Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Έφτασε η ώρα του Βιλανόβα!!

Έφτασε η ώρα του Βιλανόβα
Μία νέα εποχή ξεκίνησε από σήμερα στην Μπαρτσελόνα, ύστερα από την χθεσινή κατάκτηση του Κυπέλλου Ισπανίας στο «Καλντερόν». Ο Πεπ Γκουαρντιόλα παραδίδει τη σκυτάλη στον Τίτο Βιλανόβα, ο οποίος καλείται να διατηρήσει στον δρόμο των επιτυχιών τους «μπλαουγκράνα». Η καταλανική εφημερίδα «Mundo Deportivo» παρουσίασε τα πέντε βήματα που χρειάζονται να πραγματοποιηθούν εν όψει της νέας σεζόν της ομάδας.

1. Το συμβόλαιο του προπονητή

Μέσα στην εβδομάδα η διοίκηση της «Μπάρτσα» και ο Ζοσέπ Μαρία Ορομπίτκ, εκπρόσωπος του Βιλανόβα, θα συζητήσουν τις συνθήκες και τους όρους που θα εργαστεί ο νέος προπονητής της ομάδας. Όλο αυτό το διάστημα δεν υπήρχε χρόνος να βρεθούν οι δύο πλευρές και να σχεδιάσουν το πλάνο της ομάδας στη νέα σελίδα του καταλανικού συλλόγου. Όλα δείχνουν ότι ο …χρονος τεχνικός θα υπογράψει για τα επόμενα δύο χρόνια, όμως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο.

2. Οι προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ

Το συγκεκριμένο έργο έχει αναλάβει ο αθλητικός διευθυντής, Άντονι Θουμπιθαρέτα, και αντιπρόεδρος, Ζοσέπ Μαρία Μπερτομέου, που θα θέσουν σε εφαρμογή τα «θέλω» του Βιλανόβα. Μέχρι στιγμής δεν έχει παρθεί κάποια απόφαση για το ρόστερ της ομάδας, αφού προτεραιότητα ήταν ο τελικός του Κυπέλλου Ισπανίας. Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις, ενώ ο μέχρι πρότινος βοηθός του Γκουαρντιόλα δεν προτίθεται να αλλάξει τη γραμμή που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια η Μπαρτσελόνα.

3. Οι αλλαγές στο τεχνικό επιτελείο

Αν και ο Βιλανόβα αναμένεται να ακολουθήσει τα χνάρια του Γκουαρντιόλα, είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν κάποιες αλλαγές στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας. Συγκεκριμένα, ο Λορέντσο Μπουεναβεντούρα θα αναλάβει τη θέση του υπεύθυνου φυσικής κατάστασης και ο Χουάν Κάρλος Ουνθούε θα πάρει τη θέση του Όσκαρ Γκαρθία που θα ασχολείται με τους μικρούς της ομάδας. Ο Ρικάρτ Εμίλι θα είναι υπεύθυνος σε ό,τι αφορά τη φυσιοθεραπεία των παικτών.

4. Δεν θα μιλάει ο Τίτο

Δεν είναι σίγουρο ότι σύντομα θα πραγματοποιηθεί η πολυαναμενόμενη συνέντευξη Τύπου του Βιλανόβα, αλλά δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο μέχρι την ημέρα που θα παρουσιαστεί στους οπαδούς της Μπαρτσελόνα και θα υπογράψει το νέο συμβόλαιό του με την διοίκηση ως πρώτος προπονητής. Παρότι είναι γνωστό ότι ο μέχρι πρότινος βοηθός του Γκουαρντιόλα θα διαδεχθεί τον Καταλανό, οι διοικούντες προτιμούν να διατηρήσουν την ομαλότητα μέσα στην ομάδα.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: