Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Η πρώτη φορά του Σουμάχερ!!

Σαν σήμερα πριν από 23 χρόνια ο Μίχαελ Σουμάχερ ανέβαινε για πρώτη φορά στο πόντιουμ ενός Grand Prix της Formula 1.

Η πρώτη φορά του Σουμάχερ
Στις 22 Μαρτίου του 1992 σημειώθηκε η πρώτη από τις αναρίθμητες επιτυχίες του Μίχαελ Σουμάχερ στη Formula 1.

Ήταν στο μεξικανικό Grand Prix που ο Γερμανός πιλότος, με την Benetton τότε, είχε ανέβει για πρώτη φορά στο πόντιουμ καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση πίσω από τις δύο Williams Renault, των Νάιτζερ Μάνσελ και Ρικάρντο Πατρέζε.

inner

Αποδείχτηκε πως ήταν μόνο η αρχή μιας μυθικής και μάλλον αξεπέραστης καριέρας. Πέντε μήνες μετά κατέκτησε στο Βέλγιο, εκεί που πραγματοποίησε στις 25 Αυγούστου του 1991 το ντεμπούτο του, την πρώτη νίκη του.

Πλέον τα πόντιουμ και οι νίκες είχαν αρχίσει να γίνονται… ρουτίνα. Και μέχρι το 2012, όταν αποφάσισε να γράψει τον επίλογο, ο «Σούμι» είχε προλάβει να μετρήσει 155 παρουσίες στο βάθρο (ρεκόρ), 91 νίκες (ρεκόρ), 1.566 πόντους (δεύτερος), 68 pole positions (ρεκόρ), 77 ταχύτερους γύρους (ρεκόρ) και κυρίως επτά πρωταθλήματα (ρεκόρ) σε 308 αγώνες (δεύτερος) εκ των οποίων βαθμολογήθηκε στους 221 (ρεκόρ).

Για όλους τους παραπάνω λόγους, ο Μίχαελ Σουμάχερ θεωρείται ο πιο πετυχημένος, ίσως και ο κορυφαίος, πιλότος όλων των εποχών στη Formula 1. Και αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος που σπαράζει η καρδιά των θαυμαστών του να ακούνε πως συνεχίζει, μακριά από τα φώτα, να δίνει τη δική του μάχη για να επανέλθει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε κάνοντας σκι το Δεκέμβριο του 2013.




*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: