δύσκολα συναντά κανείς στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Στο μεταξύ, χθες, έγινε γνωστή και η αποχώρηση του Σέρτζιο Κονσεϊσάο από τον πάγκο της Ολιανένσε. Ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ έκανε μια καλή σεζόν με την πορτογαλική ομάδα και σύμφωνα με την εφημερίδα «Α Bola» έχει ήδη προτάσεις από ευρωπαϊκά κλαμπ. Πολλοί συνδύασαν αυτήν την εξέλιξη με το θέμα προπονητή που υπάρχει στον ΠΑΟΚ, αλλά στην Τούμπα δε φαίνεται να σκέφτονται προς το παρόν τον Κονσεϊσάο.


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: