Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Σούστερ: «Ο Μέσι θα παρασύρει και τους υπόλοιπους»

Την Μπαρτσελόνα έχρισε φαβορί για το αποψινό clasico ο Μπερντ Σούστερ μιλώντας στο gazzetta.gr. Τι λέει για Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο και Νεϊμάρ.  
Ο Μπερντ Σούστερ έγραψε την δική του ιστορία στο ισπανικό ποδόσφαιρο αγωνιζόμενος για οχτώ σεζόν με τα χρώματα της Μπαρτσελόνα και δύο με την Ρεάλ Μαδρίτης.
Ο παλαίμαχος Γερμανός μέσος, καθοδήγησε τους μερένγκες και ως τεχνικός κατακτώντας μάλιστα το πρωτάθλημα την σεζόν 2007/08. Ήταν συνολικά το τέταρτο πρωτάθλημα του με τους δύο... γίγαντες του ισπανικού ποδοσφαίρου, καθώς έφτασε στην κορυφή και ως ποδοσφαιριστής των «Μπλαουγκράνα» την σεζόν 1984/85.
Ο μέχρι πέρυσι τεχνικός της Μάλαγα κατέθεσε τα προγνωστικά του για το αποψινό clasico στο gazzetta.gr.
O Σούστερ στάθηκε στην εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση της Μπαρτσελόνα που μεταφράζεται σε 17 νίκες σε 18 ματς σε όλες τις διοργανώσεις.
«Η Μπαρτσελόνα είναι το φαβορί όχι μόνο επειδή αγωνίζεται στο Καμπ Νόου αλλά επειδή βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από την Ρεάλ Μαδρίτης.
Ο Μέσι έχει βρει και πάλι τον εαυτό του. Πιστεύω με την φόρα που έχει πάρει θα παρασύρει τους συμπαίκτες του. Νομίζω είναι πολύ σημαντικό σε τέτοια ματς τα αστέρια κάθε ομάδας να είναι ετοιμοπόλεμα».

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η άποψη του Γερμανού προπονητή για τον Κριστιάνο Ρονάλντο.
«Δεν θα έλεγα το ίδιο και για τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Σίγουρα δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Είναι εύκολο να ασκείται κριτική σε ποδοσφαιριστές του βεληνεκούς του Πορτογάλου αλλά και του Μέσι όταν δεν σκοράρουν.
Από τέτοιους παίκτες περιμένεις γκολ, οπότε όταν αυτό δεν συμβαίνει αυτομάτως γίνεται θέμα. Είναι εμφανές πως η Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετωπίζει προβλήματα το τελευταίο διάστημα».
Ο 55χρονος Γερμανός στάθηκε και στην αστάθεια που παρατηρείται στην απόδοση του Νεϊμάρ.
«Ο Νεϊμάρ είναι σπουδαίος ποδοσφαιριστής αλλά δεν έχει καταφέρει να προσαρμοστεί στο ευρωπαϊκό στιλ ποδοσφαίρου με συνέπεια να έχει πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του».
Ο Σούστερ υποστηρίζει πως ακόμη κι αν η Μπαρτσελόνα επικρατήσει, το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα.
«Σε γενικές γραμμές πιστεύω πως το timing ευνοεί την Μπαρτσελόνα. Εάν νικήσει θα έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά όπως έχει αποδειχθεί στην Πριμέρα Ντιβιζιόν οι τέσσερις βαθμοί είναι διαφορά που καλύπτεται που μπορεί να καλυφθεί».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: