Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Τα ερωτήματα του Μπέου στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου!!

Ο Αχιλλέας Μπέος εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι παραμένει άδικα κρατούμενος στις φυλακές του Ναυπλίου και το ίδιο υποστηρίζει με επιστολή του στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Ρένας Ασημακοπούλου.
Στοιχεία της επιστολής δημοσιεύει η εφημερίδα «Real News» και ως αφορμή ήταν οι δηλώσεις του απερχόμενου υπουργού Δικαιοσύνης, Μιλιτάδη Παπαϊωάννου. Στην επιστολή ο Μπέος αναφέρει: «Φέρεται να έχει πει ότι «οι δικαστές πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί ακόμα και όταν παίρνουν τις αποφάσεις τους. Η Δικαιοσύνη είναι στο κέντρο της πολιτικής».
Παράλληλα, χρησιμοποιεί και μια δήλωση του Παύλου Γερουλάνου, ο οποίος είχε πει ότι «οι δικαστές και οι θεσμικοί της Δικαιοσύνης εκπρόσωποι είναι εργαλεία στα χέρια της Πολιτείας».
Ο Μπέος τονίζει με αγωνία στην επιστολή του: «Αρχίζω να τρέμω ότι η πολιτική και οι πολιτικοί χρησιμοποιούν σαν «κέντρο» και «εργαλεία» για την εξυπηρέτηση πολλαπλών σκοπιμοτήτων και συμφερόντων πελατών και χρηματοδοτών τους, το Δίκαιο Σύστημα».
Τέλος, ο Μπέος ζητάει από την Ρένα Ασημακοπούλου να εξετάσει:
1) Γιατί κατηγορίες βασίζονται σε αντίγραφα κασετών και όχι στα πρωτότυπα, όπως ο νόμος και η ποινική δικονομία ορίζουν.
2) Γιατί υπάρχει άρνηση δικαστικής πραγματογνωμοσύνης.
3) Γιατί δεν γίνεται έλεγχος της ακριβούς αντιστοιχίας, πρωτότυπων κασετών και απομαγνητοφωνήσεων.
4) Γιατί παράνομα και αντισυνταγματικά παρακρατούν οι μυστικές υπηρεσίες μαγνητοφωνημένες ταινίες, που αφορούν την ιδιωτική μου ζωή.


πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: