Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Νέα πολιτική αποζημιώσεων για τραυματισμό διεθνών ποδοσφαιριστών από FIFA!

Τη νέα πολιτική αποζημίωσης των συλλόγων για τραυματισμό διεθνών ποδοσφαιριστών κατά τη διάρκεια των υποχρεώσεών τους με τις εθνικές ομάδες, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας της  FIFA, Τζερόμ Βάλκε, στο περιθώριο του 62ου συνεδρίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας που διεξάγεται στη Βουδαπέστη.
Το ποσό της αποζημίωσης θα εξαρτάται από το συμβόλαιο του κάθε παίκτη με το σύλλογό του, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν θα ξεπερνά τις 27.000 δολάρια για κάθε ημέρα απουσίας και τα 7,5 εκ. δολάρια σε ετήσια βάση.
Ο νέος κανονισμός περί αποζημιώσεων θα ισχύσει από την 1η  Σεπτεμβρίου ως τον Οκτώβριο του 2013 (συμπεριλαμβανομένου του Ολυμπιακού τουρνουά στο Λονδίνο), ενώ αξίζει τα σημειωθεί πως και η UEFA (η οποία ήταν αρχικά αντίθετη) έχει ήδη υιοθετήσει ανάλογη πολιτική αποζημιώσεων που θα εφαρμοστεί στο EURO 2012.
«Είναι ένα μεγάλο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση καθώς κάποια κλαμπ και κάποιες ομοσπονδίες είχαν προβλήματα κατά τη διάρκεια του τελευταίου Παγκοσμίου Κυπέλλου», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του προέδρου της FIFA, Σεπ Μπλάτερ.


πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: